Γράφει ρεκόρ ο Δημήτρης Κοντόπουλος στην Eurovision!

Με την ανακοίνωση πως την Κύπρο θα εκπροσωπήσει η Silia Kapsis με ένα τραγούδι του Δημήτρη Κοντόπουλου, ο επιτυχημένος Έλληνας δημιουργός γράφει ιστορία στον διαγωνισμό της Eurovision. Η Κύπρος είναι όγδοη χώρα που θα εκπροσωπηθεί με σύνθεση του. Κανένας άλλος συνθέτης δεν έχει αυτό το ρεκόρ, να έχει δηλαδή συμμετάσχει στον διαγωνισμό με τόσες διαφορετικές χώρες!

Το μουσικό ταξίδι του Δημήτρη Κοντόπουλου

Το ταξίδι του Δημήτρη Κοντόπουλου στον κόσμο της Eurovision ξεκίνησε το 2007, όταν και εκπροσώπησε την Λευκορωσία με το Work Your Magic καταλαμβάνοντας την έκτη θέση, την καλύτερη θέση που έχει λάβει ποτέ στην ιστορία της. Το 2008 έφθασε στην δεύτερη θέση με την Ουκρανία και το κλασσικό πλέον Shady Lady. To 2009 ήταν η χρονιά της Ελλάδας και του Σάκη Ρουβά. Ακολούθησε άλλη μία δεύτερη θέση το 2013 με το Αζερμπαϊτζάν και το Hold Me.

To 2014 για πρώτη φορά εκπροσωπεί την Ρωσία, κάτι που θα επαναληφθεί το 2016 με το You’re The Only One, που αν και μεγάλο φαβορί καταλήγει τρίτο, κερδίζοντας όμως την τηλεψηφοφορία. Το 2017 θα εκπροσωπήσει για δεύτερη φορά την Ελλάδα, ενώ το 2018 για πρώτη φορά θα υπογράφει δύο χώρες στον ίδιο διαγωνισμό. Πρόκειται για το Αζερμπαιτζάν και την Μολδαβία.

Το 2019 θα πάρει άλλη μία τρίτη θέση για την Ρωσία. Το 2021 θα είναι η τρίτη ελληνική εκπροσώπηση, ταυτοχρόνως με την Μολδαβία, αλλά και για πρώτη φορά της Εσθονίας. Αξίζει να σημειωθεί πως το 2021 ήταν ο παραγωγός και της αλβανικής συμμετοχής.

Οι διώκτες του ρεκόρ του

Άλλοι δημιουργοί με πολλές χώρες στο ενεργητικό τους είναι ο Thomas G: Son και ο Borislav Milanov. O Thomas G: Son έχει υπογράψει εφτά χώρες (Σουηδία, Δανία, Νορβηγία, Ισπανία, Κύπρος, Γεωργία και Μάλτα), ο δε Borislav Milanov έξι (Βουλγαρία, Αυστρία, Βόρεια Μακεδονία, Σερβία, Αζερμπαϊτζάν, Μάλτα).

Μπορείτε να δείτε κάποιες από τις καλύτερες στιγμές του Δημήτρη Κοντόπουλου στο video παρακάτω:

Εμείς θα θέλαμε να συγχαρούμε τον καταξιωμένο συνθέτη, που αποδεικνύει εν τοις πράγμασι πως υπάρχουν Έλληνες που πραγματοποιούν σημαντική πορεία στο εξωτερικό και να του ευχηθούμε καλή επιτυχία και στην Eurovision 2024!

Θα μεγαλώσει το ρεκόρ του ο Δημήτρης Κοντόπουλος ή θα μπορέσει κάποιος άλλος δημιουργός να τον ξεπεράσει;

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *