Ελλάδα: Με τον Νικόλα Ραπτάκη στην Eurovision 2022;

Πάει καιρός από την τελευταία μας πρόταση για τον ελληνική εκπροσώπηση στην Eurovision 2022, σήμερα όμως επανερχόμαστε με ένα γνώριμο πρόσωπο, που συμμετείχε ξανά στον διαγωνισμό, αλλά δυστυχώς δεν είχε την τύχη και το αποτέλεσμα, που θα άξιζε ή αν θέλετε που θα μπορούσε να έχει. Μιλάμε για τον Νικόλα Ραπτάκη, που το 2014 μαζί με τους Freaky Fortune και το Rise Up.

Ποιος είναι ο Νικόλας Ραπτάκης;

Ο Νικόλας Ραπτάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σήμερα είναι 31 ετών.  Σπούδασε κλασική κιθάρα (πέντε χρόνια) και σύγχρονο τραγούδι και θεωρία στο Εθνικό Ωδείο.

Από την ηλικία των 15 ετών τραγουδάει σε πολλές συναυλίες και μουσικές σκηνές. Έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως τον Γιώργος Μαζωνάκη, την Τάμτα, τον Δημήτρη Κοργιαλά, την Ευρυδίκη κ.α. Ήταν ο lead singer στους Freaky Fortune και έγραφε μαζί με τον Θεόφιλο τα τραγούδια του γκρουπ.

Oι Freaky Fortune ήταν ένα ελληνικό μουσικό ντουέτο που σχηματίστηκε τον Μάρτιο του 2011 και αποτελούταν από το Νικόλα Ραπτάκη ο οποίος ήταν και η φωνή του γκρουπ και από τον το Θεόφιλο Πουζμπούρη γνωστό και ως Teo Buzz ο οποίος ήταν ο παραγωγός του συγκροτήματος και έπαιζε τα όργανα.

Έγιναν γνωστοί στο διαδικτύου με τη διασκευή του τραγουδιού “Part Of Me” της Κέιτι Πέρι για τον διαγωνισμό του διάσημου blogger Perez Hilton. Η διασκευή των Freaky Fortune αναδείχθηκε ως ένα λαμπρό έργο από το ελληνικό ντουέτο. Μετά τη νίκη τους, κυκλοφόρησαν 3 τραγούδια. Το “Our Destiny”, το “Stronger” και το “All I need”. Το 2014, επιλέχθηκαν μαζί με τον ράπερ RiskyKidd να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στον 59ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision στην Δανία και στην πόλη της Κοπεγχάγη, με το τραγούδι Rise Up. Το τραγούδι συγκέντρωσε 35 βαθμούς και πήρε την 20η θέση. Λίγο μετά, κυκλοφόρησαν το τραγούδι “Γη και ουρανός” και την ίδια χρονιά (2014) ανακοινώθηκε η διάλυση του γκρουπ.

Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με την Άννα Βίσση στις Live εμφανίσεις της. Είναι ο τραγουδιστής που βρίσκεται πάντα στις εμφανίσεις της στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη άλλα και στις συναυλίες που κάνει ανά την Ελλάδα και όχι μόνο. Παράλληλα ο τραγουδιστής κάνει και τις δικές του εμφανίσεις σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας.

Το Φεβρουάριο του 2020 ο Νικόλας Ραπτάκης συμμετέχει στο Your Face Sounds Familiar (σεζόν 6) στον Ant1 με παρουσιάστρια τη Μαρία Μπεκατώρου και κριτική επιτροπή την Μίρκα Παπακωνσταντίνου, τον Δημήτρη Σταρόβα, το Γιώργο Μαζωνάκη και τον Αλέξη Γεωργούλη.

Στην προηγούμενη τηλεοπτική σεζόν τον είδαμε να συμμετέχει στο φιλανθρωπικό σόου, Just The Two Of Us, ως coach της Νατάσσας Καλογρίδη, λαμβάνοντας για μία ακόμη φορά εγκωμιαστικά σχόλια για την φωνή και τις ερμηνείες του.

Έχει το δικό του κανάλι στο Youtube και έχει δημιουργήσει με τους φίλους του βίντεο με τραγούδια που ερμηνεύουν μοναδικά με όργανα μόνο τις φωνές τους. Δείτε το εδώ.

Γιατί ο Νικόλας Ραπτάκης;

Ο Νικόλας Ραπτάκης είναι ένας από τους καλλιτέχνες της νέας γενιάς, που δεν φοβάται το ζωντανό. Το αποδεικνύει αυτό, οι τόσες συμμετοχές του σε live μουσικές εκπομπές, τα δεκάδες βίντεο με ζωντανές ερμηνείες του στο YouTube κλπ.

Έχει την αναγνώριση και την εκτίμηση όλων των συναδέλφων του, ενώ είχε και την τύχη επί χρόνια, να θητεύσει δίπλα στην μεγαλύτερη Ελληνίδα σταρ, την Άννα Βίσση!

Δεν είναι αυτή την στιγμή σε κάποια δισκογραφική εταιρεία, κάτι που κάνει το έργο της ΕΡΤ ευκολότερο, αφού θα χρειασθούν πολύ λιγότεροι άνθρωποι για να συζητήσει μαζί τους, ενώ έχει και εμπειρία από τον διαγωνισμό, αφήνοντας πολύ θετικές εντυπώσεις στους fans παρά το τελικό κακό αποτέλεσμα που είχε η τότε συμμετοχή του.

Επιπλέον, ταιριάζει απόλυτα στην εικόνα που θέλει να δείξει η ΕΡΤ στην Eurovision, στέλνοντας ένα νέο ταλαντούχο πρόσωπο, που με το κατάλληλο τραγούδι και καθοδήγηση θα φέρει την χώρα μας ψηλά, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, στον βαθμολογικό πίνακα.

Πότε θα αποφασίσει η ΕΡΤ για την Eurovision 2022;

Η ΕΡΤ μετά την μεγάλη της επιτυχία στον φετινό διαγωνισμό, τόσο τηλεοπτικά (η τηλεθέαση ήταν η μεγαλύτερη τα τελευταία χρόνια), όσο και όσο αφορά την τελική θέση που κατέλαβε η ελληνική συμμετοχή, είναι έτοιμη για μία μεγαλύτερη επιτυχία στην Eurovision 2022. Αν φέτος ο στόχος ήταν μία θέση στην αριστερή πλευρά του βαθμολογικού πίνακα, για την επόμενη χρονιά ο πήχης είναι ήδη ψηλά, αφού ως μέτρο στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής θεωρούν πλέον την δέκατη θέση που κατέλαβε η Stefania με το Last Dance.

Πάμε τώρα στο χρονοδιάγραμμα που θα ακολουθηθεί. Αυτή την στιγμή ό,τι και αν γράφεται, ό,τι και αν λέγεται, τίποτε δεν έχει αποφασισθεί στην ΕΡΤ που να αφορά την επόμενη συμμετοχή μας στον διαγωνισμό της Eurovision, εκτός φυσικά από το ότι θα λάβουμε μέρος.

Όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενα μας άρθρο η ΕΡΤ το διάστημα αυτό κινείται σε ρυθμούς Ολυμπιακούς Αγώνων, που θα διεξαχθούν από τις 23 Ιουλίου μέχρι και τις 8 Αυγούστου. Αμέσως μετά, θα ακολουθήσουν οι ολιγοήμερες διακοπές του 15αυγούστου και τα στελέχη της δημόσιας τηλεόρασης θα επιστρέψουν στις θέσεις τους στις 20 Αυγούστου, αφού όλα τα κανάλια θα ξεκινήσουν την νέα σεζόν από πολύ νωρίς.

Μέσα στο Σεπτέμβριο η διεύθυνση εταιρικής επικοινωνίας της ΕΡΤ θα παρουσιάσει σε ειδική εκδήλωση το νέο πρόγραμμα της τηλεοπτικής σεζόν, αλλά θα έχουμε και την ΔΕΘ στην Θεσσαλονίκη. Κάπως έτσι θα φθάσουμε στον Οκτώβριο, οπότε και θα παρθούν όλες οι σημαντικές αποφάσεις, για το πως θα πραγματοποιηθεί η επιλογή της συμμετοχής και του εκπροσώπου μας στην Eurovision 2022 και θα έχουμε και τις πρώτες ανακοινώσεις.

Πως σας φαίνεται η περίπτωση του Νικόλα Ραπτάκη; Θα θέλατε να τον δείτε ξανά στην σκηνή της Eurovision; Πείτε μας στα σχόλια παρακάτω.


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsApp για ακόμη πιο άμεση ενημέρωση και ατελείωτες Eurovision συζητήσεις! Κάντε κλικ ΕΔΩ.

9 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Φωνή έχει αρκετά καλή, είναι ταλαντούχος ναι, αλλά, χρειάζεται ένα καλό κομμάτι σύγχρονο και όχι “σαχλο” και “περίεργα” στημένο όπως το rise up….
    Προσωπικά πάντως πιστεύω ότι μια πολύ καλή επιλογή θα ήταν η Evangelia. Φρέσκια νέα ταλαντούχα με τραγούδια που συνδυάζουν καταπληκτικά την ποπ με ελληνικούς ήχους.
    ΥΓ: θα μας αποκαλύψετε την/τον εκπρόσωπο που έχει ήδη προσεγγίσει την ΕΡΤ;

    Απάντηση
  2. Benedictos
    Benedictos says:

    Πολύ ταλαντούχος και πλέον μετά από θητεια σε esc, yfsf και άπειρα live με Βισση είναι και σουπερ έμπειρος. Με ένα δυνατό τραγούδι, γιατί όχι;.

    Απάντηση
  3. heyhey
    heyhey says:

    Γνωμη μου ειναι οτι και ο Ρατακης ανηκει στην κατηγορια του Ιαν Στρατη, δηλ τρομερα ταλαντουχος, εξαιρετικη φωνη, αλλα δεν τον βοηθουν οι συνθηκες και το μουσικο ρευμα της εποχης στην Ελλαδα. Στο εξωτερικο ομως, θα πηγαιναν ανελπιστα καλα και οι δυο με ενα καλοδουλεμμενο τραγουδι . Οπως και να εχει ειναι απαραιτητος πλεον ενας εθνικος τελικος, να δεις ποιος ειναι πιο ετοιμος, ποιο τραγουδι εχει προοπτικες, και ποιος λαμπει στη σκηνη τελος παντων, το youtube μονο του δεν αρκει.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *