Argo: “Η Μαρίνα έχει παιδεία και επίπεδο, έχει δώσει τα διαπιστευτήρια της”

Μεγάλη σκόνη έχει σηκωθεί μετά την αποκάλυψη της συμμετοχής της Ελλάδας στη Eurovision 2024, με το “Ζάρι” της Μαρίνας Σάττι. Το ιδιαίτερο μοτίβο του τραγουδιού αλλά και του video clip, έχει προσελκύσει πλήθος σχολίων δημιουργώντας – για ακόμη μια χρονιά – ένα εκρηκτικό κλίμα γύρω από την επικείμενη συμμετοχή στη σκηνή της Eurovision.

Οι αντιδράσεις από καλλιτέχνες, στιχουργούς και ανθρώπους της μουσικής δίνουν και παίρνουν. Τη δική τους άποψη παρέθεσαν και οι Argo με ανάρτηση στα social media, υπερασπιζόμενοι τη Μαρίνα Σάττι. Βασιζόμενοι στην επίθεση που είχαν δεχθεί εκείνοι το 2016, με τη συμμετοχή τους “Utopian Land”, ασκούν τη δική τους κριτική για ένα σύστημα “δισκογραφικών εταιρειών της ποπ κουλτούρας” και που “εκμεταλλεύονται την ΕΡΤ”. Παράλληλα, αναφέρουν και τη γνώμη τους για τον διαγωνισμό της Eurovision.

Η αρνητική κριτική και η επίθεση που δεχτήκαμε προήλθε ακριβώς από τον χώρο που μονοπωλεί μέχρι σήμερα τις συμμετοχές στον θεσμό και εκμεταλλεύεται την ΕΡΤ. Δύο τρεις δισκογραφικές εταιρείες της ΠΟΠ κουλτούρας και τα πρωινάδικα και μεσημεριανά τηλεοπτικά team ως επικοινωνιακοί δίαυλοι (τελευταία προστέθηκε και ο δημοφιλής κλάδος των youtuber και λοιπών influencer). Δεν θα ανταποδώσω τις κακίες τους, δεν με ενδιαφέρει καθόλου θα έλεγα το έργο τους, αντίθετα όμως έχω εκτιμήσει το fun Club της Ελληνικής (και της διεθνούς) Eurovision που γενικά αποτελείται από άτομα χωρίς προκαταλήψεις!

Σχολιάζοντας τον ίδιο τον διαγωνισμό, έρχεται κοντά στις απόψεις του νικητή της Eurovision 2017, Salvador Sobral που είχε κάνει λόγο για “fast food music”.

Ήταν, είναι και θα είναι, ένας θεσμός της ΠΟΠ κουλτούρας και μόνο. Είναι μια γιορτή που τα τραγούδια της μπορούν να τα κρίνουν οι σύγχρονες γενιές κυρίως και αυτές που ασχολούνται με την πιο εμπορική εκδοχή της μουσικής αυτής. Όλοι οι άλλοι δεν είμαστε καλεσμένοι (βάζω και τον εαυτό μου μέσα) και δεν έχουμε λόγο να κρίνουμε τις συμμετοχές και ειδικά και γενικά.

Κλείνοντας, για τη Μαρίνα:

Η Μαρίνα έχει και παιδεία και επίπεδο, έχει δώσει τα διαπιστευτήρια της, ας την αφήσουμε κι ας κάνει και λάθος!

Η ανάρτηση των Argo.

 

Αξίζει να αναφερθεί, πως δεν είναι η πρώτη φορά που οι Argo τοποθετούνται δημόσια υπερασπιζόμενοι, την εκπροσώπηση της Ελλάδας. Ανάλογη στάση είχαν κρατήσει και πέρυσι, όταν ο Κώστας Τοπούζης, ο λυράρης του συγκροτήματος, αναφέρθηκε  στη  συμμετοχή What They Say, με τον Victor Vernicos, που αποτέλεσε τον τρίτο αποκλεισμό της χώρας μας από τον Τελικό. Για τα αρνητικά σχόλια που είχε δεχθεί ο Victor είπε:

Θα έλεγα στον Βίκτωρα να συνεχίσει να αγαπάει τη μουσική και να κλείνει τα αυτιά του σε κάποια σχόλια, γιατί σίγουρα δεν είναι εύκολο αυτό που περνάει τώρα. Έχει όλη τη ζωή μπροστά του. Η Eurovision για πολλούς καλλιτέχνες ήταν η αρχή της καριέρας τους, οπότε ας κάνει αυτή την αρχή κι ας προχωρήσει σε ένα λαμπρό μέλλον.

Το “Ζάρι” της Μαρίνας Σάττι

Παρά τις όποιες αντιδράσεις, το τραγούδι έχει ξεκινήσει εκπληκτικά την πορεία του σε πολλές πλατφόρμες, με το video clip να ξεπερνάει μέσα σε λίγες ώρες τις 1 εκατομμύριο προβολές και τις 600 χιλιάδες στο επίσημο κανάλι του διαγωνισμού.

Το reaction του EurovisionFun για το “Ζάρι”

Η ομάδα του Eurovisionfun για άλλη μία φορά παρακολούθησε και αντέδρασε στο επίσημο βίντεο κλιπ της συμμετοχής της χώρας μας για τον επερχόμενο διαγωνισμό της Eurovision! Απολαύστε την Στέλλα, τον Πασχάλη, τον Αποστόλη και τον Andrew σε ένα απολαυστικό Reaction βίντεο στα ελληνικά με αναλυτικό σχολιασμό για την συμμετοχή της Ελλάδας, για το 2024!

Ακούστε τη συμμετοχή της Μαρίνας Σάττι με το “Ζάρι“, στα 50 χρόνια της Ελλάδας στη Eurovision! Η Ελλάδα έχει κληρωθεί να εμφανιστεί στο πρώτο μισό του Β’ Ημιτελικού, στις 9 Μαίου!

Ποια η γνώμη σας για τη φετινή συμμετοχή της Ελλάδας στη Eurovision; Πείτε μας στα σχόλια!

2 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *