Ιταλία: “Εννοείται ότι θα είμαστε στο Ισραήλ”

Μέσα από τον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter, ο δημόσιος φορέας της Ιταλίας RAI επιβεβαίωσε την συμμετοχή της χώρας στον επερχόμενο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision στο Ισραήλ.

“Είχατε αμφιβολίες; Εννοείται πως η Ιταλία θα βρίσκεται στο Τελ Αβίβ”

Αυτό ήταν και το μήνυμα που δημοσίευσε η RAI, επιβεβαιώνοντας έτσι την συμμετοχή της Ιταλίας και το 2019.

https://twitter.com/EurovisionRai/status/1048180449405808640?s=19

Η Ιταλία είναι μία από τις χώρες που συμμετείχε στην παρθενογένεση του διαγωνισμού το 1956 και συμπληρώνει 43 συμμετοχές μέχρι σήμερα. Παρά  την επιτυχημένη πορεία της στον διαγωνισμό, μετρώντας ήδη δύο νίκες, το 1998 αποφασίζει να αποσυρθεί από τον διαγωνισμό και να επιστρέψει μετά από 14 ολόκληρα χρόνια, κάνοντας έτσι την χώρα ως μία από τις χώρες που επιστρέφει μετά από αρκετά χρόνια πίσω στον διαγωνισμό.

Η ανακοίνωση πως η Ιταλία επιστρέφει στον διαγωνισμό, και η συμπερίληψή της στις λεγόμενες “Big-5” χώρες, χαροποίησε άπαντες φίλους του διαγωνισμού. Η απόφαση αυτή φαίνεται πως στέφθηκε με πλήρη επιτυχία, αφού η χώρα παρουσιάζει μια επιτυχή πορεία στον διαγωνισμό, έχοντας συνολικά τερματίσει στην πρώτη δεκάδα 6 στις συνολικά 8 διοργανώσεις.

Η πρώτη συμμετοχή της Ιταλίας μετά την επιστροφή της ήταν ο Raphael Gualazzi και το τραγούδι του Madness Of Love, κατακτώντας την πολύ τιμητική 2η θέση (1η θέση στις κριτικές επιτροπές).

Το 2015, η Ιταλία κατακτά την 1η θέση στην τηλεψηφοφορία το 2015 με τους Il Volo και το Grande Amore και τερματίζοντας στην 3η θέση στο σύνολο του βαθμολογικού πίνακα.

Το 2018 την Ιταλία εκπροσωπούν το δίδυμο Ermal Meta και Fabrizio Moro με το τραγούδι Non Mi Avete Fatto Niente κατακτώντας την 5η θέση με 308 βαθμούς.

Αν και είθισται τα τελευταία χρόνια η συμμετοχή της Ιταλίας να επιλέγεται μέσα από τον τοπικό μουσικό φεστιβάλ του San Remo, παραμένει αβέβαιο το γεγονός ότι, ενώ έχουν ανακοινωθεί λεπτομέρειες για το φεστιβάλ του 2019, δεν είναι ξεκάθαρο εάν ο εκπρόσωπος θα επιλεχθεί μέσα από το φεστιβάλ ή εάν το δημόσιο κανάλι θα επιλέξει άλλη μέθοδο.

Πιστεύετε ότι η Ιταλία θα συνεχίσει την επιτυχή πορεία της στον διαγωνισμό; Ποιες είναι οι αγαπημένες σας ιταλικές συμμετοχές; 

Πηγή: RAI

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *