Λουξεμβούργο: Διεξαγωγή songwriting camp για την Eurovision 2025!

Όπως όλα δείχνουν, άλλη μια χώρα πρόκειται να διοργανώσει ένα songwriting camp, με σκοπό την δημιουργία τραγουδιών για τoν Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2025.

Αυτή τη φορά, το Λοξεμβούργο είναι έτοιμο να διοργανώσει ένα τέτοιο camp, καθώς έχει ξεκινήσει ήδη η αναζήτηση του επόμενου εκπρόσώπου της χώρας.

Το camp διοργανόνεται από την Rocklab, σε συνεργασία με τους Kultur lX, Συμβούλιο Τεχνών Λουξεμβούργου, Sacem Luxembourg και την FLAC (Ομοσπονδία Καλλιτεχνών και Συνθετών του Λουξεμβούργου) και θα διεξαχθεί από τις 27 έως τις 30 Σεπτεμβρίου στο Rockhal.

Οι καλλιτέχνες θα έχουν την δυνατότητα να συνεργαστούν με ντόπιους και διεθνείς συνθέτες και παραγωγούς, για την δημιουργία τραγουδιών για το Luxembourg Song Contest και ακόλουθα την Eurovision 2025. Μερικοί από τους επιβεβαιωμένους συμμετέχοντες είναι:

  • Greig Watts: Είναι μέλος της ομάδας συγγραφής, παραγωγής και εκδόσεων DWB με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο. Τα τελευταία χρόνια, έχει φιλοξενήσει με επιτυχία πολλά songwriting camps και ο θρίαμβος αυτών των camp και των τραγουδιών που παρήγαγαν τον καθιέρωσε ως ειδικό στους τομείς της σύνθεσης τραγουδιού για τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Από το 2016, έχει επιβλέψει 14 συμμετοχές στη Eurovision, μαζί με περίπου 60 ακόμα τραγούδια εθνικών τελικών. Μερικές από τις δουλείες του είναι το “Flashlight” (Πολωνία 2017), “Cleopatra” (Αζερμπαϊτζάν 2020) και το “Je Me Casse” (Μάλτα 2021).
  • Imad Eljattari: ιδρυτής της LinkinTrax, μιας εταιρείας με έδρα το Βέλγιο που δραστηριοποιείται στον τομέα των διεθνών songwriting camps. Ο Imad συμμετείχε σε εθνικούς τελικούς σε χώρες όπως η Γερμανία, το Βέλγιο, η Ρουμανία και το Λουξεμβούργο, με πολλά άλλα υποβληθέντα τραγούδια να φτάνουν στις κορυφαίες επιλογές τοπικών διαγωνισμών. Mερικές από τις συμμετοχές του είναι: Aledaida – “Bla Bla Bla” (Ρουμανία), Hunter Falls – “Ooh La La” (Βέλγιο), Loredana – “Dream in Colours” (Βέλγιο), One Last Time – “Devil in the Detail” (Λουξεμβούργο), και Leona – “Undream You” (Γερμανία).
  • Pete Barringer: Συνθέτης και παραγωγός του “Je Me Casse” (Mάλτα 2021), συνθέτης και παραγωγός του “Flashlight” (Πολωνία 2017), συνθέτης και παραγωγός του “My Turn” (Czechia 2017).
  • Maria Broberg: Συνθέτρια του “Stay” (Μολδαβία 2019), συνθέτρια και φωνητικά του “Solo” (Πολωνία 2023).
  • Linda Dale: Συνθέτης του “The Code” (Ελβετία 2024)
  • Ali Reza: Παραγωγός που ειδικεύεται στην KPOP και την EDM
  • Bruce R F Smith: Συνθέτης του “My Impossible Dream” (Ολλανδία 2005), συβθέτης του “Devil In The Detail” (εθνικός τελικός Λουξεμβούργου 2024).

Φαίνεται πως όλο και πληθαίνουν τα songwriting camp που λαμβάνουν χώρα σε όλη την Ευρώπη και αφορούν τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Το γεγονός πως το “The Code” του Nemo δημιουργήθηκε σε ένα τέτοιο camp, κάνει όλο και πιο δημοφιλή αυτό τον τρόπο συγγραφής τραγουδιών για τον μουσικό διαγωνισμό.

Songwriting camps για την Eurovision 2025 πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες χώρες, όπως η Μάλτα, η Νορβηγία, η Λετονία αλλά και για πρώτη φορά στην χώρα μας.

Το Λουξεμβούργο επέστρεψε στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2024 μετά από 31 χρόνια και εκπροσωπήθηκε από την Tali και το “Fighter” που τερμάτησε στην 13η θέση:

https://youtu.be/TCWH3Nq5y9A

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή του Λουξεμβούργου στην Eurovision 2025, στην Ελβετία!

Πηγή: rocklab.lu

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *