Εσθονία: 178 τραγούδια υποβλήθηκαν για το Eesti Laul 2020 | Στις 13 και 14 Νοεμβρίου η ανακοίνωση των 24 διαγωνιζόμενων!

Ελαφρώς λιγότερα, σε σχέση με πέρσι, τραγούδια υποβλήθηκαν για το Eesti Laul 2020, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εσθονικής δημόσιας τηλεόρασης. 178 συμμετοχές εκ των οποίων τώρα η κριτική επιτροπή θα πρέπει να επιλέξει τις 24 που θα διαγωνισθούν στους δύο ημιτελικούς του Eesti Laul. Η ανακοίνωση των τίτλων των τραγουδιών, αλλά και των ερμηνευτών και δημιουργών θα πραγματοποιηθεί στις 13 και 14 Νοεμβρίου.

Υψηλό το επίπεδο στο Eesti Laul 2020

Ο Tomi Rahula, παραγωγός του Eesti Laul 2020, έδωσε περισσότερες πληροφορίες για τα τραγούδια που υποβλήθηκαν για τον φετινό εσθονικό τελικό. Αν και όπως τόνισε υπήρξαν λιγότερες συμμετοχές, το επίπεδο είναι σημαντικά ανεβασμένο.

Η ποιότητα των τραγουδιών που υποβλήθηκαν  στον διαγωνισμό είναι υψηλή και έτσι μπορούμε να περιμένουμε έναν πραγματικά συναρπαστικό και ποικίλο ανταγωνισμό.

Tomi Rahula, παραγωγός του Eesti Laul 2020.

Από τα 178 τραγούδια που κατατέθηκαν, τα 76 είναι στην εσθονική γλώσσα και τα 102 σε όλες τις υπόλοιπες γλώσσες, με την αγγλική φυσικά να έχει την μερίδα του λέοντος.

Τι ακολουθεί μέχρι την ανακοίνωση των συμμετεχόντων;

Μια 14μελής κριτική επιτροπή, που απαρτίζεται από ειδικούς, θα επιλέξει τις 24 καλύτερες συμμετοχές, που θα διαγωνισθούν στους δύο ημιτελικούς του Eesti Laul 2020.

Όλα τα τραγούδια, ερμηνευτές και τραγουδοποιοί που θα έχουν φτάσει προκριθεί στους ημιτελικούς θα ανακοινωθούν στο “Ringvaade” της ETV στις 13 και 14 Νοεμβρίου, ενώ στις 30 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου θα έχουμε την δυνατότητα να τα ακούσουμε!

Οι ημιτελικοί θα διεξαχθούν στις 13 και 15 Φεβρουαρίου στο Ταρτού, ενώ ο μεγάλος τελικός παραδοσιακά στο  Saku Suurhall στο Ταλίν, εκεί όπου πραγματοποιήθηκε και η Eurovision 2002. Τα εισιτήρια έχουν ήδη δοθεί προς πώληση. Παρουσιαστές του Eesti Laul 2020 θα είναι οι Karl-Erik Taukar και Tõnis Niinemets.

Το Eesti Laul, ως μέθοδος επιλογής της εσθονικής συμμετοχής, εφαρμόζεται από το 2009. Οι νικητές του θεσμού αυτού έχουν χαρίσει στη χώρα μερικές απο τις πιο επιτυχημένες συμμετοχές της – μεταξύ άλλων τα: Urban Symphony (2009), Kuula (2012), La Forza (2018).

Νικητής του Eesti Laul 2019 και εκπρόσωπος της Εσθονίας στη Eurovision 2019 ήταν o Victor Crone. Ερμήνευσε στη σκηνή του Τελ Αβίβ το Storm και κατέκτησε την 20η θέση.

Πηγή: ETV
0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *