Εσθονία: Οι συμμετέχοντες του Τρίτου Προκριματικού του Eesti Laul 2022!

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος του ETV, με τίτλο Ringvaates, ανακοινώθηκαν τα ονόματα, οι τίτλοι και οι συνθέτες/στιχουργοί από τις συμμετοχές του Τρίτου Προκριματικού του Eesti Laul 2022.

Οι συμμετέχοντες του Τρίτου Προκριματικού του Eesti Laul 2022:

Στην παρακάτω λίστα θα δείτε τους δέκα καλλιτέχνες και τα υποψήφια τραγούδια τους για τον Τρίτο Προκριματικό του Eesti Laul 2022:

  • Alabama Watchdog – “Move On”
  • Anna Sahlene – “Champion”
  • deLULU – “Music Saved My Soul”
  • Elina Nechayeva – “Remedy”
  • Goodreason – “Three Days Ago”
  • Lauri Pihlap – “Take Me Home”
  • Levvis – “Let’s Talk About”
  • Merilin Mälk – “Little Girl”
  • Shira –“Under Water”
  • STEFAN – “Hope”

Εννοείται πως και φέτος δε θα έλλειπαν οι επιστροφές παλαιότερων eurostar. Η Elina Nechayeva επιστρέφει στο Eesti Laul, με το όνομα της να φημολογείται από την περσινή χρονιά. Το 2018 εκπροσώπησε τη χώρα με το τραγούδι “La forza”, κατακτώντας την όγδοη θέση. Επίσης, η Anna Sahlene, που εκπροσώπησε τη χώρα το 2002, στο Ταλίν και κατέκτησε την τρίτη θέση με το τραγούδι “Runaway”, ενώ το 2019 βρισκόταν στα φωνητικά της συμμετοχής του Ηνωμένου Βασιλείου.

Τέλος συναντάμε και παλιούς συμμετέχοντες του Eesti Laul που φέτος επιχειρούν να βρεθούν στην Eurovision, δηλαδή την Shira, τον STEFAN, τον Merilin Mälk και τους Alabama Watchdog

Η κριτική επιτροπή που επέλεξε τα 40 τραγούδια των προκριματικών

Τα ονόματα των μελών της κριτικής επιτροπής, που επέλεξαν τα 40 τραγούδια που θα διαγωνισθούν στους προκριματικούς, είναι: Andi Raig, Bert Järvet, Eda-Ines Etti, Eric Kammiste, Heili Klandorf, Henri Laumets, Hugo Martin Maasikas, Jürgen Pärnsalu, Kadiah, Kaspar Viilup, Kerli Labreu, Labreu, Leonardo Romanello Liis Lemsalu, Meelis Meri, Tarmo Hõbe, Thea Paluoja.

 

Η διαδικασία

Έως 40 τραγούδια θα επιλεγούν για να διαγωνιστούν στο Eesti Laul 2022, με μια ειδική κριτική επιτροπή να ακούει όλες τις υποβολές, χωρίς να γνωρίζει τους υποψηφίους. Ισάριθμος θα είναι ο αριθμός εσθονικής γλώσσας αλλά και τραγουδιών στα αγγλικά και πολύγλωσσα τραγούδια που θα επιλεγούν για να διαγωνιστούν στους Προημιτελικούς. Οι 40 υποψήφιοι δεν θα ανακοινωθούν αργότερα από τις 27 Οκτωβρίου. Τα τραγούδια που θα λάβουν μέρος, θα ανακοινωθούν μεταξύ 20 Νοεμβρίου και 11 Δεκεμβρίου, στους προημιτελικούς δηλαδή, όπου εκεί θα αξιολογηθούν οι υποψήφιοι από τα μουσικά βίντεο κλιπ μόνο.

Στους προημιτελικούς πέντε τραγούδια (από τα δέκα), από κάθε σόου θα επιλεγούν για να προχωρήσουν στον ημιτελικό. Τρία τραγούδια θα επιλέξει το κοινό και δύο η κριτική επιτροπή. Στους ημιτελικούς πέντε τραγούδια θα επιλεγούν για τον τελικό από κάθε σόου. Οι δύο ημιτελικοί έχουν δύο γύρους: οι νικητές του πρώτου γύρου καθορίζονται από την ψηφοφορία της κριτικής επιτροπής και τις τηλεφωνικές ψήφους των τηλεθεατών και οι νικητές του δεύτερου γύρου αποφασίζονται μόνο από τις τηλεφωνικές ψήφους των θεατών. Στους Ημιτελικούς και στον Τελικό οι καλλιτέχνες αξιολογούνται από τις live εμφανίσεις τους.

Στον Μεγάλο Τελικό το σόου θα έχει δύο γύρους ψηφοφορίας. Ο πρώτος γύρος θα καθορίσει τις συμμετοχές που θα προκριθούν στον Σούπερ Τελικό, οι οποίοι καθορίζονται από το 50% της κριτικής επιτροπής και το 50% της τηλεοπτικής ψήφου. Εκεί ο Εσθονός εκπρόσωπος επιλέγεται με τηλεοπτική ψηφοφορία 100%.

 

Το πρόγραμμα του Eesti Laul 2022

Το πρόγραμμα του Eesti Laul 2022 έχει ως εξής:

  • 20 Νοεμβρίου – Πρώτος Προκριματικός 
  • 27 Νοεμβρίου – Δεύτερος Προκριματικός
  • 4 Δεκεμβρίου – Τρίτος Προκριματικός
  • 11 Δεκεμβρίου – Τέταρτος Προκριματικός
  • 3 Φεβρουαρίου – Πρώτος Ημιτελικός
  • 5 Φεβρουαρίου – Δεύτερος ημιτελικός
  • 12 Φεβρουαρίου – Μεγάλος Τελικός

Παρουσιαστές του Δεύτερου Προκριματικού θα είναι οι Ott Lepland και Laura Põldvere, αμφότεροι πρώην εκπρόσωποι της χώρας στον διαγωνισμό της Eurovision.

 

Ανασκόπηση

Μέχρι στιγμής έχουν προκριθεί στους Ημιτελικούς δέκα καλλιτέχνες και αυτοί είναι οι:

  1. Evelin Samuel – “Waterfall”
  2. Stig Rästa – “Interstellar”
  3. Boamadu – “Mitte kauaks”
  4. Maian – Meeletu
  5. Jaagup Tuisk – “Kui vaid”
  6. Triin Niitoja ja Frants Tikerpuu – Laululind
  7. Helen – Vaata minu poole 
  8. Andrei Zevakin feat. Grete Paia – Mis nüüd saab
  9. Jyrise – Plaksuta
  10. Kaia-Liisa Kesler – Vaikus 

 

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovision Fun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή της Εσθονίας στην Eurovision 2022!

Πηγή/Φωτό: ERR

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *