Πορτογαλία: Μέσω του Festival da Canção η επιλογή του εκπροσώπου για την Eurovision 2025 | Άνοιξαν οι δηλώσεις συμμετοχής!

Επιβεβαιώνοντας επίσημα πλέον, την συμμετοχή της στην Eurovision 2025, η Πορτογαλία ξεκίνησε την αναζήτησή της για τον επόμενο εκπρόσωπό της, που θα ταξιδέψει στην Ελβετία!

Για άλλη μια χρονιά το Festival da Canção θα είναι ο τρόπος επιλογής της Πορτογαλίας για τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Η υποβολή τραγουδιών ξεκίνησε ήδη από σήμερα, και θα διαρκέσει μέχρι και τις 15 Οκτωβρίου.

Όπως συνηθίζει τα τελευταία χρόνια, μια μίξη από υποβληθέντα τραγούδια και προσκεκλημένους δημιουργούς, θα πάρουν μέρος στον εθνικό τελικό. Έξι συμμετοχές θα επιλεχτούν από τα υποβληθέντες συμμετοχές, ενώ τα υπόλοιπα 14 θα είναι από δημιουργούς που θα προσκαλέσει το RTP. Η διαδικασία είναι ανοιχτή για κατοίκους της Πορτογάλους υπηκόους και κατοίκους Πορτογαλίας.

Το φεστιβάλ θα αποτελείται από δύο ημιτελικούς  που θα πραγματοποιηθούν τον Φεβρουάριο και έναν Τελικό που θα λάβει χώρα τον Μάρτιο. Παραπάνω πληροφορίες θα ανακοινωθούν σε μεταγενέστερο διάστημα.

Φέτος την Πορτογαλία εκπροσώπησε η iolanda, που κατέλαβε την 10η θέση με το τραγούδι “Grito” ενώ ταυτόχρονα χάρισε στην Πορτογαλία την τέταρτη συνεχόμενη εμφάνισή της σε Τελικό, κάτι που δεν έχει καταφέρει ξανά η χώρα:

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή της Πορτογαλίας στην Eurovision 2025, στην Ελβετία!

Πηγή: media.rtp.pt

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *