Σερβία: Ως την 1η Δεκεμβρίου η υποβολή συμμετοχών για το Beovizija 2022!

Όπως είναι γνωστό από τα τέλη Μαΐου, ο εκπρόσωπος της Σερβίας στη Eurovision 2022 θα επιλεγεί και φέτος μέσω ενός εθνικού τελικού. Τρεις μήνες αργότερα, οι ιθύνοντες της σερβικής ραδιοτηλεόρασης ανακοίνωσαν πως η υποβολή συμμετοχών για το Beovizija 2022 θα διαρκέσει ως την πρώτη μέρα του Δεκέμβρη.

Υπενθυμίζουμε πως η ηλεκτρονική υποβολή των καλλιτεχνών που θέλουν να συμμετάσχουν στον σερβικό εθνικό τελικό είχε ανοίξει στις 13 Σεπτεμβρίου. Δύο εβδομάδες αργότερα ανακοινώθηκε και επίσημα πως άπαντες οι ενδιαφερόμενοι έχουν περιθώριο δύο μηνών ακόμα για να καταθέσουν τις προτάσεις τους.

Το RTS ορίζει ως απαραίτητες προϋποθέσεις για τη συμμετοχή στη διαδικασία ανάδειξης του εκπροσώπου της Σερβίας στη Eurovision 2022 την κατοχή σερβικής υπηκοότητας, καθώς και τη χρήση μίας εκ των επίσημων γλωσσών της χώρας στο εκάστοτε υποψήφιο τραγούδι.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν μία πλήρη πρόταση, η οποία θα περιλαμβάνει την ερμηνεία του τραγουδιού με μουσική, μία χωρίς τα φωνητικά και μία με τα φωνητικά. Ο σερβικός κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας έχει τη δυνατότητα να προτείνει αλλαγές και προσθήκες στην κάθε σύνθεση.

Επίσης, δεδομένης της αβεβαιότητας που επικρατεί λόγω της πανδημίας της Covid-19, το RTS διατηρεί τη δυνατότητα να ακυρώσει τον διαγωνισμό και να επιλέξει εσωτερικά τη συμμετοχή της Σερβίας στη Eurovision 2022.

Η Σερβία κατέλαβε την 15η θέση στην Eurovision 2021, με το Loco Loco και τις Hurricane:

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή της Σερβίας στην Eurovision 2022!

Πηγή: RTS

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *