Βόρεια Μακεδονία: Για τρίτη χρονιά εκτός του Διαγωνισμού

Δυσάρεστα τα νέα από την Βόρεια Μακεδονία, αφού σύμφωνα με τον προυπολογισμού της δημόσιας τηλεόρασης της χώρας που αναρτήθηκε δημόσια, δεν υπάρχει σχετική πρόβλεψη για συμμετοχή στον Διαγωνισμό της Eurovision. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως το ΜRT, η δημόσια τηλεόραση της Βόρειας Μακεδονίας, θα απέχει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά από τον διαγωνισμό!

Συγκεκριμένα, η χώρα θα συνεχίσει το σερί απουσίας της για τρίτη χρονιά, μετά την απόσυρσή της από τον Διαγωνισμό του 2023. Οι λόγοι είναι κυρίως οικονομικοί όπως και τις προηγούμενες χρονιές.

Έτσι η Βόρεια Μακεδονία προστίθεται στις χώρες που έχουν επιβεβαιώσει την μη-επιστροφή τους στον Διαγωνισμό. Αυτές είναι οι: Ανδόρα, Μονακό, Λιχτενστάιν, Σλοβακία, Μαρόκο, Τουρκία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Ουγγαρία και πλέον και η Βόρεια Μακεδονία.

Ελλάδα, Σερβία, Κροατία, Σλοβενία, Αλβανία και Μαυροβούνιο (που επιστρέφει μετά από δύο χρόνια) είναι οι μοναδικές χώρες των Βαλκανίων που συνεχίζουν να συμμετέχουν, με κάποιες εξ αυτών να αντιμετωπίζουν επίσης οικονομικά ζητήματα, που θέτουν εν αμφιβόλω την συμμετοχή τους στο διαγωνισμό στο μέλλον. Ερωτηματικό παραμένει η συμμετοχή της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας, από πλευράς Βαλκανίων.

Η Βόρεια Μακεδονία συμμετείχε τελευταία φορά το 2022 με την Andrea και το τραγούδι “Circles” τερματίζοντας στην 11η θέση του δεύτερου ημιτελικού:

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την Eurovision 2025, στην Βασιλεία!

Πηγή: tvpaket

2 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *