Αζερμπαϊτζάν: Επιβεβαιώνει τη συμμετοχή του στη Eurovision 2025!

Πριν από μόλις λίγα λεπτά, μια ακόμα χώρα, επιβεβαίωσε την συμμετοχή της στον ερχόμενο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, που θα πραγματοποιηθεί του χρόνου στην Ελβετία!

Συγκεκριμένα το Αζερμπαϊτζάν, μετά από μια σύσκεψη που έλαβε χώρα την Πέμπτη στα γραφεία της Ictimai TV, τον δημόσιο  ραδιοτηλεοπτικό φορέα της χώρας, ανακοίνωσε την συμμετοχή του στον ερχόμενο Διαγωνισμό, και ξεκίνησε την διαδικασία υποβολής αιτήσεων η οποία θα διαρκέσει μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου.
Συγκεκριμένα, η δημόσια τηλεόραση ζητάει οι προτάσεις να είναι ολοκληρωμένες από άποψη χρόνου, στίχων και σκηνικής εμφάνισης και να είναι σύμφωνες με τους κανόνες της EBU. Επίσης, ζητείται από τους καλλιτέχνες ένα μικρό βιογραφικό.

Η σύσκεψη της δημόσιας τηλεόρασης θα είχε ως θέμα και την συμμετοχή της χώρας στην Junior Eurovision 2024 στην Μαδρίτη. Ωστόσο, δεν υπήρχε καμία ανακοίνωση σχετικά με τον παιδικό διαγωνισμό. Μπορούμε μόνο να υποθέσουμε πως η χώρα του Καυκάσου θα απέχει για άλλη μια χρονιά.

Οι φαν του Διαγωνισμού στο Αζερμπαϊτζάν, έχουν δηλώσει την επιλογή τους εδώ και καιρό, με τα τοπικά media να κάνουν λόγο για μια ενδεχόμενη συμμετοχή της Alizade, ενώ ακόμα και κάτοικοι της χώρας έχουν στείλει γράμματα στην Ictimai TV ζητώντας να την επιλέξουν:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ALIZADE (@asyaalizaude)

Οι χώρες που έχουν μέχρι στιγμής επιβεβαιώσει την συμμετοχή τους στον επόμενο Διαγωνισμό είναι:
  1. Ελβετία
  2. Ισπανία
  3. Μάλτα
  4. Δανία
  5. Βέλγιο
  6. Λουξεμβούργο
  7. Αυστρία
  8. Πορτογαλία
  9. Κροατία
  10. Σερβία
  11. Γερμανία
  12. Ισραήλ
  13. Φινλανδία
  14. Αλβανία
  15. Λιθουανία
  16. Σουηδία
  17. Νορβηγία
  18. Ιταλία
  19. Κύπρος
  20. Λετονία
  21. Ηνωμένο Βασίλειο
  22. Άγιος Μαρίνος
  23. Γαλλία
  24. Αζερμπαϊτζάν

Στην Eurovision 2024, το Αζερμπαϊτζάν εκπροσωπήθηκε από τους Fahree & Ilkin Dovlatov και το τραγούδι “Özünlə apar” χωρίς να καταφέρουν να προκριθούν στον Μεγάλο Τελικό για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά:

https://youtu.be/QhN9r8TH2Hw

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή του Αζερμπαϊτζάν στην Eurovision 2025, στην Ελβετία!

Πηγή: Ictimai TV

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *