Κύπρος: Με την Ανδρομάχη και το “ELA!” στην Eurovision 2022!

Μέσα από την απογευματινή εκπομπή του ΡΙΚ1, “Όλα Στον Αέρα”,  προβλήθηκε πριν από λίγο για πρώτη φορά, η συμμετοχή της Κύπρου για την Eurovision 2022, που έχει τίτλο ELA!, με ερμηνεύτρια την πολυτάλαντη Ανδρομάχη.

Σε πρώτη μετάδοση μέσα από την εκπομπή, είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε για πρώτη φορά το τραγούδι που θα τραγουδήσει η Ανδρομάχη στην επερχόμενη Eurovision.

Το τραγούδι μπορείτε να το ακούσετε από την ιστοσελίδα της Panik Records, ΕΔΩ

Το ELA! θα κυκλοφορήσει σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα μουσικής την Παρασκευή 11 Μαρτίου. Την ίδια μέρα, το music video θα κάνει πρεμιέρα στο επίσημο κανάλι της Panik Records στο YouTube.

Οι συντελεστές της συμμετοχής

Το τραγούδι υπογράφει  ο Ελληνοσουηδός Alex P, γνωστός για πολλές συμμετοχές του στο Διαγωνισμό, Ελλάδα 2007, Αζερμπαϊτζάν 2009, Κύπρος 2018, Κύπρος 2019.

Τους στίχους του τραγουδιού, έχει γράψει, ο γνωστός Κύπριος τραγουδοποιός Γιώργος Παπαδόπουλος, ενώ όπως είχε αποκαλύψει το Eurovisionfun μεταξύ των συντελεστών είναι και ο Αλβανός παραγωγός Fatjon Miftari. Οι υπόλοιποι οχτώ συντελεστές του τραγουδιού ανακοινώθηκαν από το ΡΙΚ:

Η συμμετοχή του Γιώργου Παπαδόπουλου στο όλο εγχείρημα, έρχεται να επιβεβαιώσει όλα όσα ανέφεραν οι ιθύνοντες του ΡΙΚ το προηγούμενο χρονικό διάστημα, πως στην φετινή συμμετοχή της Eurovision, θα υπάρχει έντονο το κυπριακό χρώμα.

Θυμίζουμε ότι το ΡΙΚ έχει ήδη ανακοινώσει ως καλλιτεχνικό διευθυντή της συμμετοχής του στον επόμενο διαγωνισμό, τον αυστριακής καταγωγής, Marvin Dietmann, που ήταν υπεύθυνος για την σκηνική παρουσίαση τόσο της νικητήριας συμμετοχής της Αυστρίας στην Eurovision 2014 με την Conchita Wurst,  αλλά και της νικητήριας συμμετοχής στην βαθμολογία των επιτροπών, της Αυστρίας στην Eurovision 2018 με τον Cesár Sampson.

Την μετάδοση του ΡΙΚ για τον διαγωνισμό θα πραγματοποιήσουν οι Μελίνα Καραγεωργίου και Αλέξανδρος Ταραμουντάς. Την βαθμολογία της κυπριακής κριτικής επιτροπής θα δώσει και αυτή την χρονιά ο δημοσιογράφος Λουκάς Χαμάτσος.

H Κύπρος στον Διαγωνισμό της Eurovision

Αυτή η είναι η 38η συμμετοχή της Κύπρου στον διαγωνισμό, που πλέον είναι η χώρα με τις περισσότερες συμμετοχές χωρίς νίκη. Το ντεμπούτο έγινε το 1981 με το Monika και με μια εντυπωσιακή έκτη θέση. Μέχρι και το τέλος των 90ς η Κύπρος κατάφερνε πολύ συχνά να βρίσκεται στην δεκάδα της τελικής βαθμολογίας. Από το 2004 όμως που ξεκίνησε το σύστημα των ημιτελικών και μέχρι το 2014 κατάφερε να περάσει τον σκόπελο του ημιτελικού, μόλις σε τρεις περιπτώσεις!

Το παραπάνω άλλαξε δραστικά από το 2015 και έκτοτε, με την μικρή Κύπρο να μετρά μόνο προκρίσεις. Αποκορύφωμα φυσικά όλης αυτής της καλής πορείας, ήταν η δεύτερη θέση το 2018 με την Ελένη Φουρέιρα και το Fuego.

Πέρσι, την Κύπρο εκπροσώπησε η Έλενα Τσαγκρινού, με το τραγούδι El Diablo.

Πως σας φαίνεται η κυπριακή συμμετοχή στον φετινό διαγωνισμό; Μείνετε συντονισμένοι για όλες τις ειδήσεις που αφορούν την Κύπρο στην Eurovision.

21 ΣΧΟΛΙΑ
  1. όχι άλλο κάρβουνο
    όχι άλλο κάρβουνο says:

    Συνήθως δε μου αρέσει η εθνοποπ.
    Είναι αρκετά ανεβαστικό όμως.
    Καλή επιτυχία.

    ΥΓ: είναι απίστευτα πανέμορφη!

    Απάντηση
  2. Τina
    Τina says:

    Περιμενα κατι πιο δυναμικο δεν με κερδισε με το πρωτο ακουσμα ισως ακουγοντας το περισσοτερες φορες να μου αρεσει ευελπιστω αυριο για την συμμετοχη μας να εχει αυτο το κατι που θα κερδισει το ενδιαφερον του ακροατη απο την πρωτη στιγμη.

    Απάντηση
  3. Music-Man
    Music-Man says:

    Καταρχην…καλη επιτυχία στην Κυπρο μας!
    Ευτυχώς που ξέφυγαν απο το τρίπτυχο Φουρειρα/Ταμτα/Τσαγκρινου, έπαιξαν με πιο εθνικ ποπ μουσική, έβαλαν πιο παραδοσιακά στοιχεία και ελληνικό στοίχο και έφεραν ενα όμορφο ακουστικά αποτέλεσμα!
    Η Ανδομαχη ειναι καλλονή, μια κούκλα που γράφει τρομερά, με μελωδική ωραία φωνή που υποστηρίζει τον αμανέ και το εθνικ στοιχείο του τραγουδιού πολυ καλα! Με ενοχλεί που κάποιες φόρες η μουσική καλύπτει την φωνή της και που το τραγουδι δεν απογειώνεται! Αλλα, σε γενικές γραμμές ειναι πολύ όμορφο τραγούδι που αν στηθεί καλά στην σκηνή, θα τα παει πολυ καλά! Λείπει κάτι τετοιο απο την φετινή ΕV!

    Υ.Σ Θα προτιμούσα ο τίτλος να ήταν “Στην Αγκαλιά σου” και οχι Ελα!

    Καλη επιτυχία Κύπρο και Ανδρομάχη!

    Απάντηση
  4. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Ομολογώ ότι δεν είχα υψηλές προσδοκίες, δεδομένου ότι όπως λίγο πολύ αποκάλυψε και η Ανδρομάχη,οι τελικές υπογραφές μπήκαν έναν μήνα πριν…
    Στο δια ταύτα…
    Το τραγούδι, είναι ακριβώς στο στυλ που εκπροσωπεί η Ανδρομάχη και ταιριάζει πολύ με τη φωνή της.Η ίδια είναι πολύ όμορφη και φωνητικά, έχει ωραία γυρίσματα. Πολύ αιθέρια και σαν παρουσία και σαν μελωδία. Ίσως μετά από λίγο να ακούγεται λίγο επαναλαμβανόμενο αλλά δεν θα το έλεγα ιδιαίτερα κακό αυτό. Εμένα προσωπικά με 3 ακούσματα, μου έμεινε η μελωδία του ρεφρέν (και ο στίχος αν και λογικό αφού είναι στα ελληνικά) και θεωρώ πολύ θετικό ότι επιτέλους η Κύπρος ξεκόλλησε από το να στέλνει διάφορες εκδοχές του “fuego”. Γενικά το προτιμώ και σαν τραγούδι και σαν τραγουδίστρια από την περσινή κυπριακή συμμετοχή. 8/10 ! Φαίνεται ότι η Κύπρος θα συνεχίσει να διατηρεί το σερί των προκρίσεων και σε μία αδύναμη χρόνια, έχει καλές πιθανότητες για ένα υψηλό πλασάρισμα…
    Καλή επιτυχία στην Κύπρο μας και τη γλυκύτατη Ανδρομάχη!
    ΥΓ: Το marketing που είναι αποκλειστικά προς όφελος της Panik ας μη το σχολιάσω…

    Απάντηση
  5. Amesc
    Amesc says:

    Το τραγούδι δεν είναι κακό (βασικά μου αρέσει αρκετά) , αλλά δυσκολεύομαι να το φανταστώ στη σκηνή της Eurovision. Ελπίζω το staging να είναι καλό, γιατί τέτοιου είδους τραγούδια πολλές φορές αναδεικνύονται στην σκηνή του διαγωνισμού.
    Παρ’όλα αυτά χαίρομαι που η Κύπρος δεν ακολούθησε την ίδια συνταγή, αλλά αντιθέτως επένδυσε σε εθνικ ήχο που δεν έχει το στερεότυπο ΚΑΛΗ ΧΟΡΕΥΤΡΙΑ- ΜΙΑ ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΛΕΞΗ- ΝΟΤΕΣ. Είναι διαφορετικό από ότι έχει στείλει τελευταία και πραγματικά ελπίζω να τα πάει καλά.

    Απάντηση
  6. Stavros
    Stavros says:

    Μπραβο στη κυπρο. Πολυ ωραιο ανεβαστικο τραγουδι και η Ανδρομαχη πανεμορφη. Ειμαι σιγουρος οτι θα παει μια χαρα!

    Απάντηση
  7. KostasEV
    KostasEV says:

    Με το πρώτο άκουσμα σου μένει, που είναι σημαντικό.
    Το σημείο με τα ελληνικά είναι εκπληκτικό, έπρεπε να το τολμήσουν όλο στα Ελληνικά γιατί η φωνή της ακούγεται ονειρική.
    Χαίρομαι που η Κύπρος επιτέλους στέλνει παραδοσιακό ήχο, είναι πολύ σημαντικό η κάθε χώρα να δείχνει τη μουσική της.
    Η Ανδρομάχη γράφει τέλεια στον φακό, πρέπει να το εκμεταλλευτούν αυτό με πολλά κοντινά.
    Με χάλασε λίγο που προσπάθησαν να το κάνουν πιο ποπ, θα έπρεπε σε κάποια σημεία να έχει πιο πολύ μπουζούκι ή παραδοσιακά όργανα.
    Μπράβο στην Κύπρο, καλή επιτυχία.
    Αφού έστειλε τραγούδι με ελληνικά στοιχεία γιατί δεν πήρε Έλληνα σκηνοθέτη; ( Εμείς την πατήσαμε με το Όνειρο Μου)
    Ο Dietman πέρσι είχε 6/7 αποκλεισμούς αν δεν κάνω λάθος

    Απάντηση
  8. GeorgeCY
    GeorgeCY says:

    όπως τα περίμενα: ένα τραγούδι βγαλμένο από μια άλλη δεκαετία, με μια μέτρια φωνή με κακά Αγγλικά.
    είναι κοροϊδία το “έντονο Κυπριακό στοιχείο” που μίλαγε το ΡΙΚ όταν από τους 10 συνθέτες ο 1 είναι Κύπριος οι 3 Αλβανοί , οι 3 Σουηδοί κτλ.
    Λένε στην Ελλάδα για τον Κοντόπουλο που έχει πάει 3 φορές αλλά και εμείς έχουμε δώσει εργολαβία στον Alex P. που είναι η 4η συμμετοχή του, χωρίς καν να είναι Κύπριος.
    Ένας αποκλεισμός μπορεί να κάνει το ΡΙΚ να ξυπνήσει και να διώξει την γνωστή κλίκα.

    Απάντηση
  9. s5voice
    s5voice says:

    Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα ιδιαίτερες προσδοκίες φέτος από την κυπριακή συμμετοχή, παρ’ όλα αυτά με εξέπληξε ευχάριστα. Κουκλάρα η Ανδρομάχη και το τραγούδι είναι ένα πολύ όμορφο έθνικ ποπ σημερινό και καλοφτιαγμένο. Σίγουρα μπορεί να ακουστεί πολύ εντός συνόρων, ωστόσο νιώθω ότι μπορεί να σταθεί άνετα και στη σκηνή της Eurovision. Έλειπε από τον φετινό διαγωνισμό ένα τέτοιο τραγούδι και ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες συμμετοχές. Καλή επιτυχία!

    Απάντηση
  10. gogos
    gogos says:

    Αρκετά μέτριο τραγούδι, πολυ όμορφη η τραγουδίστρια!
    Όλα θα κριθούν από την παρουσίαση επι σκηνής, για την βαθμολογική κατάταξη.

    Καλή επιτυχία!

    Απάντηση
  11. T.R
    T.R says:

    Poli omorfo tragoudi kommeno kai rammeno gia tin Andromachi. Oi antidraseis mehri stigmis ine thetikes (meta apo 3 fuego ) kai avto ine iper tis Andromachis. Gia to ti tihi tha ehi sto Torino tha fani apo tin skiniki parousiasi. Elpizo o Dietman na kani kali douleia (giati gia na ime ilikrinis oses skinothetise persi den mou aresan).

    Απάντηση
  12. James
    James says:

    Πολύ όμορφη και ταλαντούχα η Ανδρομάχη.
    Καλή επιτυχία στην Κύπρο και μπράβο που επιλέγει μια νέα καλλιτέχνη αν και θα προτιμούσα να επιλέγει Κύπριους καλλιτέχνες.
    Το τραγούδι μ αρέσει που έχει ελληνικό στίχο και πιθανόν να του ταίριαζε να είναι εξ ολοκλήρου στα ελληνικά.
    Σαν τραγούδι δεν είναι κάτι που σε ξετρελαίνει αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι κακό.Πιθανων να είναι πιο κατάλληλο για εσωτερική κατανάλωση αλλά με σωστή παρουσίαση ίσως έχει προοπτικές.Αλλωστε μην γελιομαστε μπροστά στα μισά και παραπάνω από τα φετινά τραγούδια είναι πολύ ανώτερο!

    Απάντηση
  13. Greco London
    Greco London says:

    Ας ξεκινήσω απο τα θετικά..
    Κουκλάρα, φωνάρα, έθνικ ήχος επιτέλους, ανεβαστικό και επιτέλους τα ελληνικά ξανά ακούγονται στο διαγωνισμό. Μου άρεσε το κομμάτι και σίγουρα θα ειναι γύρω στη 15αδα.
    Τα σημεία βελτίωσης..
    Τα αγγλικά της δεν ειναι καθόλου καλά δυστυχώς.. Δε κατάλαβα πολλά εκτός απο λίγες λέξεις τα αλλα τα μασάει. Δυστυχώς ο στίχος ειναι πολύ φτωχός, τον διάβασα κιόλας και ακόμη μια φορά η ίδια χιλιοχρησιμοποιημενη συνταγή. Μεταφράζουμε greeklish και ο στίχος δε βγαίνει σωστός. Όλα αυτα τα ανατολίτικα του είδους τραγούδια, δε ταιριάζουν στον αγγλικό στίχο και ειδικά όταν ο αγγλικός στίχος γράφεται απο Έλληνες.. Θα προτιμούσα κι εγώ όλο το τραγούδι να ήταν στα ελληνικά και να πήγαινε και να έκαιγε το στάδιο. Όπως έκανε κι ο Γιωρκας και το έσκισε και το χάλασε όλο ο Stereo Mike με τη βλαχοραπ…

    Πρόβλεψη 10-15 θέση.

    Καλή Επιτυχία Κύπρος μας

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *