Η ψηφοφορία για το #ESC250 του EFR12 Radio μόλις ξεκίνησε – Στήριξε και εσύ τις ελληνικές συμμετοχές!

Ξεκίνησε σήμερα η ετήσια ψηφοφορία της ιστοσελίδας Songfestival.be σε συνεργασία με το EFR12 Radio για την ανάδειξη των 250 καλύτερων τραγουδιών στην ιστορία του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision.

Στην ψηφοφορία αυτή έχετε το δικαίωμα να επιλέξετε τα δέκα αγαπημένα σας τραγούδια όλων των εποχών, ενώ η καταλυτική ημερομηνία για να ψηφίσετε είναι στις 10 Δεκεμβρίου στις 12:00 ώρα Κεντρικής Ευρώπης, ενώ τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν όπως πάντα την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Πως μπορείτε να ψηφίσετε;

Μπορείτε να καταχωρήσετε την ψήφο σας πατώντας εδώ.

Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε για να καταχωρήσετε την ψήφο σας είναι να συνδεθείτε με τον προσωπικό σας λογαριασμό από ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Google, ή Twitter). Αφού συνδεθείτε, μπορείτε να κάνετε αναζήτηση το αγαπημένο σας τραγούδι, είτε από την χρονιά, είτε με την χώρα που διαιωνίστηκε.

Ακολούθως, αφού εμφανιστεί η συμμετοχή, μπορείτε να πατήσετε το εικονίδιο Μου αρέσει (Like) και θα εμφανιστεί στην βαθμολογία σας. Μπορείτε να ανασύρετε πάνω ή κάτω (drag up/down) τα τραγούδια που επιλέξατε.

Δίνετε 12 βαθμούς στην αγαπημένη σας συμμετοχή, 10 στην δεύτερη, κ.ο.κ. Εάν όμως θέλετε να φύγετε κάποια συμμετοχή, μπορείτε να πάτησε το x που βρίσκεται στα δεξιά της κάθε συμμετοχής. Μπορείτε να ψηφίσετε δέκα τραγούδια.

Αφού επιλέξετε τις δέκα αγαπημένες συμμετοχές, πατήστε το κουμπί Send Votes για να καταχωρήσετε την ψήφο σας. Πατήστε το κουμπί Voice για να επιβεβαιώσετε την ψήφο σας.

Υπάρχει περίπτωση, λόγω των εκατοντάδων χρηστών που προσπαθούν να ψηφίσουν, να μην μπορείτε να μπείτε στην σελίδα άμεσα. Μην ξεχνάτε όμως, ότι έχετε μέχρι και τις 10 Δεκεμβρίου να ψηφίσετε.

Eurovision Top 250

Η διαδικτυακή ετήσια ψηφοφορία Eurovision Top 250 φέτος κλείνει 14 χρόνια ζωής, ενώ οι ψηφοφόροι είναι κατά χιλιάδες κάθε χρόνο από όλες τις χώρες του κόσμου. Τα αποτελέσματα ανακοινώνονται την τελευταία μέρα του χρόνου, ενώ συμπεριλαμβάνονται όλα τα τραγούδια που πέρασαν από τα 65 χρόνια του διαγωνισμού.

To 2022 και ύστερα από δέκα συνεχόμενα χρόνια στην κορυφή η Loreen με το Euphoriaεγκατάλειψε τον θρόνο της, δίνοντας τα σκήπτρα πλέον στη Chanel, με το  SloMo, η οποία βρέθηκε με άνεση στην κορυφή. Δεύτερη θέση για τη Loreen με το Euphoria και η Cornelia με το Hold Me Closer.

Οι ελληνικές και κυπριακές συμμετοχές που ξεχώρισαν το 2022

Οι ελληνικές συμμετοχές φέτος πήγαν πολύ καλά σε σχέση με την περσινή χρονιά. 13 ελληνικές και 6 κυπριακές συμμετοχές ψηφίστηκαν στα ΤΟP250 καλύτερα τραγούδια του διαγωνισμού από τους ακροατές του ESCRadio για το 2022.

Την υψηλότερη θέση φυσικά κατέλαβε το My Number One της Έλενας Παπαρίζου που έφτασε στην 20η θέση, ενώ για την Κύπρο το Fuego της Ελένης Φουρέιρα που κατέκτησε την τέταρτη θέση.

Άλλες ελληνικές συμμετοχές που τα κατάφεραν ήταν το Die Together της Amanda Tenfjord (31), Die For You των Antique (46) , το Last Dance της Στεφανίας (117), το Secret Combination της Καλομοίρας (99), το “Better Love” της Katerine Duska (178), το Ελλάδα Χώρα του Φωτός της Καίτη Γαρμπή (156) το “Everything” της Anna Vissi (195), το This Is Our Night του Σάκη Ρουβά (219), το Shake It του Σάκη Ρουβά (167), το “Alcohol Is Free” των Koza Mostra ft. Agathon Iakovidis (160), η Άνοιξη της Σοφίας Βόσσου (168) και το “Aphrodisiac” της Ελευθέριας Ελευθερίου (211).

Από κυπριακής πλευράς πλην της Ελένης Φουρέιρα, ψηφίστηκε το Replay της Τάμτα στην 113η θέση, το La la love της Ήβης Αδάμου στην 35η θέση, το El Diablo της Έλενας Τσαγκρινού που κατέλαβε την 37η θέση, το Έλα της Ανδρομάχης στην 63η θέση και το Μάνα Μου, των Χαρά και Ανδρεά Κωνσταντίνου στην θέση 239.

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΤΕ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ.

Θα καταφέρει η Chanel να διατηρήσει την πρωτιά ή θα επιστρέψει η Loreen στην κορυφή; Ποιες είναι οι δέκα αγαπημένες σας συμμετοχές όλων των εποχών;

Μείνετε συντονισμένοι στο EurovisionFun για όλες τις εξελίξεις που αφορούν το Eurovision Top 250. 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *