Αζερμπαϊτζάν: 154 συμμετοχές υποβλήθηκαν στο İctimai Television για τη Eurovision 2025!

Ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας του Αζερμπαϊτζάν, İctimai Television, ανακοίνωσε τον Αύγουστο ότι η χώρα θα δώσει το “παρών” στη Eurovision 2025. Στη συνέχεια, άνοιξε ένα παράθυρο υποβολής για τους ενδιαφερόμενους.

Στο İctimai Television υποβλήθηκαν συνολικά 154 συμμετοχές , όπως μας έγινε γνωστό μετά το κλείσιμο του παραθύρου υποβολής στις 15 Σεπτεμβρίου.

 

Συγκεκριμένα, ο ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός παρατήρησε αύξηση στον αριθμό των εγχώριων συνθετών που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τη Eurovision 2025. Πέρυσι, το ποσοστό συμμετοχής τους ήταν 43%, ενώ φέτος αγγίζει το 49%, αντιπροσωπεύοντας σχεδόν το ήμισυ των υποβολών.

Τι ακολουθεί;

Αν και δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ακριβή μέθοδο επιλογής του Αζερμπαϊτζάν, φαίνεται ότι το İTV θα εξετάσει πρώτα τις συμμετοχές που υποβλήθηκαν. Στη συνέχεια, και εάν ακολουθηθεί η περσινή διαδικασία, μπορούμε να υποθέσουμε ότι ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας θα δοκιμάσει τις φωνητικές και ερμηνευτικές δεξιότητες των υποψηφίων. Ο υποψήφιος που έχει το καλύτερο τραγούδι και μπορεί να το αποδώσει φωνητικά και ερμηνευτικά, θα είναι αυτός που θα εκπροσωπήσει το έθνος στη Βασιλεία.

Οι Fahree και Ilkin Dovlatov, ήταν η επιλογή του İTV για τη Eurovision 2024 με το τραγούδι τους “Özünlə apar”. Δυστυχώς, το δίδυμο δεν κατάφερε να προκριθεί στον Μεγάλο Τελικό και η χώρα έμεινε εκτός τελικού για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Μείνετε συντονισμένοι στο EurovisionFun για όλα τα νέα!

Πηγή: ıctimaieurovision
0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *