Finland Eurovision 2024

Φινλανδία: Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το Uuden Musiikin Kilpailu 2025!

Έχοντας ήδη επιβεβαιώσει την συμμετοχή της στην Eurovision 2025, η Φινλανδία, άνοιξε επίσημα την διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το Uuden Musiikin Kilpailu 2025 (UMK), τον εθνικό τελικό, που θα επιλέξει τον εκπρόσωπο που θα ταξιδέψει στην Ελβετία.

Ήταν επόμενο, πως ο εθνικός τελικός θα επέστρεφε για άλλη μια χρονιά, μετά την μεγάλη περσινή αναβάθμιση που έκανε η Yle, η δημόσια τηλεόραση της χώρας, να μεταφέρει τον διαγωνισμό σε κλειστό στάδιο.

Σήμερα, η Yle, άνοιξε επίσημα την διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τους καλλιτέχνες και συνθέτες που ενδιαφέρονται να βρεθούν στην σκηνή του διαγωνισμού, για λογαριασμό της Φινλανδίας.

Η διαδικασία θα είναι ανοιχτή από σήμερα, μέχρι και τις 25 Αυγούστου. Όλοι όσοι καταθέσουν προτάσεις, θα έχουν δεχτεί μια απάντηση από την δημόσια τηλεόραση, μέχρι τον Οκτώβριο.

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, τα τραγούδια που θα λάβουν μέρος στο UMK, θα επιλεχτούν από μια κριτική επιτροπή της Yle, με επικεφαλή τον Tapio Hakanen, υπεύθυνο μουσικής του καναλιού. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν την φόρμα αίτησης αλλά και τους κανόνες του διαγωνισμού, στην επίσημη ιστοσελίδα yle.fi/umk.

Ο Tapio Hakanen, μίλησε σχετικά με τον εθνικό τελικό:

“Την προηγούμενη σεζόν, το UMK έγινε ένα event μεγέθους αρένας, στην Nokia Arena στο Τάμπερε, με δύο sold-out show, ενώ ταυτόχρονα, ολόκληρη η παραγωγή μεταφέρθηκε σε ένα εντελώς νέο επίπεδο. Ήταν υπέροχο να δούμε πώς οι καλλιτέχνες έκαναν ένα μεγάλο βήμα καριέρας προς μεγαλύτερες σκηνές, μεγαλύτερη δημοτικότητα και χρυσούς και πλατινένιους δίσκους. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος να δω τι είδους τραγούδια και καλλιτέχνες θα μας προσφέρει η νέα σεζόν. Το UMK δεν έχει συγκεκριμένο μουσικό είδος: ελπίζουμε ότι μια όσο το δυνατόν πιο διαφορετική ομάδα καλλιτεχνών θα υποβάλει αίτηση και θα εκμεταλλευτεί αυτή την ευκαιρία για να εμπνεύσει το κοινό τόσο στη Φινλανδία όσο και σε όλο τον κόσμο!»

Φέτος την Φινλανδία εκπροσώπησε ο Windows95man, που κατέλαβε την 19η θέση με το τραγούδι “No Rules” ενώ ταυτόχρονα συνέχισε το σερί προκρίσεων της χώρας του, για τέταρτη χρονιά:

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή της Φινλανδίας στην Eurovision 2025, στην Ελβετία!

Πηγή: eurovision.tv

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *