Τσεχία: Με εσωτερική επιλογή το τραγούδι και ο καλλιτέχνης για την Βασιλεία

Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου έχουν οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν την συμμετοχή τους, για την εκπροσώπηση της Τσεχίας στην Eurovision 2025. Η δημόσια τηλεόραση της χώρας μετά από χρόνια δεν θα πραγματοποιήσει εθνικό τελικό για την ανάδειξη του τραγουδιού και του καλλιτέχνη που θα σηκώσει την σημαία της Τσεχίας στην Βασιλεία, αλλά αυτό θα πραγματοποιηθεί μέσα από μία εσωτερική επιλογή.

Τρία διαφορετικά πάνελ θα ψηφίσουν για τον επόμενο εκπρόσωπο της Τσεχίας στην Eurovision. Ένα focus group που θα απαρτίζεται από Τσέχους κατά 40%, μία διεθνή επιτροπή των ειδικών κατά 40% επίσης και μία επιτροπή από την τσεχική δημόσια τηλεόραση κατά 20%.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο όσοι ερμηνευτές έχουν τσεχική υπηκοότητα. Αντίθετα οι δημιουργοί μπορεί να είναι από το εξωτερικό και αρκεί να στείλουν το τραγούδι τους και χωρίς καλλιτέχνη, η τσεχική δημόσια ραδιοτηλεόραση θα φροντίσει στην συνέχεια να το “παντρέψει” με κάποιον εγχώριο καλλιτέχνη.

Στη φετινή Eurovision που διεξήχθει στο Μάλμε, τη χώρα εκπροσώπησε η Aiko με το τραγούδι “Pedestal” χωρίς ωστόσο να καταφέρει να βρεθεί στο μεγάλο τελικό, καθώς τερμάτισε στην 11η θέση του δεύτερου ημιτελικού.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις!

Πηγή: CZ
0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *