Η “dream team” της Ρουμανίας; Πιθανό ντουέτο του Mihai Traistariu με την Luminita Anghel για την Eurovision 2019

Είναι οι καλλιτέχνες που έχουν φέρει στη Ρουμανία δύο από τις καλύτερες της θέσεις στην ιστορία της στον θεσμό της Eurovision. Τώρα ο εκπρόσωπος του 2006 Mihai Trăistariu σκέφτεται να ενώσει τις δυνάμεις του με την εκπρόσωπο του 2005, Luminița Anghel για ένα δυναμικό ντουέτο.

Ο τραγουδιστής του επιτυχημένου Tornerò έφερε το θέμα προς συζήτηση με τους fans του στο Instagram, ανεβάζοντας μια σέλφι του μαζί με την Luminița. Οι 2 πασίγνωστοι εκπρόσωποι της Ρουμανίας είχαν εμφανιστεί μαζί σε ένα ρουμάνικο talk show. O Mihai έγραψε:

Σήμερα, στο Αcces Direct κάναμε ένα ντουέτο μαζί με την Luminita Anghel.Όσο για τη φωνή της, απλά τι να πω! Wow! Τι θα λέγατε για ένα νέο ντουέτο μαζί της; Ίσως ακόμα και για την eurovision….Αναρωτιέμαι…

https://www.instagram.com/p/BoZbs9fhK4c/

Ένα ντουέτο με τον Mihai και την Luminița θα μπορούσε να είναι δελεαστικό για την Ρουμανία, εφόσον χάρη στην δυναμική παρουσία και φωνή τους έχουν δώσει στη χώρα τους δύο από τις υψηλότερες θέσεις της στον τελικό ( θέση για την  Luminița Anghel and Sistem με το τραγούδι “Let me try” το 2005 και θέση για τον Mihai Trăistariu με το “Tornerò”, την αμέσως επόμενη χρονιά, 2006 – έχοντας μάλιστα καταφέρει να συγκεντρώσει 172 πόντους, τους περισσότερους δηλαδή στην ιστορία της χώρας).

Την τριάδα των υψηλών θέσεων της Ρουμανίας στον θεσμό συμπληρώνει το ντουέτο της Paula Seling με τον Ovi ,”Playing with fire” που κατέκτησε την θέση το 2010 με 162 πόντους.
Η Paula με τον Ovi συμμετείχαν ξανά στον διαγωνισμό το 2014 με ένα από τα αγαπημένα τραγούδια εκείνης της χρονιάς για τους φανς του θεσμού, το “Miracle“, το οποίο όμως δεν κατάφερε τελικά να ξεπεράσει την επιτυχία της πρώτης τους συμμετοχής, φέρνοντας την 12η θέση στον μεγάλο τελικό εκείνης της χρονιάς.

Για να καταφέρουν όμως ο MIHAI με την Luminița Anghel να διαγωνιστούν στο Τελ Αβίβ το 2019, θα χρειαστεί πρώτα να κερδίσουν τον εθνικό τελικό της Ρουμανίας,  Selecția Națională. Παρότι η δημόσια τηλεόραση της χώρας, TVR δεν έχει ακόμα επιβεβαιώσει ότι θα επιλέξουν τον  τελικό -μαμούθ που θυμίζει το σουηδικό Melodifestivalen, είναι πολύ πιθανό να τον επαναφέρουν για την τελική επιλογή τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει τη χώρα τους στον επόμενο διαγωνισμό.

Δεν θα είναι η πρώτη φορά για τον Mihai και την Luminita που θα προσπαθήσουν ξανά να εκπροσωπήσουν τη Ρουμανία συμμετέχοντας σε εθνικό τελικό μετά τις πρώτες τους επιτυχημένες συμμετοχές. Ο καθένας τους είχε από 3 αποτυχημένες προσπάθειες, παίρνοντας όμως σχετικά υψηλές θέσεις.

Η Luminita διαγωνίστηκε ξανά σε εθνικό τελικό το 2010 με το “Save Their Lives”, το οποίο κατετάγη 2ο, έπειτα το 2013 με το “Unique” το οποίο πήρε την 3η θέση και τελευταία φορά συμμετείχε το 2015 με το “A million stars”, που ήρθε 2ο.

Ο MIHAI προσπάθησε ξανά να εκπροσωπήσει τη χώρα του συμμετέχοντας το 2016 με το dance “Paradisio”, το οποίο πήρε την 5η θέση, την αμέσως επόμενη χρονιά με την δυναμική μπαλάντα “I won’t surrender” που έφτασε κοντά στη νίκη παίρνοντας την 2η θέση και τέλος, τη φετινή χρονιά με τη ρομαντική μπαλάντα “Heaven” που έφτασε στην 7η θέση.

Μετά τον σοκαριστικό- πρώτο για την Ρουμανία αποκλεισμό στον 2ο ημιτελικό του 2018 στη Λισαβώνα με την συμμετοχή τους “Goodbye” από τους Humans, η δημόσια τηλεόραση της χώρας, TVR φέρεται να ψάχνει να βρει τον τρόπο να βελτιώσει την διαδικασία επιλογής για το τραγούδι το οποίο θα επαναφέρει τη χώρα στον μεγάλο τελικό του 2019.

Πώς σας φαίνεται η ιδέα να ενώσουν τις δυνάμεις τους σ’ ένα ντουέτο ο Mihai με την Luminita; Θα μπορούσαν να είναι αυτοί που πιθανό να φέρουν στη Ρουμανία την πρώτη της νίκη στον θεσμο της Eurovision;

Πηγή: Wiwibloggs

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *