Eric Saade: “Είχα λάβει άδεια από τo SVT ώστε να φορέσω το παλαιστινιακό keffiyeh”

Παρότι έχουν περάσει σχεδόν τέσσερεις μήνες από τον μεγάλο τελικό της Eurovision 2024, τα σκάνδαλα που σχετίζονται με αυτή εξακολουθούν να απασχολούν τους φαν του διαγωνισμού, αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά πως επρόκειτο για την πιο αμφιλεγόμενη διοργάνωση των τελευταίων ετών. Πιο συγκεκριμένα, ο Eric Saade δήλωσε πως είχε γνωστοποιήσει στo SVT την πρόθεσή του να εμφανιστεί με το παλαιστινιακό σύμβολο “keffiyeh”, με οτ τελευταίο να εγκρίνει την παραπάνω κίνηση.

Ο Σουηδός τραγουδιστής, ο οποίος εκπροσώπησε στη χώρα του στη Eurovision 2011 και συμμετείχε στο opening act του πρώτου ημιτελικού του φετινού διαγωνισμού, δήλωσε πως η Ebba Adielsson, εκτελεστική παραγωγός του SVT για τον διαγωνισμό της Eurovision, του έδωσε σχετική άδεια ώστε να φορέσει το παλαιστινιακό keffiyeh, αναφέροντας του πως “τα σύμβολα δεν αποτελούν πρόβλημα”.

Στη συνέχεια, ο τραγουδιστής ανέφερε πως εξεπλάγη με την έντονη αντίδραση της EBU, η οποία θυμίζουμε πως καταδίκασε την κίνηση του τραγουδιστή, την οποία χαρακτήρισε ως πολιτική και αρνήθηκε να αναρτήσει την εμφάνισή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η απάντηση της Ebba Adielsson

Στον απόηχο της παραπάνω συνέντευξης, η εκτελεστική παραγωγός του SVT προέβη στις ακόλουθες διευκρινιστικές δηλώσεις:

“Θεωρώ πως ήμουν σαφής σχετικά με τους κανόνες που έπρεπε να τηρηθούν”.


Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον αγαπημένο μας διαγωνισμό!


Πηγή: Dagens Nyheter

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *