Λετονία: 96 συμμετοχές υποβλήθηκαν για το Supernova 2025!

Το παράθυρο υποβολής για το Supernova 2025, την εθνική επιλογή της Λετονίας για τη Eurovision, άνοιξε πριν από δύο μήνες, σηματοδοτώντας την επίσημη έναρξη της σεζόν της Eurovision 2025 για τη χώρα. Η περίοδος υποβολών έληξε την 21η Οκτωβρίου, μετά το πέρας δύο μηνών.

Ως εκ τούτου, το LTV αποκάλυψε ότι 96 συμμετοχές υποβλήθηκαν για το Supernova 2025 και θα διαγωνιστούν για την εκπροσώπηση της Λετονίας στη Βασιλεία.

Το ενδιαφέρον παραμένει υψηλό

Ο αριθμός των υποβολών δεν αυξήθηκε σε σύγκριση με τις προηγούμενες χρονιές ούτε σημείωσε κάποιο ρεκόρ για τη διοργάνωση. Ωστόσο και σύμφωνα με την Επικεφαλή του Τμήματος Σύνταξης Ψυχαγωγικού και Περιεχομένου Ντοκιμαντέρ της Λετονικής Τηλεόρασης, Agnese Kubliņa:

Αν και ο αριθμός των αιτήσεων δεν έχει αυξηθεί, ο ανταγωνισμός αναμένεται να είναι υπέροχος και σκληρός. Υπάρχει ένα ευρύ φάσμα ταλέντων μεταξύ των συμμετεχόντων, που αντιπροσωπεύουν διάφορα είδη μουσικής – από ήδη γνωστά ονόματα έως νέα ταλέντα. Το σόου υπόσχεται να είναι μια πραγματική μουσική περιπέτεια! Επιπλέον, φέτος υπάρχουν περισσότερες εκπλήξεις από ποτέ, αποδεικνύοντας ότι ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision είναι μια μοναδική ευκαιρία να απευθυνθείς σε ένα τεράστιο κοινό σε όλο τον κόσμο!

Μεταξύ των καλλιτεχνών που κατέθεσαν συμμετοχή είναι και οι Citi Zēni, το γκρουπ που εκπροσώπησε τη χώρα στη Eurovision το 2022 με το  “Eat Your Salad”.

Supernova 2025 – τι ακολουθεί;

Τώρα, μια κριτική επιτροπή θα αξιολογήσει την πρωτοτυπία, την ενορχήστρωση, τα μηνύματα και τη συνάφεια των τραγουδιών, στην τρέχουσα μουσική σκηνή. Θα αξιολογήσουν επίσης τις φωνητικές ικανότητες των ερμηνευτών, τη δυνατότητα ανταγωνισμού στη διεθνή αγορά της ποπ μουσικής, τα προηγούμενα επιτεύγματα τους στη μουσική βιομηχανία και τις ευκαιρίες τους για μελλοντική επιτυχία.

Οι συμμετέχοντες που έχουν προχωρήσει στον επόμενο γύρο του Supernova 2025 θα ανακοινωθούν τον Νοέμβριο. Ο τελικός του Supernova 2025 θα πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο.

Νικητής του Supernova 2025 και κατ’επέκταση εκπρόσωπος της χώρας στη Βασιλεία ήταν ο Dons με το “Hollow“. Ο Dons έφερε τη χώρα του στον Μεγάλο Τελικό για πρώτη φορά μετά το 2016 και τερμάτισε στη δέκατη-έκτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Μείνετε συντονισμένοι στο EurovisionFun για όλα τα νέα!

Πηγή: lsm
0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *