Junior Eurovision 2024: Η Enya Cox Dempsey θα εκπροσωπήσει την Ιρλανδία στη Μαδρίτη!

Σήμερα ήταν η σειρά της Ιρλανδίας να επιλέξει τη συμμετοχή της για τη Junior Eurovision 2024. Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε το Junior Eurovision Éire 2024, η εθνική επιλογή της χώρας για τον καλλιτέχνη που θα την εκπροσωπήσει στη Junior Eurovision 2024. Το Junior Eurovision Éire λειτούργησε για άλλη μια χρονιά ως μέθοδος επιλογής της χώρας για τη Junior Eurovision και μεταδόθηκε από το Δουβλίνο.

Με οικοδέσποινα τη Louise Cantillon και ύστερα από την ψηφοφορία μιας τριμελούς κριτικής επιτροπής, νικήτρια αναδείχθηκε η Enya Cox Dempsey.

Μετά από τρεις προκριματικούς γύρους, στους οποίους οι νεαροί καλλιτέχνες ερμήνευσαν διασκευές γνωστών τραγουδιών, η κριτική επιτροπή επέλεξε τρεις εξ αυτών να προκριθούν απευθείας στον τελικό. Ως εκ τούτου, οι ακόλουθοι τρεις καλλιτέχνες διεκδίκησαν την Ιρλανδική εκπροσώπηση στον τελικό του Junior Eurovision Éire 2024:

  • Lottie O’Driscoll Murray
  • Enya Cox Dempsey
  • Isla McManus

Ο τελικός περιελάμβανε δύο διαγωνιστικούς γύρους.

  • Στον πρώτο γύρο, οι τρεις φιναλίστ ερμήνευσαν δύο διασκευές, συμπεριλαμβανομένου ενός τραγουδιού από τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Μετά την απόφαση της κριτικής επιτροπής, η οποία αποτελούνταν από τους Niamh Ní Chróinín, Tadhg Ó Gríofa και Linda Martin, στον δεύτερο γύρο προκρίθηκαν οι Lottie O’Driscoll Murray και Enya Cox Dempsey.
  • Στον δεύτερο γύρο, οι δύο εναπομείνασες φιναλίστ ερμήνευσαν το “Le chéile“, το τραγούδι που επέλεξε το RTÉ ως τη συμμετοχή της χώρας για τη Junior Eurovision 2024.

Κατόπιν πάλι της απόφασης της επιτροπής, η Enya Cox Dempsey αναδείχθηκε νικήτρια του Junior Eurovision Éire 2024 και ως εκ τούτου θα είναι η εκπρόσωπος της χώρας στον 22ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Junior Eurovision με το “Le chéile“.

Junior Eurovision Song Contest 2024

Δεκαεπτά χώρες θα λάβουν μέρος στον 22ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Junior Eurovision και θα εμφανιστούν με την ακόλουθη σειρά:

  1. Ιταλία – RAΙ
  2. Εσθονία – ERR
  3. Αλβανία – RTSH
  4. Αρμενία – AMPTV
  5. Κύπρος – RIK
  6. Γαλλία – FT
  7. Βόρεια Μακεδονία – MRT
  8. Πολωνία – TVP
  9. Γεωργία – GPB
  10. Ισπανία – RTVE
  11. Γερμανία – ARD/NDR
  12. Ολλανδία – AVROTROS
  13. Άγιος Μαρίνος – RTV San Marino
  14. Ουκρανία – UA:PBC
  15. Πορτογαλία – RTP
  16. Ιρλανδία – RTÉ
  17. Μάλτα – PBS

O 22ος Παιδικός Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision θα πραγματοποιηθεί στις 16 Νοεμβρίου στη Μαδρίτη της Ισπανίας, μετά την άρνηση της Γαλλίας να φιλοξενήσει τον διαγωνισμό για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Το σλόγκαν του διαγωνισμού είναι το “Let’s Bloom!”, ενώ οι Ruth LorenzoMarc Clotet και Melani Garcia θα αναλάβουν χρέη παρουσιαστών.

Η Ιρλανδία με την Enya Cox Dempsey θα εμφανιστεί στην δέκατη έκτη θέση.

Μείνετε συντονισμένοι στο EurovisionFun για όλα τα νέα! 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *