Αλβανία: Οι συμμετέχοντες του Festivali i Këngës 63 αποκαλύπτονται στις 10 Οκτωβρίου

Σε λιγότερο από έναν μήνα, θα ανακοινωθούν οι καλλιτέχνες που θα λάβουν μέρος στην 63η έκδοση του Festivali i Këngës. Συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες θα αποκαλυφθούν στις 10 Οκτωβρίου.

Η υποβολή τραγουδιών για το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 27 έως τις 29 Σεπτεμβρίου, με τη δημόσια ραδιοτηλεόραση RTSH να δέχεται τις συμμετοχές που πληρούν τους κανονισμούς του διαγωνισμού μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση festivali63@rtsh.al.

Το Festivali i Këngës αποτελεί τον παραδοσιακό διαγωνισμό επιλογής για την Αλβανία από την πρώτη της συμμετοχή στη Eurovision. Φέτος, το φεστιβάλ θα περιλαμβάνει μια «Νύχτα Νοσταλγίας», που θα τιμήσει τα 20 χρόνια παρουσίας της Αλβανίας στον διαγωνισμό της Eurovision.

Παρόλο που αναμένεται πως το φεστιβάλ θα χρησιμοποιηθεί και φέτος για την επιλογή του εκπροσώπου της Αλβανίας στη Eurovision 2025, η RTSH δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει επίσημα τη διαδικασία για τον επόμενο διαγωνισμό.

Στη Eurovision 2024, η Αλβανία εκπροσωπήθηκε από τη Besa με το τραγούδι “Titan”, καταλαμβάνοντας την 14η θέση στον πρώτο ημιτελικό ανάμεσα σε 15 συμμετοχές. Η χώρα συγκέντρωσε συνολικά 15 βαθμούς, με την υψηλότερη βαθμολογία (5 βαθμοί) να προέρχεται από την Ελλάδα.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις!

Πηγή: RTSH
0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *