Γεωργία: Το GPB ζητά διευκρίνιση σχετικά με το γιατί δεν έγιναν δεκτές οι ψήφοι της κριτικής επιτροπής!

Ο γεωργιανός δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός σταθμός, GPB, ζητά διευκρινίσεις, σχετικά με το γιατί δεν έγιναν δεκτές οι ψήφοι της κριτικής επιτροπής της χώρας, κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Τελικού, χθες το βράδυ.

Το GPB ανακοίνωσε ότι στην ψηφοφορία της κριτικής επιτροπής στον Μεγάλο Τελικό του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision 2022, η κριτική επιτροπή απένειμε 12 βαθμούς στην Ουκρανία. Αυτό αποδεικνύεται και από συμβολαιογραφικό έγγραφο που εστάλη στους διοργανωτές του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision.

Αντίθετα, χθες το βράδυ η Γεωργία απένειμε τους 12 βαθμούς της στο Ηνωμένο Βασίλειο, πράγμα που σημαίνει ότι είναι μία από τις έξι χώρες των οποίων η κριτική επιτροπή απομακρύνθηκε από τον διαγωνισμό λόγω παρατυπιών στην ψηφοφορία στον δεύτερο ημιτελικό.

Όλα αυτά έρχονται σε συνάρτηση, με την ανακοίνωση της EBU, ότι ακύρωσε ως ύποπτες την ψηφοφορία έξι κριτικών επιτροπών σε ισάριθμες χώρες του δεύτερου ημιτελικού τόσο στον ημιτελικό όσο και στην συνέχεια στον τελικό. Συγκεκριμένα όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση παρατηρήθηκαν περίεργες συμπεριφορές οι οποίες θα μπορούσαν να επηρεάσουν με αθέμιτο τρόπο το αποτέλεσμα. Δεν αναφέρεται ποιες είναι οι χώρες αυτές.

Αλλά τρεις από αυτές (Γεωργία, Αζερμπαϊτζάν και Μαυροβούνιο), δεν αποδέχθηκαν να ανακοινώσουν μία βαθμολογία που δεν ήταν αυτή της κριτικής επιτροπής της χώρας τους, αλλά μέσα από ένα μαθηματικό μοντέλο, όπως βγαίνουν τα αποτελέσματα για την τηλεψηφοφορία του Αγίου Μαρίνου.

Η Γεωργία φέτος εκπροσωπήθηκε από τους Circus Mircus με το τραγούδι “Lock Me In”, τερματίζοντας στην τελευταία θέση του Β Ημιτελικού.

https://www.youtube.com/watch?v=zXiZAbqETvk

Aκολουθήστε μας σε όλα τα social media, για να μην χάνετε στιγμή από όσα συμβαίνουν γύρω από διαγωνισμό της Eurovision:

Στο Facebook

Στο Twitter

Στο Instagram

Στο TikTok

Στο YouTube

Στο Spotify

Για περισσότερες συζητήσεις για τον αγαπημένο μας διαγωνισμό, δεν έχετε παρά να κάνετε join στο group υποστήριξης της ελληνικής συμμετοχής στο facebook!

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις της Eurovision 2023!

Πηγή: GPB

1 reply

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *