Αζερμπαϊτζάν: Μέχρι τις 15 Ιανουαρίου οι αιτήσεις για την Eurovision 2023!

O δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας του Αζερμπαϊτζάν, Ictimai, παρέτεινε την περίοδο αποδοχής αιτήσεων για την επιλογή των τραγουδιστών και των τραγουδιών που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα στον διαγωνισμό της Eurovision 2023, στο Λίβερπουλ. Η ανοιχτή πρόσκληση αφορά όλους τους ενδιαφερόμενους καλλιτέχνες και συνθέτες που επιθυμούν να εκπροσωπήσουν το Αζερμπαϊτζάν στον 67ο Διαγωνσμό Τραγουδιού της Eurovision. Τραγουδιστές και συνθέτες μπορούν να στείλουν τις εμφανίσεις τους, τα demo τους ή καινούργια τραγούδια αποκλειστικά για την Eurovision, όπως και ένα μικρό βιογραφικό, στο song@eurovizion.az μέχρι και τις 15 Ιανουαρίου στις 22:00.

Τα τραγούδια που θα κατατεθούν για να εκπροσωπήσουν το Αζερμπαϊτζάν πρέπει να είναι πλήρως ετοιμασμένα και να ακολουθούν τους κανόνες της EBU για τον Διαγωνισμό. Σύμφωνα με τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ραδιοφωνικής Ένωσης (EBU), η διάρκεια του τραγουδιού δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 3 λεπτά. Το τραγούδι δεν πρέπει να έχει κυκλοφορήσει για εμπορικούς σκοπούς, να μεταδοθεί σε δημόσιους πόρους ή μέσα μαζικής ενημέρωσης (μέσω τηλεόρασης, ραδιοφώνου ή Διαδικτύου) πριν από την 1η Σεπτεμβρίου 2022. Ο καθένας που θα συμμετάσχει στην διαδικασία θα πρέπει επίσης να δώσει μια σύντομη ενημέρωση για τον εαυτό του.

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια που το Αζερμπαϊτζάν επιτρέπει σε καλλιτέχνες να δηλώσουν απευθείας συμμετοχή για την εκπροσώπηση της χώρας, μιας και συνήθως δημιουργούν μια ανοιχτή πρόσκληση για την αναζήτηση τραγουδιού.

Ο Nadir Rustamli εκπροσώπησε το Αζερμπαϊτζάν στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2022 στο Τορίνο με το τραγούδι “Fade to Black”. Στον Μεγάλο Τελικό τερμάτησε στην 16η θέση με 106 βαθμούς ωστόσο είναι η πρώτη συμμετοχή που προκρίθηκε στον τελικό έχοντας μηδέν βαθμούς από την ψηφοφορία του κοινού στον ημιτελικό.

https://www.youtube.com/watch?v=tegPzHEL4ms&feature=emb_title

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή του Αζερμπαϊτζάν στην Eurovision 2023, στο Λίβερπουλ!

Πηγή: songfestival.azerbaijan

 

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *