Βόρεια Μακεδονία: Σε εξέλιξη οι συζητήσεις για την επιστροφή της στον διαγωνισμό!

Η απόφαση σχετικά με τη συμμετοχή, ή μη, της Βόρειας Μακεδονίας στον ερχόμενο διαγωνισμό της Eurovision δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη από τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα της χώρας, MRT. Αντιθέτως, οι συζητήσεις σχετικά με την επιστροφή της γειτονικής μας χώρας βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη.

Πρόσφατα έλαβαν χώρα οι συναντήσεις προγραμματισμού του τηλεοπτικού σταθμού για το ερχόμενο έτος, όπου συζητήθηκε και το ζήτημα της συμμετοχής στη Eurovision. Στο πλαίσιο αυτό, η πρόεδρος του προγράμματος του MRT, Smilka Janeska Sarkanjac, ανέφερε:

Το γεγονός πως η Eurovision είναι στο προτεινόμενο πρόγραμμα για το MRT το 2024 είναι καλό νέο.

Κατά τη διάρκεια των συνανατήσεων που πραγματοποιήθηκαν τον Οκτώβριο, η Sarkanjac ζήτησε να δρομολογηθούν άμεσα οι διαδικασίες επιβεβαίωσης της συμμετοχής της χώρας αλλά και η αναζήτηση του καλλιτέχνη που θα εκπροσωπήσει τη Βόρεια Μακεδονία στο Μάλμε.

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών προτάθηκε και η διεξαγωγή ενός εθνικού τελικού για την ανάδειξη του εκπροσώπου της χώρας, πρόταση η οποία, τελικά, δεν θεωρήθηκε βιώσιμη, εξαιτίας των περιορισμένων χρονικών περιθωρίων.

Τέλος, η Sarkanjac υπογράμμισε τη σημασία της συμμετοχής στη Eurovision για τη Βόρεια Μακεδονία:

Με την απουσία μας από τη Eurovision, χάνουμε την ευκαιρία να εκπροσωπηθούμε στη διεθνή σκηνή.

Μία μελλοντική συμμετοχή στον διαγωνισμό προϋποθέτει έγκριση του προϋπολογισμού από την κυβέρνηση της χώρας. Η συμμετοχή, ή μη, της Βόρειας Μακεδονίας στη Eurovision 2024 θα γίνει γνωστή μέσα στις επόμενες ημέρες, κατά τις οποίες αναμένεται να ανακοινωθεί η επίσημη λίστα των χωρών που θα διαγωνιστούν στο Μάλμε τον ερχόμενο Μάιο.

Η Βόρεια Μακεδονία αποχώρησε από τον διαγωνισμό το 2023, καθώς δεν μπορούσε πλέον να ανταπεξέλθει στις οικονομικές απαιτήσεις του, οι οποίες αυξήθηκαν σε σημαντικό βαθμό μετά τον αποκλεισμό της Ρωσίας. Τελευταία εκπρόσωπος της χώρας ήταν η Andrea με το τραγούδι “Circles”, η οποία τερμάτισε στην 11η θέση του ημιτελικού. Θα θέλατε να δείτε τη Βόρεια Μακεδονία να επιστρέφει στον διαγωνισμό;

https://www.youtube.com/watch?v=zvOihqB4eKk


Μείνετε συντονισμένοι στο EurovisionFun για να όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον αγαπημένο μας διαγωνισμό!


Πηγή: MRT 

1 reply
  1. Music -Man
    Music -Man says:

    Kαι να μην επιστρέψει, ούτε που θα μου λείψει. Αλλά, το φετινό τραγούδι που στέλνει στην Eurovision Junior, είναι πάρα πολύ καλό!

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *