Αλβανία: Με το “Karnaval” η Elvana Gjata στο Festivali I Këngës 63!

Mετά την ανακοίνωση της λίστας των συμμετεχόντων του Festivali I Këngës 63, το RTSH αποκαλύπτει σταδιακά τους τίτλους των τραγουδιών των διαγωνιζομένων.

Η Elvana Gjata είναι η έκτη κατά σειρά διαγωνιζόμενη της οποίας δημοσιεύονται ο τίτλος του τραγουδιού από κοινού με τους δημιουργούς του. Πρόκειται αναμφισβήτητα για τη πιο δημοφιλή συμμετέχουσα της φετινής διοργάνωσης και ίσως την ισχυρότερη διεκδικήτρια για τη νίκη και την εκπροσώπηση της χώρας στη Βασιλεία.

Με το “Karnaval” η Elvana Gjata

Όπως αποκαλύφθηκε στην ανάρτηση του RTSH στο Instagram, η συμμετοχή με την οποία θα διεκδικήσει η Elvana Gjata την πολυπόθητη εκπροσώπηση στη Eurovision 2025 τιτλοφορείται “Karnaval”. Η συμμετοχή γράφτηκε από την ίδια την Elvana μαζί με τη Lira Blakaj. Αποκαλύπτεται επίσης ότι το “Karnaval ” πρόκειται για ένα dance κομμάτι.

Τους τίτλους τραγουδιών που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, το RTSH αποκαλύπτει σταδιακά τους τίτλους των φετινών συμμετοχών. Μέχρι στιγμής έχουν αποκαλυφθεί τα εξής:

  • Ο Algert Sala θα τραγουδήσει το “Bosh” – Μπαλάντα
  • Ο Alis θα τραγουδήσει το “Mjegull” – Μπαλάντα
  • Ο Ardit Çuni θα τραγουδήσει το “Amane” – Pop/Dance
  • Ο Devis Xherahu θα τραγουδήσει το “Ka Momente” – Μπαλάντα
  • Ο Djemte e Detit θα τραγουδήσει το “Larg” – Folk Rock
  • Η Elvana Gjata θα τραγουδήσει το “Karnaval” – Dance

Festivali i Këngës 63

Μετά το κλείσιμο του παραθύρου υποβολής στις 29 Σεπτεμβρίου για τους ενδιαφερόμενους καλλιτέχνες, το RTSH ανακοίνωσε τους ακόλουθους 30 διαγωνιζόμενους του Festivali i Këngës 63:

  1. Algert Sala
  2. Alis Kallacej
  3. Ardit Çuni
  4. Devis Xherahu
  5. Djemtë e Detit
  6. Elvana Gjata
  7. Endrik Beba
  8. Epos Grup
  9. Erma Mici
  10. Frensi Revania
  11. Gjergj Kaçinari
  12. Gresa Gjocera
  13. Jet
  14. Kejsi Jazxhi
  15. Kleansa Susaj
  16. Laurjan Ejlli ft. Adelina Corraj
  17. Lorenc Hasrama
  18. Luna Çausholli
  19. Mal Retkoceri
  20. Martina Serreqi
  21. Mihallaq Andrea
  22. Nita Latifi
  23. Olsi Bylyku
  24. Orgesa Zaimi
  25. Rea Nuhu
  26. Ronaldo Mesuli
  27. Santino De Bartolo
  28. Shkodra Elektronike
  29. Stine
  30. Vesa Smolica

Με ψηφοφορία κριτικής επιτροπής και του κοινού το FiK 63

Φέτος και σύμφωνα με το Euromix.il,, ο νικητής και ακολούθως ο εκπρόσωπος της χώρας στη Eurovision 2024 θα επιλεγεί με συνδυασμό ψηφοφορίας κοινού και επιτροπής. Ως εκ τούτου, θα ακολουθηθεί το πρότυπο του 60/40 για την επιλογή της επόμενης Αλβανικής συμμετοχής.

Αυτή είναι μια ακόμα αλλαγή που βλέπει το Festivali i Këngës στον τρόπο ψηφοφορίας του. Το Festivali i Këngës έχει πλέον αρχίσει να συμπεριλαμβάνει περισσότερο τη γνώμη του κοινού, ειδικά όταν πρόκειται για τη Eurovision. Για πολλά χρόνια κατηγορήθηκε για διαφθορά αλλά και για αδυναμία της χώρας να ανταποκριθεί στα σύγχρονα πρότυπα της Eurovision.

Οι ημερομηνίες διεξαγωγής του FiK 63 δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί, ενώ η διάσημη τραγουδίστρια και πρώην εκπρόσωπος της Αλβανίας στη Eurovision, Elhaida Dani, θα αναλάβει την καλλιτεχνική διεύθυνση του φετινού διαγωνισμού.

Η επιλογή του αλβανικού κοινού για τη Eurovision 2024 ήταν η Besa με το “Zemrën n’dorë“. Η Besa κυκλοφόρησε μια καινούρια έκδοση στα αγγλικά με τίτλο “Titan” για τη Eurovision, ωστόσο δεν κατάφερε να προκριθεί στον Μεγάλο Τελικό, τερματίζοντας δέκατη τέταρτη στον δεύτερο ημιτελικό.

Μείνετε συντονισμένοι στο EurovisionFun για όλα τα νέα!

Πηγή: RTSH
0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *