junior-eurovision-2024

Καζακστάν: Η χώρα δεν θα επιστρέψει στην Junior Eurovision 2024!

H Khabar, η δημόσια τηλεόραση του Καζακστάν, ανακοίνωσε πριν από λίγο μέσω της υπεύθυνης περιεχομένου, πως η χώρα δεν θα επιστρέψει στην Junior Eurovision 2024, έχοντας ως τελευταία συμμετοχή το 2022!

Η Khabar Agency ωστόσο δήλωσε πως ο Διαγωνισμός είναι ένα μοναδικό και σημαντικό γεγονός που προάγει τα νέα ταλέντα. Ως έναν από τους λόγους της αποχής τους από τον Διαγωνισμό, αναφέρουν το μεγάλο κόστος συμμετοχής και την καινούργια ώρα του Διαγωνισμού στις 19:00 ώρα Ελλάδας (21:00 τοπική ώρα στην Αστάνα), την οποία το κανάλι θεωρεί δύσκολη για το κοινό της χώρας.

Τους τελευταίους μήνες, υπήρξαν αρκετές φημολογίες για μια πιθανή επιστροφή, καθώς η δημόσια τηλεόραση του Καζακστάν έδειχνε πάντα ενδιαφέρον για τους Διαγωνισμούς της EBU. Αξίζει να σημειωθεί πως η Khabar είναι ένα συνεργαζόμενο μέλος της EBU, και κατά την διάρκεια των πέντε συμμετοχών του στον Διαγωνισμό χρειαζόταν μια επίσημη πρόσκληση από την EBU για να συμμετέχει.

Ωστόσο αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας πιθανής επιστροφής στο μέλλον. Συγκεκριμένα, η Muhamedzharova Zhamilya, Υπεύθυνη Περιεχομένου, δήλωσε:

«Το πρακτορείο Khabar εκτιμά τη μοναδικότητα και τη σημασία του διαγωνισμού που προωθεί την ανάπτυξη ταλέντων και την πολιτιστική ανταλλαγή μεταξύ των νεότερων γενεών διαφορετικών χωρών. Για να συμμετάσχουμε, καθώς και να μεταδώσουμε μια τέτοια εκδήλωση μεγάλης κλίμακας, πρέπει να καταβληθούν οι ακόλουθες πληρωμές: παράβολο συμμετοχής, αγορά δικαιωμάτων εκπομπής, τεχνικές υπηρεσίες για δορυφορικό κανάλι, παραγωγή μουσικών βίντεο και πρωτότυπων τραγουδιών, οργάνωση των συμμετεχόντων και φορολογικών υποχρεώσεων. Το τελικό ποσό όλων των δαπανών είναι πολύ υψηλό, ο Οργανισμός δεν διαθέτει τέτοια κεφάλαια. Επιπλέον, αυτή η μορφή της εκπομπής δείχνει χαμηλά ποσοστά κάθε χρόνο και ο μεγάλος τελικός του διαγωνισμού λαμβάνει χώρα σε ακατάλληλη στιγμή για το κοινό του Καζακστάν. Σχετικά με αυτό, ο Οργανισμός αναγκάζεται να ενημερώσει ότι δεν θα μπορέσει να συμμετάσχει το τρέχον έτος 2024, αλλά δεν χάνει τις ελπίδες του να επιστρέψει στο μέλλον».

Η Junior Eurovision 2024, θα λάβει χώρα στην Μαδρίτη στις 16 Νοεμβρίου και 16 χώρες έχουν ήδη επιβεβαιώσει την συμμετοχή τους, ανάμεσα του και η Κύπρος, η οποία επιστρέφει στον Διαγωνισμό μετά από εφτά χρόνια! Η ολοκληρωμένη λίστα των συμμετεχόντων αναμένεται να αποκαλυφθεί σύντομα, όπως επίσης αναμένεται να υπάρξουν και άλλες επιστροφές!

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την Junior Eurovision 2024, στην Μαδρίτη!

Πηγή: escplus.es
0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *