Ισλανδία: Ο Σύλλογος Συνθετών και Στιχουργών καλεί το RÚV να απέχει από την Eurovision 2024 λόγω Ισραήλ!

Ο Σύλλογος Συνθετών και Στιχουργών της Ισλανδίας τάσσεται κατά της συμμετοχής της χώρας στην Eurovision 2024 αν δεν αποκλειστεί το Ισραήλ.

Χθες το βράδυ, μέσα από τον επίσημο λογαριασμό του στο Facebook, ο Σύλλογος Συνθετών και Στιχουργών της Ισλανδίας, F.T.T. (Félag tónskálda og textahöfunda) έκανε γνωστό πως έχει στείλει αίτημα στον ραδιοφωνικό διευθυντή και το συμβούλιο του RÚV στο οποίο αναγράφονται τα παρακάτω:

Απόψε το συμβούλιο του FTT έστειλε αυτή την πρόκληση στον ραδιοφωνικό διευθυντή και το συμβούλιο του RÚV:
Ρέυκιαβικ 11 Δεκεμβρίου 2023
“Το διοικητικό συμβούλιο του FTT, ο σύλλογος συνθετών και στιχουργών, καλεί το RÚV να μην συμμετάσχει στη Eurovision το 2024 εκτός εάν το Ισραήλ αποκλειστεί από το διαγωνισμό υπό τους ίδιους όρους που ίσχυσαν για τη Ρωσία στον τελευταίο διαγωνισμό.
Όλοι έχουμε χρέος να πάρουμε θέση ενάντια στον πόλεμο και στις δολοφονίες αμάχων ως αθώων παιδιών. Πάντα έχουμε την επιλογή να μην συνδέουμε το όνομά μας σε τέτοια είτε είμαστε άτομα είτε θεσμοί του κράτους.
Οφείλουμε στα έθνη που ενεργούν με στρατιωτική ισχύ να μην μοιραστούμε μαζί τους μία διοργάνωση που πάντα χαρακτηρίζεται από χαρά και αισιοδοξία.”
Το Διοικητικό Συμβούλιο του FTT:
Bragi Valdimar Sk úlason, πρόεδρος
Védís Hervör Árnadóttir, αντιπρόεδρος
Sóley Stefánsdóttir
Ragnhei ður Grondal
Andri Olafsson
Hallur Ingólfsson
Hildur Kristín Stefánsdóttir

Δεν είναι η πρώτη φορά που στην Ισλανδία εκφράζεται δυσφορία σε θέματα που αφορούν το Ισραήλ, θυμίζοντας πως το 2019 υπήρχε εναντίωση στο να διεξαχθεί ο διαγωνισμός στην Ιερουσαλήμ αλλά και οι ίδιοι οι εκπρόσωποι της χώρας εκείνη τη χρονιά προχώρησαν σε πολιτική τοποθέτηση τη στιγμή της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων τη βραδιά του τελικού. Με ενδιαφέρον αναμένεται και η όποια απάντηση από την πλευρά του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα της χώρας.

Πιστεύετε πως η κίνηση αυτή θα έχει αντίκτυπο στη συμμετοχή της Ισλανδίας στο διαγωνισμό; Πείτε μας τη γνώμη σας στα σχόλια.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλα τα νέα γύρω από την Eurovision 2024!

Ακολουθήστε μας σε όλα τα social media, για να μην χάνετε στιγμή από όσα συμβαίνουν γύρω από διαγωνισμό της Eurovision:

2 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *