Sweden: Carola refutes rumors of her participation in Melodifestovalen 2020

Former Eurovision contest winner and three-time Melodifestivalen winner, Carola Häggkvist, in a lengthy post on Instagram, denied what Aftonbladet said in its yesterday’s article that it wanted her to participate in Melodifestivalen once again with a religious song that she wrote herself.

The news shocked Eurovision Bubble as Carola clarified through her Instagram profile that she will not be attending the upcoming Melodifestivalen.

View this post on Instagram

Jag önskar jag kunde säga Ja…., vi kör! Men jag tackade ödmjukt nej tack redan i augusti då en av de absolut starkaste kompositörerna inom Esc sammanhang erbjöd mig en fin låt. Och senast nu i oktober då en annan tungviktare inom denna genre önskade, tillsammans men Christer B, att jag sjöng sången som skulle kunnat bli en sann hyllning till hela universums Skapare. Men det krävs lite mer än så för mig.. efter alla år och olika erfarenheter. Vill ändå säga ett STORT TACK till alla som ändå någonstans hoppades på att det kunde varit sant.. att jag faktiskt skulle vara med! Tack för förtroendet, intresset, kämparglöden och förvåningen.. ( men ändå inte.) För du som känner mig Vet att jag gillar oväntade skeenden i livet. hi hi Men just i detta läge finns det bara andra vinnare än jag. Och just nu är jag faktiskt smartare än så – än att tacka ja. Vem vet i framtiden. Men just nu gick jag inte igång tillräckligt på varken låtarna, mello eller medias circus. Jag bygger något annat på hemma plan från mitt hjärta, på lång sikt. Men med stor tacksamhet för vad Melodifestivalen en gång var för mig, o för många andra. Tack! Och media får gärna fråga den säkraste källan på en gång innan ni basunerar ut på tv att jag är ’klar’ … bara att det kan få ske? Puh! Mina uppgifter till mitt management finns ovan i min bio och är tydligt som korvspad i en korvgryta! I mitt advents program tar jag bla upp varför jag av ren överlevnads instinkt och som beskyddare av mina barn INTE kan ställa upp i varken Mello, Lets Dance el andra liknande program just nu – även om jag både älskar att dansa ( hemma i köket ) eller tävla. Det är ju egentligen helt förfärligt och beklagligt men så länge den nivån på arbetsmoral finns mellan kvällspress och SVT så vore jag mycket naiv om jag ännu en gång skulle tillåta mig vara offer för det. Vet att allt har sin tid och jag är inte långsint heller. Men just nu finns visheten högt upp på listan och då kommer både barnen och en påsk produktion före melodifestivalen. Till och med Gud Fader själv skulle behöva övertyga mig rätt hårt att vara med. Då förstår ni. Då skulle C.B behöva be så intensivt att få med mig innan JESUS hinner göra sin stora comeb

A post shared by Carola Häggkvist (@carolaofficiell) on

Carola clarifies that while she had many suggestions from major and notable creators, due to her  full program she will not be able to participate in either Melodifestivalen or “Dancing with the Stars”, as it is rumored. To make it even clearer by completing her statement she states:

“For the sake of truth, I haven’t written a song to perform at the Melodifestivalen this year on our Jesus, as today’s reports say”.

Carola & Melodifestivalen

Carola already has five Melodifestivalen entries and has won it three times. In 1983 at the age of just 17 she won with “Främling” and represented Sweden for the first time in Eurovision, taking third place there. In 1991, in Rome with “Fångad av en stormvind”, she took her third victory for her country. Finally, in 2006 in Athens performed “Invincible” and was found in the top5 for the third time, specifically in fifth place.

In 2008 she once again tried to reach the Eurovision stage, joining Melodifestivalen in a duet with Andreas Johnson, but stopped in  the second chance round.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *