Λιθουανία: Ξεκίνησε η υποβολή συμμετοχών για το Pabandom iš naujo 2023!

To LRT, ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Λιθουανίας ξεκίνησε σήμερα την υποβολή τραγουδιών για το Pabandom iš naujo 2023, τον εθνικό τελικό της χώρας για τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2023.

H αναζήτηση του διαδόχου της Monika Liu στην εκπροσώπηση της Λιθουανίας ξεκίνησε πριν λίγες ώρες με την έναρξη της υποβολής αιτήσεων για τον εθνικό τελικό του 2023. Η υποβολή τραγουδιών είναι ανοιχτή από σήμερα μέχρι και την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου.

Τουλάχιστον 20 τραγούδια θα διαγωνιστούν για την εκπροσώπηση της Λιθουανίας στο Λίβερπουλ, με το πρώτο από τα πέντε, στο μέγιστο, show να μεταδίδεται τον Ιανουάριο. Ανάλογα με τον αριθμό των τραγουδιών που θα επιλεγούν θα προγραμματιστούν μέχρι και πέντε show που θα αποτελούνται από: δύο προκριματικούς γύρους, δύο ημιτελικούς και έναν Τελικό.

Ο Audrius Giržadas, ο αρχηγός της Λιθουανικής αποστολής είπε:

«Κάθε χρόνο, ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision μαζεύει και ενώνει ανθρώπους μπροστά στις τηλεοράσεις τους στην Λιθουανία, την Ευρώπη αλλά και όλο το  κόσμο. Αυτό είναι πολλά παραπάνω από μια απλή παράδοση, είναι ένας μοναδικός τρόπος να δείξουμε σε ένα τεράστιο κοινό την δουλειά των Λιθουανών καλλιτεχνών, για τους οποίους είμαστε περήφανοι στην χώρα μας.

Τα τελευταία χρόνια, προκειμένου να ανεβάσουμε περαιτέρω τον πήχη για την ποιότητα της εθνικής επιλογής της Eurovision, παρέχουμε υποστήριξη στους διαγωνιζόμενους. Θα συνεχίσουμε αυτό, γιατί ελπίζουμε ότι στις επιλογές θα δούμε και θα ακούσουμε τόσο καλλιτέχνες που γεμίζουν αρένες στις συναυλίες τους, όσο και ταλαντούχους καλλιτέχνες που ακούγονται λιγότερο από το λιθουανικό κοινό.»

Η περσινή νικήτρια του Pabandom iš Νaujo και εκπρόσωπος της Λιθουανίας στην Eurovision 2022 ήταν η Monika Liu με το τραγούδι “Sentimentai”, που τερμάτησε στην 14η θέση με 128 βαθμούς:

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή της Λιθουανίας στην Eurovision 2023, στο Λίβερπουλ!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *