Ελλάδα: H Έφη Γούση μιλάει για την σκηνική παρουσία του Better Love

Συνέντευξη στον Γιάννη Πουλόπουλο και στην εκπομπή “Στη Φωλιά των Κούκου” έδωσε σήμερα η φωτογράφος, ηθοποιός και σκηνοθέτης Έφη Γούση, η οποία έχει αναλάβει, εκτός από την επιμέλεια του ιδιαίτερου video clip του Better Love και την σκηνική επιμέλεια της Ελλάδας στην φετινή Eurovision.

Αρχικά ο δημοσιογράφος την ρώτησε σχετικά με τις τρεις παράλληλες δράσεις που συμβαίνουν πάνω στη σκηνή και αν υπάρχει πιθανότητα το αποτέλεσμα να βγει κάπως”φορτωμένο”.

Εσείς είδατε ένα πάρα πολύ μικρό απόσπασμα από μία πρόβα. Το μεγάλο στοίχημα είναι το πώς όλο αυτό θα αποδοθεί σε σχέση με την τηλεσκηνοθεσία. Δεν έχουμε στήσει μια χορογραφία με κεντρικό ήρωα την Κατερίνα Ντούσκα και δίπλα στατικά τις χορεύτριες, αλλά ένα θεατρικό στήσιμο που συνέχεια συμβαίνουν πράγματα που αναπαριστούν μια ιστορία. Αν αυτό αποδοθεί όπως πρέπει και τηλεοπτικά, έγω θα “πετάω”

Στη συνέχεια ρωτήθηκε για το πιο θεωρεί το πλέον σημαντικό στοιχείο της σκηνικής μας παρουσίας που θα πρέπει οπωσδήποτε να φανεί τηλεοπτικά.

Να έχουμε “καθαρά” τηλεοπτικά πλάνα που θα αναδείξουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τόσο την χορογραφία, όσο και τα φωνητικά και φυσικά η ερμηνεία της Κατερίνα Ντούσκα. Παρ’ όλες τις αντιξοότητες, το γεγονός ότι δεν είχαμε τα σωστά φώτα και την πίεση του χρόνου, όλο αυτό έδειξε να λειτούργησε και προσωπικά είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη από την πρώτη μας πρόβα.

Κάποια στιγμή γυρίζει το σκηνικό και εμφανίζεται ένας κήπος. Αυτό έχει βγει καλά στη σκηνοθεσία;

Έχουμε φροντίσει αυτό να φαίνεται καλά και να είναι ξεκάθαρο όλο αυτό που συμβαίνει και για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό που συμβαίνει. Το γραφικό που εμφανίζεται είναι κάτι που ακόμα δοκιμάζουμε, δεν είμαστε σίγουροι ακόμα αν θα το κρατήσουμε γιατί έχουμε ζητήσει μια πολύ ωραία φωτιστική εγκατάσταση που ελπίζουμε να καταφέρουμε να την έχουμε και θα δούμε τι θα λειτουργήσει και τι όχι. Είναι ένα εργαλείο που το κρατάμε ώστε να δούμε πως θα αποδοθεί στην τελική μας εικόνα. Είμαστε ακόμα με αποσιωπητικά σε αυτό. Σίγουρα προσπαθούμε για το καλύτερο.

Η επόμενη ερώτηση του Γιάννη Πουλόπουλου ήταν τι πρόκειται να δούμε στο φινάλε.

Το φινάλε θα ήθελα προς το παρόν να το κρατήσω και να το μοιραστώ μαζί σας την ημέρα του Ημιτελικού.

Τέλος η Έφη Γούση ρωτήθηκε σχετικά με τις πρόβες των άλλων χωρών και ποια την έχει εντυπωσιάσει.

Η μόνη πρόβα που έχω δει ολόκληρη ήταν αυτή της Τάμτα, από τις άλλες χώρες δεν έχω δει κάτι. Αυτό που σε γενικές γραμμές εντόπισα είναι ότι οι περισσότερες χώρες κάνουν χρήση γραφικών και σπέσιαλ εφέ, κάτι που εμείς δεν έχουμε και διαφέρουμε, καθώς εμείς διηγούμαστε μια ιστορία.

 

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *