Σουηδία: Charlotte Perrelli και Tusse προκρίνονται στον Τελικό του Melodifestivalen 2021!

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο ο Τρίτος Ημιτελικός του Melodifestivalen 2021, ίσως του πιο δημοφιλούς εθνικού τελικού σε ολόκληρη την Ευρώπη, ζωντανά από τη Στοκχόλμη και την Annexet Arena.

Οι παρουσιαστές

Η βραδιά ξεκινά με τους παρουσιαστές μας. Αφού μας καλησπερίσει ο Christer Bjorkman, στη σκηνή βλέπουμε τον Timbuktu, έναν Σουηδό ράπερ ως Opening act, ο οποίος είναι και ο δεύτερος παρουσιαστής για απόψε. Το πραγματικό του όνομα είναι Jason Diakité.

Oι συμμετοχές του Τρίτου Ημιτελικού

  1. Charlotte Perrelli – “Still Young”
  2. Emil Assergård – “Om allting skiter sig”
  3. Klara Hammarström – “Beat of Broken Hearts”
  4. Mustasch – “Contagious”
  5. Elisa – “Den du är”
  6. Alvaro Estrella – “Baila Baila”
  7. Tusse – “Voices”

Οι εμφανίσεις των σημερινών υποψηφίων

1. Charlotte Perrelli – Still Young”

Η νικήτρια του διαγωνισμού το 1999 Charlotte Perrelli, επιστρέφει για πέμπτη φορά στο MelodifestivalenΗ τραγουδίστρια έφερε το 1999 την πρώτη θέση στην Σουηδία, στην πρωτεύουσα του Ισραήλ με το τραγούδι Take me to your heaven. Το 2008, μέσα από μία ψηφοφορία θρίλερ, κέρδισε το φεστιβάλ με το τραγούδι Hero. Αν και μεγάλο φαβορί περιορίστηκε στην 18η θέση. Στην συνέχεια, συμμετείχε στο Melodifestivalen τo 2012 με το τραγούδι, The Girl, αλλά κατέληξε 5η στον Τέταρτο Ημιτελικό. Τέλος, το 2017 αποπειράθηκε για μία ακόμα φορά, χωρίς όμως να περάσει στην επόμενη φάση.

Ένα πολύ δυνατό άνοιγμα. Ένα τραγούδι που μας θυμίζει πολύ ABBA, καθώς και τη συμμετοχή της στην Eurovision του 2008. Είναι πολύ άνετη στη σκηνή και πολύ καλή φωνητικά. Φοράει ένα σκουρόχρωμα φόρεμα με στρας, ενώ οι “χορευτές” ασημί. Ασημί είναι και το background. Πολλά φώτα και πολλά πλανά. Το φινάλε είναι άκρως εντυπωσιακό, αφού βλέπουμε κάτι σαν μια επίδειξη μόδας επί σκηνής.

2. Emil Assergård – “Om allting skiter sig”

O Emil Assergård εμφανίζεται με την μπάντα του στην σκηνή. Δυνατοί φωτισμοί και εδώ και γρήγορες εναλλαγές των πλάνων. Είναι ένα εύθυμο αρκετά φολκλορικό τραγούδι στα σουηδικά. Είναι αρκετά ξεσηκωτικός και χαρούμενος. Επικρατούν μπλε, άσπρα και κίτρινα φώτα. Φωνητικά δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα. Έχει πολλή ενέργεια.

3. Klara Hammarström – “Beat of Broken Hearts”

Η Klara επιστρέφει και φέτος για δεύτερη συνεχόμενη φορά στο Melodifestivalen. Πέρσι, κατέκτησε την 5η θέση στο Δεύτερο Ημιτελικό με το τραγούδι Nobody.

Η Klara Hammarström συμμετέχει σε αυτό τον ημιτελικό ίσως με το πιο γιουροβιζιονικό τραγούδι. Το ρούχο της θυμίζει διάστημα. Εμφανίζεται μόνη της στην σκηνή επάνω σε ένα βάθρο, από το οποίο αργότερα και κατεβαίνει. Το φόντο είναι αρκετά απλό, με διάφορους φωτισμούς. Στη γέφυρα του τραγουδιού κατεβαίνει από το βάθρο και φθάνει μπροστά στην σκηνή. Πυροτεχνήματα, πιο δυνατοί φωτισμοί και κορύφωση.

4. Mustasch – “Contagious”

Ο τραγουδιστής των Mustasch, Ralf Gyllenhammar, 54 ετών, έχει αγωνιστεί ήδη στο Melodifestivalen μια φορά πριν, το 2013 με το τραγούδι “Bed on fire” που πήγε κατευθείαν στον τελικό. Τώρα συμμετέχει με όλο το συγκρότημα Mustach. Το ροκ συγκρότημα ιδρύθηκε το 1998 και έχει κερδίσει με το πέρασμα του χρόνου δύο Grammys.

Είναι το ροκ τραγούδι του Ημιτελικού από τους Mustasch! Είναι ανεβασμένοι πάνω σε βάθρα. Κυριαρχούν μπλε και κίτρινοι φωτισμοί. Πολλές εναλλαγές στα πλάνα. Δυνατή μουσική και καλή ερμηνεία από τον κύριο τραγουδιστή. Στο background, βλέπουμε ανεμιστήρες. Πολλά beat.

5. Elisa – “Den du är”

Η Eva Elisa Lindström, συμμετείχε ξανά στο Melodifestivalen το 2005, με το τραγούδι “Du får ta mitt hjärta”, κατακτώντας την 6η θέση στον Τελικό αλλά και το 2014 με το τραγούδι “Casanova”, που τερμάτισε πέμπτο στον Πρώτο Ημιτελικό.

Είναι η σουηδική μπαλάντα του Ημιτελικού. Το σκηνικό θυμίζει Frozen. Αρχικά, η Elisa βρίσκεται μόνη στη σκηνή. Είναι ντυμένη στα λευκά. Επικρατούν γαλάζιοι και μπλε φωτισμοί ενώ έχουμε και πολλούς καπνούς καθ΄όλη τη διάρκεια του κομματιού. Προς το τέλος του τραγουδιού, συνοδεύεται από 4 χορευτές. Φωνητικά είναι αψεγάδιαστη.

6. Alvaro Estrella – “Baila Baila”

Ο Alvaro Estrella μετά την επιτυχημένη του παρουσία στο περισινό Melodifestivalen σε ντουέτο με τον Mendez, αυτή την φορά επιστρέφει ως σόλο. Δημιουργοί και αυτού του τραγουδιού η Linnea Deb και ο Jimmy Joker του El Diablo.

Η συμμετοχή του δεν διαφέρει και πολύ από την περσινή. Συνοδεύεται από 4 χορευτές. Στη σκηνή υπάρχει και μία κατασκευή σαν σπίτι. Επικρατούν πολλά ζωντανά χρώματα. Χορεύει αρκετά και είναι μια ξεσηκωτική εμφάνιση. Η εμφάνιση του σου φτιάχνει την διάθεση. Έχουμε χορό, πολύ χορό. όλη η εμφάνιση θυμίζει γιορτή.

7. Tusse – “Voices”

Το διαγωνιστικό μέρος κλείνει με τον Tusse. Είναι το φαβορί του Ημιτελικού. Είναι ντυμένος στα κόκκινα. Στην αρχή του τραγουδιού κάνει πασαρέλα στη σκηνή και βρίσκεται μόνος. Σκοτεινό τοπίο. Στη συνέχεια συνοδεύεται από 4 χορευτές. Φωνητικά είναι αψεγάδιαστος. Η εμφάνιση του θυμίζει Τελικό Eurovision. Θεωρώ πως μπορεί να εκτοξευθεί στην βαθμολογία των κριτικών επιτροπών στον Τελικό του Melodifestivalen, αλλά έχει και μεγάλες πιθανότητες να βρεθεί και στο Ρότερνταμ.

Τα Αποτελέσματα

Μόνο το τηλεοπτικό κοινό ψηφίζει στους ημιτελικούς του Melodifestivalen. Η ψηφοφορία έχει δύο γύρους. Στον πρώτο γύρο προκρίνονται τα πέντε πρώτα τραγούδια σε ψήφους. Στο δεύτερο γύρο, τα δύο τραγούδια που συγκεντρώνουν συνολικά τις περισσότερες ψήφους προκρίνονται απευθείας στον τελικό του Melodifestivalen, ενώ το τρίτο και το τέταρτο, θα έχουν άλλη μία ευκαιρία, στο Andra Chansen. Το πέμπτο σε ψήφους τραγούδι, αποχαιρετά το Διαγωνισμό.

Πρώτος Γύρος

Τα πέντε πρώτα τραγούδια που πέρασαν στο δεύτερο γύρο ήταν:

  • Emil Assergård – “Om allting skiter sig”
  • Charlotte Perrelli – “Still Young”
  • Klara Hammarström – “Beat of Broken Hearts”
  • Tusse – “Voices”
  • Alvaro Estrella – “Baila Baila”
Δεύτερος Γύρος

Μετά το τέλος του δεύτερου γύρου ψηφοφορίας τα αποτελέσματα διαμορφώθηκαν ως εξής:

  • Οι δύο συμμετοχές που προκρίθηκαν στον τελικό και ερμήνευσαν το τραγούδι τους ξανά ήταν η Charlotte Perrelli  και ο Tusse.
  • Στην δεύτερη ευκαιρία προκρίθηκαν ο Alvaro Estrella και η Klara Hammarström.
  • Ο Emil Assergård τερμάτισε στην 5η θέση του ημιτελικού και δεν καταφέρνει να συνεχίσει στον διαγωνισμό.

Ραντεβού το επόμενο Σάββατο με τον Τέταρτο Ημιτελικό του Melodifestivalen. Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τη σουηδική συμμετοχή στον διαγωνισμό!

 

 

 

6 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Μικρό ανατροπές όσον αφορά αυτούς που προκρίθηκαν στο second chance, οι direkt final προκριθέντες αναμενόμενοι και πολύ προβλέψιμοι όπως και τα τραγούδια τους. Αυτό που το “Voices” διεκδικεί με αξιώσεις την εκπροσώπηση της χώρας με ξεπερνάει…

    Απάντηση
  2. gogos
    gogos says:

    Θα περιμένω μήπως οι περσινές νικήτριες μπορούν να σώσουν το Melodifestivalen (από άποψη τραγουδιών).
    Για τα σημερινά τραγούδια δεν θα ήθελα να πω τίποτα….

    Δύσκολα τα πράγματα για την Σουηδία φέτος.

    Απάντηση
      • gogos
        gogos says:

        Κάθε χρόνο δεν είναι. Προσωπικά πιστευω πως αν δεν ακούσουμε κάτι καλό στον 4ο ημιτελικό, θα έχει φέτος (προβλημα) και μάλιστα μεγάλο.

        Κάθε χρόνο όμως υπάρχουν σχόλια και χρήστες που προσπαθούν να ειρωνευτούν άλλους χρήστες που δεν έχουν τα ίδια μουσικά γούστα με αυτούς.
        Εσύ μπορεί να εκστασιάζεσαι με τα φετινά τραγούδια της Σουηδίας. Επίτρεψέ μου (και αν δεν σ’ ενοχλεί) να έχω διαφορετική άποψη.

        Απάντηση
  3. SpirK
    SpirK says:

    Κάτω του μετρίου ο συγκεκριμένος ημιτελικός. Λογικά αποτελέσματα, και ο Tusse ήταν ο καλυτερος του ημιτελικου, ωστόσο αρκετά μακριά από τη Dotter για εμένα. Μέχρι στιγμής κανείς δεν την έχει πλησιασει σε ποιότητα, περιμένω την επόμενη εβδομάδα μήπως αλλάξω γνώμη (καθότι μεγάλος φαν των Mamas).

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *