EBU: “Σωστά τα αποτελέσματα του Δεύτερου Ημιτελικού”

Σε επίσημη απάντηση προς το δημόσιο κανάλι της Λιθουανίας, LRT, προχώρησε σήμερα η EBU ως προς το αίτημα του πρώτου για ξεκαθάρισμα του μπερδέματος σχετικά με τις ψήφους που δημοσίευσε η ιταλική τηλεόραση RAI.

Η EBU ξεκαθάρισε πως τα αποτελέσματα που δημοσίευσε η ίδια είναι τα ορθά, όπως αυτά πιστοποιήθηκαν και στάληκαν από την Digame (επόπτρια εταιρία και συνεργάτις της EBU). Επίσης, ξεκαθάρισε πως δεν θα υπάρξουν αλλαγές στην ψηφοφορία του Δεύτερου Ημιτελικού εκ των υστέρων.

Χωρίς να δίνει ξεκάθαρες πληροφορίες και γιατί υπάρχει αυτή η απόκλιση, φαίνεται πως η διαφορά μεταξύ των ψήφων οφείλεται στο γεγονός ότι τα δημοσιευμένα αποτελέσματα της EBU αφορούν αποκλειστικά και μόνο “τις ψήφους που έλαβαν εντός του επιτρεπτού χρονικού διαστήματος και όχι οι ψήφοι που προήλθαν μετά το πέρας της λήξης ψηφοφορίας”.

Αυτό φαίνεται να επικυρώνουν τις φήμες που κυκλοφορούσαν στο διαδίκτυο, όπου ανέφεραν πως τα αποτελέσματα που δημοσίευσε η ιταλική τηλεόραση πιθανόν να αφορούν τις συνολικές ψήφους της βραδιάς, είτε αυτές αφορούν ψήφους μετά το πέρας της ψηφοφορίας, είτε αφορούν κλήσεις και μηνύματα που ξεπερνούν τα 20 για κάθε νούμερο, κλπ.

Το LRT, μετά και την απάντηση που έλαβε από την EBU, επικοινώνησαν με την ιταλική τηλεόραση για να ξεκαθαρίσουν την κατάσταση.

Η Λιθουανία αποκλείστηκε στον Δεύτερο Ημιτελικό με μόλις 1 βαθμό διαφορά από την Δανία, όμως τα αποτελέσματα της τηλεψηφοφορίας που δημοσίευσε η ιταλική τηλεόραση αναζωπύρωσε τις φλόγες, αφού έδιναν ένα διαφορετικό αποτέλεσμα και με την Λιθουανία να προκρίνεται στον τελικό.

Πηγή: eurovoix

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *