Ιταλία: Αλλαγές στον τρόπο ψηφοφορίας του Sanremo 2021 | 100% televoting στην τελική βραδιά!

Αλλαγές στον τρόπο ψηφοφορίας του Sanremo 2021 ανακοίνωσε η RAI, λίγες ημέρες πριν την έναρξη του Φεστιβάλ. Η σημαντικότερη αλλαγή είναι ότι στην τελική βραδιά και στον πρώτο γύρο ψηφοφορίας θα έχουμε 100% televoting!

Σας παρουσιάζουμε αναλυτικά το πρόγραμμα του 71ου Φεστιβάλ του Sanremo και πως θα πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία κάθε βραδιά:

ΤΡΙΤΗ, 2 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

– Τα πρώτα 13 τραγούδια των “Campioni” ακούγονται για πρώτη φορά. Το αποτέλεσμα καθορίζεται από 100% δημοσκοπική κριτική επιτροπή.

– Τα πρώτα 4 τραγούδια της “Nuove Proposte” θα ακουστούν για πρώτη φορά. Το αποτέλεσμα καθορίζεται με διπλή ψηφοφορία : 50% δημοσκοπική κριτική επιτροπή και 50% τηλεψηφοφορία – μόνο το top-2 προκρίνεται για τον τελικό.

ΤΕΤΑΡΤΗ, 3 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

– Τα 13 υπόλοιπα τραγούδια των “Campioni” θα ακουστούν για πρώτη φορά. Το αποτέλεσμα καθορίζεται από 100% δημοσκοπική κριτική επιτροπή.

– Τα τελευταία 4 τραγούδια της “Nuove Proposte” θα ακουστούν για πρώτη φορά. Το αποτέλεσμα καθορίζεται με διπλή ψηφοφορία : 50% δημοσκοπική κριτική επιτροπή και 50% τηλεψηφοφορία – μόνο το top-2 προκρίνεται στον τελικό.

ΠΕΜΠΤΗ, 4 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

Βραδιά Διασκευών : Οι 26 καλλιτέχνες “Campioni” θα ερμηνεύσουν μία διασκευή ενός διάσημου Ιταλού τραγουδιού, με έναν καλεσμένο καλλιτέχνη. Το αποτέλεσμα αυτή τη μέρα καθορίζεται 100% από τους μουσικούς και τους τραγουδιστές της ορχήστρας.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 5 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

Τα 26 τραγούδια  των “Campioni” θα ακουστούν για δεύτερη φορά. Τα αποτελέσματα καθορίζονται 100% από την κριτική επιτροπή.

– Τα 4 τραγούδια της “Nuove Proposte”  που προκρίθηκαν από τις δύο πρώτες βραδιές θα ακουστούν για δεύτερη φορά. Τα αποτελέσματα θα καθοριστούν με τριπλή ψηφοφορία: 34% τηλεψηφοφορία, 33% κριτική επιτροπή και 33% δημοσκοπική κριτική επιτροπή. 

ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

– Τα 26 τραγούδια “Campioni” θα ακουστούν για τρίτη και τελευταία φορά. Τα αποτελέσματα θα καθοριστούν από 100% τηλεψηφοφορία. 

* ΣΗΜΕΙΩΣΗ : τα αποτελέσματα σε όλη τη διάρκεια του Sanremo 2021 των προηγούμενων 4 ημέρων θα συνυπολογιστούν για τον προσδιορισμό του top3.

– Το top3 στη συνέχεια θα ψηφιστεί εκ το μηδενός από την τριπλή ψηφοφορία34% televoting, 33% κριτική επιτροπή και 33% δημοσκοπική επιτροπή

EUROVISION 2021

– Οποιοσδήποτε από τους 26“Campioni” και 8 “Nuove Proposte” (και τις αντίστοιχες δισκογραφικές τους) που ενδιαφέρονται να πάνε στην Eurovision 2021 θα πρέπει να συμπληρώσουν μια ειδική φόρμα σχετικά με τον διαγωνισμό.

– Το νικητήριο τραγούδι του Sanremo 2021 θεωρείται αυτόματα ότι θα είναι η συμμετοχή της Ιταλίας στην Eurovision 2021. Ωστόσο, ο νικητής εξακολουθεί να έχει την πρώτη άρνηση σε αυτό το θέμα και σε περίπτωση που δεν θα αποδεχθεί το δικαίωμά του να εκπροσωπήσει την Ιταλία στο Ρότερνταμ, τότε η οργανωτική επιτροπή του Sanremo 2021 θα επιλέξει την συμμετοχή της χώρας στον διαγωνισμό, σύμφωνα με τα δικά της κριτήρια, από τους καλλιτέχνες που θα έχουν υπογράψει την δήλωση ενδιαφέροντος για την Eurovision.

Σας υπενθυμίζουμε ότι το Sanremo 2021 ξεκινά την Τρίτη 2 Μαρτίου και φυσικά όλα όσα συμβαίνουν στο Teatro Ariston θα τα πληροφορείστε μέσα από το Eurovisiofun!
Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις στο Sanremo 2021!
Πηγή: RAI
1 reply
  1. Constantinos
    Constantinos says:

    Κρίμα γιατί παρά τις όποιες διαφορές βαθμολογικά που είχαν οι κριτές και το κοινό, πάντα είχα εμπιστοσύνη στη κριτική επιτροπή του San Remo

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *