Eurovision 2025: Το συμβούλιο της Bασιλείας ενέκρινε την χρηματοδότηση για τον Διαγωνισμό!

Η Eurovision 2025 είναι επίσημα ένα βήμα πιο κοντά, μετά την σημερινή σύσκεψη του Μεγάλου Συμβουλίου του Καντονιού της Βασιλείας-Stadt, μέσα στην οποία μεταξύ άλλων, εγκρίθηκε και η χρηματοδότηση για την παραγωγή του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision 2025!

Το συμβούλιο ενέκρινε ένα ποσό ύψους 37.46 εκατομμυρίων CHF (40 εκατομμύρια Ευρώ) για την διοργάνωση της Eurovision 2025. Καταμετρήθηκαν 87 ψήφοι υπέρ και 4 κατά. Όλες οι παρατάξεις που εκπροσωπούν το Καντόνι μίλησαν υπέρ της χρηματοδότησης για τον Διαγωνισμό.

Οι καθαρές δαπάνες για τον διαγωνισμό αναμένεται να ανέλθουν σε κάτι λιγότερο από 35 εκατομμύρια CHF (37,3 εκατομμύρια ευρώ), με 2,5 εκατομμύρια CHF (2,67 εκατομμύρια ευρώ) σε έσοδα να αντισταθμίζουν μέρος του κόστους. Τα 2,5 εκατομμύρια CHF αναμένεται να συγκεντρωθούν από το «Arena Plus», όπου χιλιάδες θαυμαστές θα παρακολουθήσουν τον τελικό του διαγωνισμού στο St. Jakob Park, ενώ τα έξοδα για το EuroVillage θα καλυφθούν από το Swisslos fund.

Ενώ η ανακοίνωση ότι η χρηματοδότηση έχει εγκριθεί είναι ένα θετικό βήμα για τη διοργάνωση στη Βασιλείας, παραμένει ο κίνδυνος να διεξαχθεί δημοψήφισμα για τη χρηματοδότηση του διαγωνισμού. Η Ομοσπονδιακή Δημοκρατική Ένωση της Ελβετίας (EDU) αυτή τη στιγμή διεξάγει εκστρατεία για να συγκεντρώσει 2.000 υπογραφές για να διοργανώσει δημοψήφισμα σχετικά με τη χρηματοδότηση του διαγωνισμού. Σε περίπτωση που η EDU λάβει αρκετές υπογραφές, το θέμα θα πάει σε δημόσια ψηφοφορία στις 24 Νοεμβρίου.

Το δημοψήφισμα θα δώσει την δυνατότητα στους ψηφοφόρους να απορρίψουν την χρηματοδότηση που ενέκρινε το Συμβούλιο και να θέσει σε κίνδυνο την διοργάνωση του Διαγωνισμού στην Βασιλεία. Ο πρόεδρος του Καντονιού, Conradin Cramer, δήλωσε πως αυτό θα ήταν το χειρότερο δυνατό σενάριο, και πως είναι θετικός πως θα βρεθεί μια λύση για τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου λοιπόν, η Eurovision 2025 πρόκειται να λάβει χώρα στην Βασιλεία της Ελβετίας, στις 13, 15 και 17 Μαΐου.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την Eurovision 2025, στην Βασιλεία!

Πηγή: bazonline.ch

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *