Ιρλανδία: Μέσω Εθνικού Τελικού η συμμετοχή στην Eurovision 2024!

Μέσω εθνικού τελικού η Ιρλανδία θα διαλέξει τη συμμετοχή της στην Eurovision 2024!

Ένας μήνας έχει περάσει από την ολοκλήρωση του διαγωνισμού και το RTÉ, ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Ιρλανδίας, ξεκίνησε ήδη την αναζήτηση της συμμετοχής για το Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2024 στη Σουηδία. Οι συμμετοχές που θέλει το RTÉ να κατατεθούν πρέπει να είναι από σύγχρονος ερμηνευτές και στιχουργούς με ταλέντο και φιλοδοξία να επιτύχουν στην Eurovision.

Πέρα από τους καθιερωμένους κανόνες της Eurovision το RTÉ θα εφαρμόσει και τους ακόλουθους συμπληρωματικούς κανόνες στην επιλογή των καλλιτεχνών:

  • Καταξιωμένοι τραγουδοποιοί με αποδεδειγμένο ιστορικό επιτυχίας στη μουσική βιομηχανία μπορούν να υποβάλουν τα τραγούδια τους.
  • Κάθε τραγουδοποιός μπορεί να υποβάλει μόνο ένα τραγούδι (συμπεριλαμβανομένων των co-writes) προς εξέταση
  • Τα υποβληθέντα τραγούδια πρέπει να έχουν ερμηνευτή ή ερμηνευτές.
  • Όλες οι ηχογραφήσεις των τραγουδιών πρέπει να υποβάλλονται σε μορφή MP3 192 kbps και να είναι στην τελική τους μορφή (δεν θα γίνονται δεκτά demos, ημιτελείς εργασίες ή υποτυπώδεις ηχογραφήσεις).
  • Τα υποβληθέντα τραγούδια δεν πρέπει να υποβληθούν για εξέταση σε καμία άλλη χώρα που συμμετέχει στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2024.
  • Οι ερμηνευτές που επισυνάπτονται στα υποβληθέντα τραγούδια δεν πρέπει να υποβληθούν σε διαδικασία επιλογής ως ερμηνευτές οποιουδήποτε τραγουδιού που υποβλήθηκε σε διαδικασία επιλογής σε οποιαδήποτε άλλη χώρα που συμμετέχει στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2024.
  • Η υποβολή πρέπει να περιλαμβάνει μια φωτογραφία του/των ερμηνευτή/ών και το σύντομο βιογραφικό τους.
  • Οι ερμηνευτές πρέπει να έχουν εγγενή και προφανή ελκυστικότητα στο βασικό νεανικό κοινό που αποτελούν σημαντικό αριθμό θεατών και θαυμαστών της Eurovision.
  • Οι συμμετοχές γίνονται δεκτές μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας στη διεύθυνση www.rte.ie/eurovision, το αργότερο στις 6 μ.μ. τοπική ώρα (7 μ.μ. CET) στις 29 Σεπτεμβρίου 2023.
  • Το RTÉ διατηρεί το δικαίωμα σε οποιοδήποτε στάδιο της διαδικασίας να προσκαλεί καθιερωμένους τραγουδοποιούς ή/και ερμηνευτές να υποβάλουν συμμετοχές και να συμπεριλάβει οποιεσδήποτε τέτοιες συμμετοχές στην τελική λίστα.
  • Το RTÉ διατηρεί το δικαίωμα να διασκευάσει, να παράγει ή να τροποποιήσει με άλλο τρόπο οποιοδήποτε τραγούδι/παράσταση επιλεγεί για τους σκοπούς του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision 2024.

Μια κριτική επιτροπή προεπιλογής πρόκειται να σχηματιστεί και θα επιλέξει πολλαπλές συμμετοχές για να παρουσιαστούν σε έναν τηλεοπτικό τελικό στις αρχές του επόμενου έτους. Ορισμένα από τα επιλεγμένα κομμάτια ενδέχεται να προσκληθούν στο RTÉ για ακρόαση πριν ληφθεί η τελική απόφαση σχετικά με τη συμμετοχή τους. Η ακριβής ημερομηνία και η μορφή της εθνικής επιλογής θα επιβεβαιωθούν σε μεταγενέστερο στάδιο.

Φέτος η Ιρλανδία εκπροσωπήθηκε στο διαγωνισμό στο Λίβερπουλ από τους Wild Youth και το τραγούδι “We Are One” χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να βρεθούν στο μεγάλο τελικό καθώς τερμάτισαν στη 12η θέση του πρώτου ημιτελκιού με 10 βαθμούς.

Μείνετε συντονισμένοι στο EurovisionFun για όλα τα νέα σχετικά με τη Eurovision 2024, που θα φιλοξενηθεί στη Σουηδία τον ερχόμενο Μάιο!


Πηγή: RTÉ

Aκολουθήστε μας σε όλα τα social media, για να μην χάνετε στιγμή από όσα συμβαίνουν γύρω από διαγωνισμό της Eurovision:

Για περισσότερες συζητήσεις για τον αγαπημένο μας διαγωνισμό, δεν έχετε παρά να κάνετε join στο group υποστήριξης της ελληνικής συμμετοχής στο facebook!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *