Hera-Bjork

Ισλανδία: Παρούσα στην Eurovision 2025!

To RÚV επιβεβαίωσε ότι η Ισλανδία θα διαγωνιστεί στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2025 στη Βασιλεία της Ελβετίας.

Μετά από μια εβδομάδα καθυστέρηση, ο κρατικό φορέας της χώρας επιβεβαίωσε ότι θα συμμετάσχει στην 69η έκδοση του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision. Ο ισλανδός ραδιοτηλεοπτικός φορέας είπε στο περιοδικό Vísir ότι η απόφασή του να συμμετάσχει βασίζεται κυρίως στην αξία του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision για την ισλανδική κοινωνία.

Σε ανακοίνωσή τους εξηγούν ότι:

“Η απόφαση συμμετοχής βασίζεται πρωτίστως στο γεγονός ότι είναι ένας θεσμός που έχει μεγάλη αξία στην ισλανδική κοινωνία, αποτελεί πηγή χαράς και ικανοποίησης για μεγάλο μέρος του πληθυσμού και αποτελεί μέρος για πολύτιμες στιγμές οικογενειακού χρόνου παντού στη χώρα»,

«Ο διαγωνισμός έχει μεγάλη και αδιαμφισβήτητη σημασία για τη μουσική ζωή της Ισλανδίας. Η Eurovision και το Söngvakeppnin δημιούργησαν αμέτρητα διαμάντια ισλανδικού τραγουδιού και έθεσαν τα θεμέλια για τη λαμπρή καριέρα πολλών μουσικών. Η τηλεθέαση της τελικής βραδιάς της Eurovision μετρήθηκε φέτος στο 60%, παρόλο που η Ισλανδία αποκλείστηκε από τον διαγωνισμό. Μόνο τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα και η Πρωτοχρονιά έρχονται κοντά σε αυτό το κοινό».

Ο ισλανδός ραδιοτηλεοπτικός φορέας πρόσθεσε ότι η EBU εργάζεται για μια σειρά αλλαγών μετά την κριτική για τον χειρισμό του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision 2024 από διάφορους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς.

To RÚV δεν έχει ακόμη καθορίσει πώς θα επιλεγεί ο Ισλανδός εκπρόσωπος για τον διαγωνισμό στη Βασιλεία. Το Söngvakeppnin έχει χρησιμοποιηθεί για αρκετά χρόνια για την επιλογή του Ισλανδού αντιπροσώπου, με τον τηλεοπτικό φορέα να επέλεξε για τελευταία φορά τραγουδιστή και τραγούδι με εσωτερική επιλογή (εκτός του COVID-19) το μακρινό 2005.

Oι χώρες που έχουν επιβεβαιώσει την συμμετοχή τους ανέρχονται πλέον στις 30, με την χώρα μας να είναι μια από αυτές:

  1. Ελβετία
  2. Ισπανία
  3. Μάλτα
  4. Δανία
  5. Βέλγιο
  6. Λουξεμβούργο
  7. Αυστρία
  8. Πορτογαλία
  9. Κροατία
  10. Σερβία
  11. Γερμανία
  12. Ισραήλ
  13. Φινλανδία
  14. Αλβανία
  15. Λιθουανία
  16. Σουηδία
  17. Νορβηγία
  18. Ιταλία
  19. Κύπρος
  20. Λετονία
  21. Ηνωμένο Βασίλειο
  22. Άγιος Μαρίνος
  23. Γαλλία
  24. Αζερμπαϊτζάν
  25. Μαυροβούνιο
  26. Γεωργία
  27. Τσεχία
  28. Ουκρανία
  29. Ελλάδα
  30. Ισλανδία

Στην Eurovision 2024, η Ισλανδία εκπροσωπήθηκε από τη Hera Björk και το “Scared of Heights”, χωρίς ωστόσο να λάβει ένα από τα δέκα εισιτήρια για τον μεγάλο τελικό!

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή της Ισλανδίας στην Eurovision 2025, στην Βασιλεία!

Πηγή: Vísir

1 reply
  1. Κώστας
    Κώστας says:

    Συγνώμη γνωρίζει κανείς γιατί στο eurovisionworld δεν έχει συμπεριλάβει ακόμα την Ελλάδα στην λίστα με τις συμμετέχουσες χώρες ενώ η ΕΡΤ έχει δηλώσει συμμετοχή εδώ και κάτι μέρες;Απλά είναι περίεργο γιατί η συγκεκριμένη ιστοσελίδα ενημερώνει πάντα αυτήν την λίστα κατευθείαν μόλις βγαίνει η είδηση ότι κάποια χώρα θα συμμετάσχει και αυτό έχει γίνει σε όλες τις χώρες εκτός από την Ελλάδα.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *