Άγιος Μαρίνος: Αποκαλύφθηκαν οι φιναλίστ του San Marino Song Contest 2025!
Το San Marino Song Contest, το πλέον αλλαγμένο Una Voce per San Marino, επιστρέφει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά προκειμένου να αναδείξει τον εκπρόσωπο του Αγίου Μαρίνου για τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2025.
Περισσότεροι από 1.100 καλλιτέχνες υπέβαλαν τα τραγούδια τους, συμμετέχοντας στην ίσως πιο ανοιχτή διαδικασία επιλογής του διαγωνισμού. Μετά τη φάση των auditions, συνολικά 20 καλλιτέχνες εξασφάλισαν θέση στην τελική φάση του διαγωνισμού.
Η σύνθεση του San Marino Song Contest 2025
Είκοσι καλλιτέχνες θα διαγωνιστούν στην τελική φάση του San Marino Song Contest 2025:
- Bianca Atzei – “Testacoda”
- Besa – “Tiki Tiki”
- Boosta – “BTW”
- Vincenzo Capua – “Sei sempre tu”
- Pierdavide Carone – “Mi vuoi sposare?”
- Marco Carta – “Solo fantasia”
- Luisa Corna – “Il giorno giusto”
- Curli – “Juliet”
- Elasi – “Lorella”
- Haymara – “Tomame las manos”
- King Foo – “The edge of the world”
- Paco – “Until the end”
- Gabry Ponte – “Tutta l’Italia”
- Questo e Quello – “Bella Balla”
- Silvia Salemi – “Coralli”
- Angy Sciacqua – “I”
- Taoma – “NPC”
- TESLENKO – “Storm”
- The Rumpled – “You Get Me So High”
- Giacomo Voli – “Ave Maria”
Ανάμεσα στους επιβεβαιωμένους καλλιτέχνες βρίσκεται η Besa, εκπρόσωπος της Αλβανίας στη Eurovision 2024, καθώς και ο TESLENKO, ο οποίος επρόκειτο να συμμετάσχει στο Vidbir 2025 αλλά αποσύρθηκε. Ταυτόχρονα, το παρών δηλώνει και ο Gabry Ponte, του οποίου το “Tutta l’ Italia” έντυσε μουσικά τις βραδιές της φετινής διοργάνωσης του Φεστιβάλ του Sanremo.
Συνολικά, είκοσι καλλιτέχνες θα διαγωνιστούν στον τελικό του San Marino Song Contest 2025, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στις 8 Μαρτίου στο Teatro Nuovo di Dogana. Χρέη παρουσιαστών θα αναλάβουν οι Flora Canto και Francesco Facchinetti, ενώ το παρών θα δηλώσουν και οι La Rappresentante di Lista και η Senhit ως καλεσμένοι.
Μείνετε συντονισμένοι στο EurovisionFun για όλα τα νέα!
Tutta l’ Italia, tutta l’ Italia, tutta l’ Italia!!! Να δω τον Άγιο Μαρίνο πάνω από την Ιταλία στην τελική κατάταξη και τι στον κόσμο!
Εχω πει κατά καιρούς οτι θα ήθελα να δω στην τελική δεκάδα τον Αγιο Μαρίνο…και…την επιστροφή του Μονακο και της Ανδορας στον διαγωνισμό. Του Λουξεμβουργου που ηθελα, πραγματοποιήθηκε περσι!
Φετος το Σαν Μαρινο εχει κάποια καλά τραγούδια. Για την ωρα το Tutta l’ Italia εινια το αγαπημένο μου!