olly alexander uk bbc

Ηνωμένο Βασίλειο: Το BBC μόλις επιβεβαίωσε τον Olly Alexander ώς εκπρόσωπο του 2024!

Πρίν λίγες ημέρες είχατε διαβάσει στο EurovisionFun ότι ο επιτυχημένος Βρετανός σούπερ σταρ Olly Alexander φημολογούνταν ότι θα είναι ο εκπρόσωπος της χώρας το 2024 στο Μάλμε της Σουηδίας. Σήμερα το BBC επιβεβαιώνει την είδηση!

Ένας από τους πιο πρωτοπόρους και πολυβραβευμένους σούπερ σταρ της μουσικής στον κόσμο, ο Olly Alexander, θα εκπροσωπήσει το Ηνωμένο Βασίλειο στον 68ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision στο Μάλμε της Σουηδίας τον Μάιο του 2024.

Ο Olly αποκάλυψε τα νέα κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Τελικού του BBC One’s Strictly Come Dancing απόψε (Σάββατο 16 Δεκεμβρίου) σε ένα ενθουσιασμένο κοινό στο στούντιο και στα εκατομμύρια θεατών που παρακολουθούν στο σπίτι.

Καθώς ξεκινά την καριέρα του ως σόλο, το άλλοτε μέλος των Years & Years Olly Alexander παραμένει ένας από τους πιο κορυφαίους σταρ της σύγχρονης ποπ στον κόσμο. Σε τρία εξαιρετικά επιτυχημένα άλμπουμ μέχρι σήμερα, ο τραγουδιστής, ο ηθοποιός και το fashion icon έχει σκοράρει 2 #1 άλμπουμ στο Ηνωμένο Βασίλειο, 10 βρετανικά Top 40 Single και πρόσφατα τιμήθηκε με το Βραβείο BRIT Billion (με 6,5 δισεκατομμύρια ροές παγκοσμίως). Μετα τους Years & Years ακολουθεί σόλο πορεία και, το 2024, σε μια ολοκαίνουργια σόλο εποχή, ο Olly έχει γίνει η φωνή της γενιάς του: με τη μίνι σειρά του Russell T DaviesIt’s A Sin‘ κέρδισε το βραβείο ως το Best New Drama στα National Television Awards, με τον Olly επίσης υποψήφιο ως Leading Actor στα Τηλεοπτικά Βραβεία BAFTA 2022.

Έχοντας πρωτοσέλιδα σε αρένες και φεστιβάλ παγκοσμίως – για να μην αναφέρουμε τη συνεργασία με τους Sir Elton John, Kylie και Pet Shop Boys – το είδωλο Olly Alexander είδε τον εαυτό του πρόσφατα να απαθανατίζεται στο Madame Tussauds του Λονδίνου: ένα κατάλληλο σπίτι για έναν ποπ σταρ που βοήθησε να αλλάξει για πάντα η βρετανική κουλτούρα και τώρα εκπροσωπεί το Ηνωμένο Βασίλειο στη σκηνή της Eurovision.

Ποιος είναι ο Olly Alexander;

Ο 33χρονος Olly Alexander είναι τραγουδιστής και ηθοποιός από την Αγγλία. Είναι περισσότερο γνωστός  ως τραγουδιστής των Years & Years , ενός από τα πιο επιτυχημένα γκρουπ στο Ηνωμένου Βασιλείου και ως Ritchie Tozer στη δραματική σειρά του Channel 4 “It’s a Sin”. Ο Alexander έχει προταθεί πολλές φορές στα Brit Awards καθώς και σε πολλά άλλα βραβεία στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πως φτάσαμε στον Olly Alexander;

Η φημολογία για τον διάδοχο της Mae Muller στην εκπροσώπηση του Ηνωμένου Βασιλείου υπήρξε έντονη. Λιγότερο από έναν μήνα πριν και όπως σας ενημερώσαμε, η “The Sun UK” αποκάλυψε ότι ο Olly Alexander βρίσκονταν σε προχωρημένες συζητήσεις για την εκπροσώπηση της χώρας στη Eurovision 2024. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την εν λόγω πηγή:

Είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα για τον Olly. Τα πράγματα δεν είναι σίγουρα ακόμη, αλλά είναι ο αγαπημένος των επικεφαλής.

Ο Olly έχει πει εδώ και χρόνια ότι θέλει να το κάνει-και αφού συνεργάστηκε με τον Danny για το τραγούδι, πιστεύει ότι έχει μεγάλη πιθανότητα [να διαγωνιστεί].

Έχει υπόψιν του ότι οι άνθρωποι λένε πως κανένας σώφρων καταξιωμένος καλλιτέχνης δεν θα πήγαινε στη Eurovision λόγω του ιστορικού του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά όσον αφορά τον ίδιο, το παραπάνω είναι απλά σνομπισμός.

Μια πολύ δυνατή συνεργασία στα σκαριά

Ο Olly Alexander έχει έναν ισχυρό σύμμαχο στο πλευρό του για τη Eurovision. Λέγεται ότι ο Danny L. Harle, παραγωγός της Dua Lipa, έχει επιμεληθεί τη συμμετοχή του Olly Alexander. Ο Danny είναι ο εγκέφαλος πίσω από την τελευταία μεγάλη επιτυχία της Dua “Houdini ” και πιθανότατα θα είναι ο executive producer στο επερχόμενο τρίτο στούντιο άλμπουμ της.

Το Ηνωμένο Βασίλειο, η διοργανώτρια χώρα της Eurovision 2023, εκπροσωπήθηκε τον Μάιο από τη Mae Muller με το “I Wrote A Song. Παρά το γεγονός ότι επρόκειτο για ένα fan-favorite, η Mae δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες των Βρετανών και τερμάτισε προτελευταία με 24 βαθμούς.

Μείνετε συντονισμένοι στο EurovisionFun για όλα τα νέα!

Πηγή: BBC

 

2 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Έστω και ετεροχρονισμένα το ΗΒ στέλνει σαν όνομα κάτι που ήταν/είναι γνωστό στη μουσική σκηνή της χώρας. Βέβαια για να είμαι ειλικρινής το άκουσμα που εκπροσωπεί θα ήταν μια τέλεια επιλογή εκεί στο 2015-2016 τώρα που η Eurovision αναζητά και επιβραβεύει το “πρωτότυπο” κρατάω κάποιες επιφυλάξεις.

    Απάντηση
    • Γιώργος Βαβάτσης
      Γιώργος Βαβάτσης says:

      Πολύ “πρωτότυπη” η Loreen πάντως φέτος σίγουρα. Αλλά κατά τ’ άλλα ο Käärijä δεν άρεσε σε πολλούς που ήταν πρωτότυπος..

      Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *