Eurovision 2024: Το SVT θέλει να μειώσει τον χρόνο μετάδοσης της Eurovision κατά μια ολόκληρη ώρα!

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει, οι Σουηδικές πόλεις που επιθυμούσαν να φιλοξενήσουν τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision του 2024, έχουν λάβει όλες μια εκτενή εμπιστευτική λίστα με 123 σημεία προυποθέσεων που έθεσε το SVT και που η πόλη που θα αναλάβει να φιλοξενήσει τον μεγαλύτερο διαγωνισμό μουσικής στον κόσμο θα πρέπει να διαβεβαιώσει ότι μπορεί να εφαρμόσει!

Αυτό το εκτενές έγγραφο έχει καλύψει κυριολεκτικά τα πάντα! Από τη χωρητικότητα κοινού που μπορεί να φιλοξενήσει η προτεινόμενη αρένα, για καθήμενους και όρθιους θεατές, η οποία πρέπει να αναφερθεί λεπτομερώς από κάθε υποψήφια πόλη, μέχρι την ικανότητα της οροφής να κρατά αιωρούμενα φορτία και συγκεκριμένα με πόσο βάρος! Αυτό είναι κάτι που αφορούσε και το φετινό διαγωνισμό και το staging της Loreen  και είναι συνήθως μια επαναλαμβανόμενη ερώτηση από όλες τις αποστολές που θέλουν να κρεμάσουν μέρος των σκηνικών τους από την οροφή.

Αυτό που είναι πραγματικά ενδιαφέρον είναι, όπως αποκάλυψε ο δημοσιογράφος της Aftonbladet, Torbjörn Ek , ότι υπάρχει αναφορά του χρόνου/διάρκειας των τηλεοπτικών σόου  στο εμπιστευτικό έγγραφο που έχει στα χέρια της η μεγαλύτερη καθημερινή εφημερίδα της Σουηδίας! Κάτω από το στοιχείο “Σημαντικές ημερομηνίες“, όπως έχουμε αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο, το SVT παραθέτει τις δύο εβδομάδες που ενδέχεται να πραγματοποιηθούν τα τρία σόου της Eurovision του 2024. Αναφέρει ότι οι ημιτελικοί και οι τελικοί θα μεταδοθούν είτε στις 7, 9 και 11 Μαΐου είτε στις 14, 16 και 18 Μαΐου. Αλλά και ότι οι ημιτελικοί αναμένεται να μεταδοθούν μεταξύ 21:00 και 23:00 και ο τελικός μεταξύ 21:00 και 00:15! Στο Λίβερπουλ η μετάδοση ήταν προγραμματισμένη για τέσσερις ώρες, από τις 21:00 έως τη 01:00 , αλλά διήρκησε όπως φαίνεται και στο Youtube  4 ολόκληρες ώρες 14 λεπτά και 45 δευτερόλεπτα.

Φαίνεται ότι αυτό είναι επίσης κάτι που έχει συζητηθεί μεταξύ των ραδιοτηλεοπτικών φορέων και τώρα το SVT φαίνεται να έχει βαλθεί να μειώσει τον τηλεοπτικό χρόνο κατά μια ολόκληρη ώρα. Για να δούμε αν αυτό τελικά θα εφαρμοστεί, με ποιο τρόπο και με ποιο κόστος!

Η Σουηδία θα φιλοξενήσει τον 68ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision  μετά  την ιστορική δεύτερη νίκη της Loreen με το τραγούδι “Tattoo”:

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλα τα νέα σχετικά με τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2024, στη Σουηδία!

Πηγή: Aftonbladet

8 ΣΧΟΛΙΑ
  1. just an esc fan
    just an esc fan says:

    σωστη αποφαση και επιτελους καποιος αναλαμβανει να την πραγματοποιησει. οι 4ωροι τελικοι γινονται απιστευτα κουραστικοι οσο περναει ο καιρος. τωρα το κατα ποσο θα ειναι εφικτο να εχεις την ψηφοφορια ανοιχτη για μολις 15 λεπτα ειναι ενα σημαντικο θεμα αλλα θα δειξει.

    Απάντηση
  2. nefos
    nefos says:

    Αν μειωθούν τα interval acts, και περνάνε πιο γρήγορα στην ψηφοφορία γίνεται άνετα. Όταν έχεις interval 45 λεπτά, ο κόσμος βαριέται…

    Απάντηση
  3. Spiros B
    Spiros B says:

    Το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι αυτό που γίνεται και στο melodi νομίζω που συνεχίζεται η ψηφοφορία του κοινού και κατά την ανακοίνωση των επιτροπών, κόβοντας παράλληλα τα περισσότερα intervals, αλλά δε ξέρω αν αυτό θα είναι δίκαιο. Αλλά τι πειράζει, μια φορά το χρόνο γίνεται, να μη το χαρούμε λίγο παραπάνω; Η άλλη λύση είναι να μεταφερθεί καμιά ώρα νωρίτερα για να μη τελειώνει πχ στις 4 στον Καύκασο

    Απάντηση
  4. Γιώργος Κ.
    Γιώργος Κ. says:

    Δεν μπορώ να καταλάβω το εξής: Γιατί κάθε φορά που γίνεται ο διαγωνισμός στη Σουηδία πρέπει να γίνεται και κάποια αλλαγή; Το 2013 σταμάτησε η κλήρωση για τη σειρά εμφάνισης, το 2016 υιοθετήθηκε το σύστημα ψηφοφορίας του Melodifestivalen και το 2024 θα μειωθεί η διάρκεια του τελικού; Εγώ διαφωνώ. Προσωπικά απολαμβάνω ολόκληρο το τετράωρο κάθε χρόνο και δεν έχω κανένα θέμα με τα interval acts (αρκεί να είναι ενδιαφέροντα). Επίσης, τα 15 λεπτά για να ψηφίσουμε είναι πολύ λίγα και θα μπορούσε να πέσει το σύστημα σε κάποιες χώρες ή κάτι ανάλογο.

    Απάντηση
  5. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Η ψηφοφορία διαρκεί 1 ώρα και 2 η παρουσίαση των 26τραγουδιών.
    Δεν ξέρω αν είναι ρεαλιστική η διάρκεια το πολύ 3 ωρών. Ίσως 3.30 ναι αν μειωθούν σε διάρκεια τα interval acts.

    Απάντηση
  6. Νίκος
    Νίκος says:

    Μια φορά το χρόνο γίνεται και το περιμένω πως και πώς εμένα προσωπικά δεν με κουράζει το τετράωρο ίσα ίσα το απολαμβάνω κάθε λεπτό. Το svt πάντα αλλαγές κάνει κάπου έλεος.

    Απάντηση
  7. angela
    angela says:

    Μακάρι να το κάνουν γιατί το τετράωρο είναι βαρετό για εμένα. Μπορούν να κόψουν χρόνο από τα interval acts και να μειώσουν και την έναρξη. Όσο για τη ψηφοφορία, αν νομίζουν ότι δεν υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος μποούν να ανοίγουν τις γραμμές από όταν αρχίζουν τα τραγούδια και όχι στο τέλος ώστε να βοηθήσουν και τα τραγούδια που είναι στην αρχή.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *