Εσθονία: Έληξε η προθεσμία υποβολής συμμετοχών για το Eesti Laul 2024!

Έληξε σήμερα η προθεσμία υποβολής συμμετοχών για το Eesti Laul 2024, τον εθνικό τελικό μέσω του οποίου θα επιλεγεί η συμμετοχή της Εσθονίας για τον ερχόμενο διαγωνισμό της Eurovision, ο οποίος θα διεξαχθεί στο Μάλμε της Σουηδίας τον Μάιο του 2024.

Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η αξιολόγηση των συμμετοχών από ειδική κριτική επιτροπή, η οποία θα επιλέξει τα 20 τραγούδια που θα προκριθούν στην επόμενη φάση της διαδικασίας. Η ανακοίνωση των 20 καλλιτεχνών που θα διεκδικήσουν την εκπροσώπηση της Εσθονίας θα λάβει χώρα πριν τις 8 Νοεμβρίου 2023 , ενώ τα τραγούδια θα δωθούν στη δημοσιότητα πριν τις 8 Δεκεμβρίου.

Φέτος η διαδικασία διεξαγωγής του Eesti Laul πρόκειται να διαφοροποιηθεί, σε ορισμένους τομείς, συγκριτικά με τις προηγούμενες χρονιές. Από τα 20 τραγούδια που θα επιλεγούν, 15 θα συμμετάσχουν στον ημιτελικό, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 20 Ιανουαρίου, ενώ 5 θα βρεθούν απευθείας στον μεγάλο τελικό της 17ης Φεβρουαρίου.

Κατά τη διεξαγωγή του τελικού, τρεις συμμετοχές θα προκριθούν στο Super Final, μετά από ψηφοφορία του τηλεοπτικού κοινού αλλά και των κριτικών επιτροπών. Σε αυτό το στάδιο της διαδικασίας, τον λόγο για την ανάδειξη του τελικού νικητή και εκπροσώπου της Εσθονίας στο Μάλμε θα έχουν αποκλειστικά οι τηλεθεατές.

Φέτος την Εσθονία εκπροσώπησε η Alika, με το τραγούδι “Βridges”. Παρά το γεγονός πως οι στοιχηματικές εταιρείες θεωρούσαν αβέβαιη την πρόκρισή της, η Alika κατάφερε να διαψεύσει τις προβλέψεις και να χαρίσει στη χώρα της το καλύτερο αποτέλεσμα των τελευταίων ετών, τερματίζοντας στην 8η θέση με 168 βαθμούς.

Μείνετε συντονισμένοι στο EurovisionFun για να όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον αγαπημένο μας διαγωνισμό!.


Πηγή: ERR

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *