Eurovision 2010s – Ελλάδα: Δείτε την νικητήρια συμμετοχή και την τελική κατάταξη!
Το 2020 αποτελεί την αρχή μιας νέας δεκαετίας και στο EurovisionFun έχουμε ξεκινήσει την ανάδειξη της καλύτερης συμμετοχής της κάθε χώρας ξεχωριστά για την δεκαετία που πέρασε.
Κάθε φορά, καλούμαστε να επιλέξουμε την αγαπημένη μας συμμετοχή μιας χώρας για την περίοδο 2010-2019, παίρνοντας τις χώρες με αλφαβητική σειρά (βάσει της ονομασίας τους στην αγγλική γλώσσα). Η διαδικασία ολοκληρώνεται σε δύο στάδια:
- Την βαθμολογία της συνακτικής ομάδας του EurovisionFun όπου έπειτα από τις ψήφους μας το αποτέλεσμα προσαρμόζεται στο σύστημα βαθμολογίας της Eurovision (1-8,10,12)
- Την δική σας βαθμολογία, με αναγωγή στο ίδιο σύστημα, έπειτα από σχετικό poll και το πέρας 24 ωρών, στο οποίο “κλειδώνει” το αποτέλεσμα
Το άθροισμα των δύο αυτών βαθμολογιών δίνει και την τελική κατάταξη την οποία θα μαθαίνετε σε σχετικό άρθρο.
Χώρα #18 – Ελλάδα
Η Ελλάδα μέχρι και το 2019 μετράει 40 συμμετοχές, κάνοντας ντεμπούτο το 1974 με την Μαρινέλλα και το τραγούδι “Κρασί, θάλασσα και τ’αγόρι μου“, το οποίο τερμάτισε στην 11η θέση του μεγάλου τελικού. Από αυτές, τις 38 κατάφερε να βρεθεί στον τελικό έχοντας κερδίσει τον διαγωνισμό μία φορά, το 2005. Φέτος, στην έναρξη της νέας δεκαετίας, επρόκειτο να εκπροσωπηθεί από την Stefania και το τραγούδι “SUPERG!RL“.
Η Ελλάδα την δεκαετία του 2010
- Συμμετοχές: 10
- Τελικοί: 8
- Καλύτερη θέση: 6η (2013)
- Χειρότερη θέση: 16η – ημιτελικός (2016)
Αποτελέσματα
Έπειτα από το πέρας των δύο ψηφοφοριών τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:
- 1η βαθμολογία – Επιτροπή
- 2η βαθμολογία – Κοινό
Έτσι, έπειτα από το άθροισμα και των δύο, κορυφαία συμμετοχή της Ελλάδας για την περασμένη δεκαετία αναδείχθηκε το τραγούι “Watch My Dance” με το οποίο οι Λούκας Γιώρκας & Stereo Mike εκπροσώπησαν την χώρα το 2011.
Δείτε παρακάτω την τελική κατάταξη:
Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους συμμετείχατε στην ψηφοφορία και δίνουμε ραντεβού για την ανάδειξη της καλύτερης συμμετοχής της Ουγγαρίας.
Η τριάδα τίμια. Το όνειρο μου όμως υπερβολικά υποτιμημένο(προ τελευταίο στην επιτροπή βρε παιδιά! και 7ο συνολικά…)Οκ,ήταν κάτω του μετρίου επί σκηνής τόσο σαν στήσιμο όσο και σαν ερμηνεία, αλλά καλύτερο το “opa!”? Και άντε αυτό έφερε και μια θέση στη δεκάδα… Αλλά ειλικρινά το one last breath και ειδικά το aphrodisiac είναι γελοίο να τερματίζουν πιο ψηλά από το “όνειρο μου”.
ΥΓ: ευτυχώς δεν υποτιμήθηκε το better love παρά την 21η-αδικη- θέση.
Η πιο υποτιμημένη μας συμμετοχη στην δεκαετία αλλά και γενικότερα, εν αντιθέσει με το “aphrodisiac” που η 17η θέση (και ειδικά η 9η στο κοινό) ήταν υπερβολική! To bottom 3 αν στη θέση του rise up ήταν η συμμετοχή της Ελευθερίου θα ήταν το ιδανικό!
Τι να πεις… γούστα αυτά!
Προσωπικα τα ψήφισα κ τα 2 παραπάνω γτ οι εμφανίσεις τους ηταν πολυ καλυτερες απο το Ονειρο Μου σε ολα τα επιπεδα κ νομιζω αυτο φανηκε ξεκαθαρα στην βαθμολογια.
Η βαθμολογία στη eurovision είναι η απόδειξη του πόσο πολιτικοποιημένος είναι πλέον αυτός ο διαγωνισμός. Ένα τραγούδι δεν σημαίνει ότι είναι κακό επειδή τερμάτισε χαμηλά ή αποκλείστηκε… Πάντως το aphrodisiac ειδικά το θεωρώ πολύ κατώτερο από το όνειρο μου(δηλαδή και αντικειμενικά να το δει κανείς). Σκηνικά ήταν ένα αισχος(κοχύλια, παρδαλά χρώματα, χορογραφία χωρίς νόημα και κινήσεις έως και χυδαίες) και σαν τραγούδι ήταν πολύ πολύ κατώτερο. Φωνητικά αποδόθηκε καλύτερα αλλά κυρίως χάρη στην Χαλκίτη. Τέλος πάντων γούστα αυτά…
Θα συμφωνουσα απολυτα μαζι σου αν μιλουσαμε για 1-5 θέσεις διαφορα, όταν ομως το ενα τραγουδι τερματισε 14ο στον ημιτελικο και το αλλο 4ο στον ημιτελικο ε τοτε πως να το κανουμε κ αντικειμενικα αρεσε περισσοτερο.
Ξεχνάμε όμως ότι το ’12 η Ελλάδα ερχόταν από μια σειρά καλών αποτελεσμάτων ενώ το ’18 είχαν προηγηθεί απανωτά κακά αποτελέσματα και ένας αποκλεισμός. Επίσης,η ημιτελικός της Τερζή ήταν ένας από τους δυσκολότερους στην ιστορία της eurovision. Από την άλλην είναι και το πόσες φιλικως κείμενες χώρες συμμετέχουν στον ημιτελικό σου. Με καθαρά μουσικά αντικείμενα κριτήρια το όνειρο μου ήταν καλύτερο σαν σύνθεση. Με την λογική της τελικής κατάταξης το “γεια σου Μαρία” ήταν κομματαρα μπροστά στο “better Love”.
Μάλλον κρίνετε τα τραγούδια με βάση το μουσικό τους είδος. Εγώ πάλι κρίνω εμφάνιση ερμηνεία κ φυσικά κ το τραγούδι.. εννοειται ότι ο Σαρμπέλ ήταν πολύ καλύτερος κ συνολικά κατά την άποψη μου το γεια σου Μαρία ήταν καλύτερο από το Better love.