Vladana Vučinić: «Eίναι η αρχή μιας νέας, επιτυχημένης εποχής του Μαυροβουνίου στην Eurovision»| Περαιτέρω πληροφορίες για το Montesong!

Είναι πλέον επίσημο, το Μαυροβούνιο θα επιστρέψει στην Eurovision 2025 στην Ελβετία, και η Vladana Vučinić, εκπρόσωπος το 2022, προέβη σε μερικές δηλώσεις με τον νέο της ρόλο, ως καλλιτεχνική διευθύντρια στην RTCG, την δημόσια τηλεόραση της χώρας.

Η RTCG, ανακοίνωσε πριν από λίγες μέρες τα σχέδια για έναν καινούργιο εθνικό τελικό με το όνομα “Montesong”, που αρχικό πλάνο της δημόσιας τηλεόρασης, είναι να λάβει χώρα πριν το νέο έτος. Σχετικά με την επιστροφή της χώρας, η Vladana δήλωσε:

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που το Μαυροβούνιο θα επιστρέψει στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2025. Μετά από μερικά χρόνια απουσίας, αυτή είναι μια πολύ όμορφη ευκαιρία να δείξουμε την πλούσια πολιτιστική ποικιλομορφία μας στην Ευρωπαϊκή σκηνή. Ο εκπρόσωπός μας θα επιλεχτεί από έναν εθνικό τελικό με το τίτλο “Montesong”, που θα διοργανωθεί σε συνδυασμό με την Ένωση Καλλιτεχνών και Διασκεδαστών του Μαυροβουνίου. Αυτή η συνεργασία έχει στόχο να ωθήσει όσους περισσότερους Μαυροβούνιους καλλιτέχνες να συμμετέχουν. Στόχος μας είναι να προωθήσουμε καινούργια μουσικά ταλέντα και να ενωθούμε ξανά με το ευρύτερο Ευρωπαϊκό κοινό. Πιστεύουμε πως αυτή θα είναι η αρχή μιας καινούργιας και επιτυχημένης εποχής για το Μαυροβούνιο στην Eurovision.»

Επίσης, έδωσε μερικές παραπάνω πληροφορίες σχετικά με τον αναμενόμενο εθνικό τελικό:

«Οι δημιουργοί μπορούν να είναι από οπουδήποτε, ο ερμηνευτής του τραγουδιού όμως πρέπει να είναι Μαυροβούνιος πολίτης. Οι στίχοι του τραγουδιού πρέπει να είναι τουλάχιστον κατά 51% σε μια από τις επίσημες γλώσσες του Μαυροβουνίου. Οι συνθέτες θα πρέπει να καταθέσουν μια τελική εκδοχή, ή ένα demo υψηλής ποιότητας, μέχρι τρία λεπτά και να το ερμηνεύει ο καλλιτέχνης που θα τραγουδήσει στον Διαγωνισμό. Η αίτηση πρέπει να περιέχει έναν πενταψήφιο αριθμό με τον οποίο θα αναφέρεται στην διαδικασία επιλογής. Η καταληκτική ημερομηνία είναι η 1 Οκτωβρίου 2024.»

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν παραπάνω πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα της RTCG.

Το Μαυροβούνιο έλαβε τελευταία φορά μέρος στο Τορίνο το 2022, όταν η Vladana ερμήνευσε το “Breathe”: και κέρδισε τις καρδιές μας:

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή του Μαυροβουνίου στην Eurovision 2025, στην Ελβετία!

Πηγή: eurovision.tv

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *