«Η Βασιλεία έχει περισσότερες πιθανότητες να φιλοξενήσει τη Eurovision 2025» λέει ο σχολιαστής του διαγωνισμού για το RTS

Ο Jean-Marc Richard, ο οποίος σχολιάζει τον Διαγωνισμό Τραγουδιού για την γαλλόφωνη ελβετική δημόσια τηλεόραση RTS για περισσότερα από 30 χρόνια, πιστεύει ότι η Βασιλεία έχει περισσότερες πιθανότητες να φιλοξενήσει την διοργάνωση, από την άλλη υποψήφια πόλη, τη Γενεύη. Αυτά είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Keystone-SDA, τονίζοντας ότι το ενδιαφέρον για τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision είναι μεγαλύτερο στη γερμανόφωνη Ελβετία.

Είναι αλήθεια ότι η ανταπόκριση στη γαλλόφωνη Ελβετία έχει αυξηθεί από τότε που ο Gjon’s Tears ήρθε τρίτος το 2021. Ωστόσο, η γερμανόφωνη Ελβετία είναι πιο κοντά στα αγγλικά και στα ψυχαγωγικά προγράμματα όπως αυτό της Eurovision.

Εάν η Βασιλεία κερδίσει, το St. Jakobshalle θα γίνει ο κύριος χώρος για τη Eurovision 2025, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της κυβέρνησης Conradin Cramer. Η κυβέρνηση υπολογίζει το κόστος σε 30 έως 35 εκατομμύρια CHF.

Ωστόσο, εάν η Γενεύη γίνει ο χώρος για τον μεγαλύτερο διαγωνισμό τραγουδιού στον κόσμο, το εκθεσιακό κέντρο Palexpo ακριβώς δίπλα στο αεροδρόμιο θα γίνει ο χώρος. Σύμφωνα με την δήμαρχο της πόλης Χριστίνα Κίτσου, το κόστος εδώ υπολογίζεται σε περίπου 30 εκατομμύρια CHF.

Την Παρασκευή 30/8 θα ανακοινωθεί ποια από τις δύο πόλεις θα φιλοξενήσει τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2025. Στις έντεκα το πρωί ώρα Ελλάδας, θα κοινοποιηθεί μέσω των επίσημων καναλιών του ελβετικού εθνικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα και των επίσημων μέσων κοινωνικής δικτύωσης του διαγωνισμού, η πόλη που θα φιλοξενήσει τον 69ο Διαγωνισμο Τραγουδιού της Eurovision.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις!

Πηγή: m&k
0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *