Γερμανία: 693 τραγούδια κατατέθηκαν για το “Deutsche Finale 2024”!

Η προθεσμία υποβολής συμμετοχών γiα το “Deutsche Finale 2024”, τον εθνικό τελικό μέσω του οποίου θα επιλεγεί η γερμανική συμμετοχή για τον ερχόμενο διαγωνισμό της Eurovision, έληξε την Κυριακή 15 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τον γερμανικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα NDR κατατέθηκαν, συνολικά, 693 προτάσεις. Ανάμεσά τους βρίσκονται 475 solo συμμετοχές, 71 ντουέτα αλλά και 127 συγκροτήματα. Οι λεπτομέρειες σχετικά με τα επόμενα στάδια της αξιολόγησης, αλλά και της τελικής επιλογής των τραγουδίων που θα διαγωνιστούν στις 18 Φεβρουαρίου, πρόκειται να ανακοινωθούν στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Φέτος, οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες είχαν τη δυνατότητα να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους και μέσω κοινοποίησης του τραγουδιού τους στο TikTok, χρησιμοποιώντας το hashtag #UnserLiedFürLiverpool . Στο πλαίσιο αυτό δημοσιεύθηκαν πάνω από 900 βίντεο, αρκετά εκ των οποίων δεν θεωρήθηκαν σοβαρές προτάσεις.

Θυμίζουμε πως ανάμεσα στους καλλιτέχνες που υπέβαλαν συμμετοχή στον εθνικό τελικό της Γερμανίας είναι και η δική μας Melissa Mantzoukis. Η Melissa έγινε γνωστή στο γερμανικό κοινό μέσω της συμμετοχής της στο Idol 2022. Φέτος προσπάθησε να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο διαγωνισμό με το τραγούδι “Liar” , κάτι που τελικώς δεν κατάφερε παρά το γεγονός πως η 70μελής επιτροπή κοινού την κατέταξε, με διαφορά, στην πρώτη θέση. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, το τραγούδι που υπέβαλε στο NDR δεν σχετίζεται με τη φετινή της συμμετοχή.

Τη Γερμανία φέτος εκπροσώπησαν οι Lord of the Lost με το τραγούδι “Blood and Glitter”. Το, δημοφιλές στη Γερμανία, συγκρότημα κατέλαβε την τελευταία θέση στην τελική κατάταξη με συνολικά 18 βαθμούς. Θα μπορέσει η Γερμανία να ανατρέψει το σερί των κακών αποτελεσμάτων και να κατακτήσει μία θέση στην αριστερή πλευρά του βαθμολογικού πίνακα;

 

Μείνεται συντονισμένοι στο eurovisionfun για να διαβάσετε πρώτοι όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον αγαπημένο μας διαγωνισμό!


Πηγή: Esc Kompakt 

5 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Φανταστείτε Σιλια με νέα εκδοχή του liar όπως φημολογείται και Μελίσα για Γερμανία….
    Με υπογλωσσια θα είναι στην ΕΡΤ! Την οποία παρεμπιπτόντως ας την σκουντηξει κάποιος…. πάμε προς τελευταίο δεκαήμερο του Οκτωβρίου και πιστεύω ότι ένας εθνικό τελικός ίσως να απομακρύνεται σαν ιδέα, ενώ η φήμες περί Ζοζεφίν με έχουν βάλει να σκέφτομαι αν τελικά πάμε με απευθείας ανάθεση σε μεγάλο όνομα με τελείως διαφορετική προσέγγιση από τα τελευταία 10 χρόνια που ας μη γελιομαστε δεν βγήκε…
    (Πλην Στεφανία και Αμάντα τα δυτικοτροπα ακούσματα που έστελνε η ΕΡΤ δεν είχαν ιδιαίτερη απήχηση!)

    Απάντηση
    • Vasiils
      Vasiils says:

      Από τι φαίνεται σίγουρα πάμε σε απευθείας ανάθεση σε μεγάλο όνομα. Έχω την αίσθηση ότι θα στείλουν τον Good Job Nicky που ακούγεται ότι έχει και πολύ καλό τραγούδι.

      Απάντηση
    • Κωνσταντίνος
      Κωνσταντίνος says:

      Και το όνομα του ακούγεται πολύ. Αν δεν κάνω λάθος και της Στικούδη. Εκείνη βέβαια θεωρώ ότι έχει τις λιγότερες ελπίδες λόγω εγκυμοσύνης.
      Από εκεί και πέρα δεν ξέρω αν και κατά πόσο θα ρίσκαραν μετά από τα φετινά να στείλουν πάλι άντρα με πιο δυτικό ήχο. (Χωρίς να συγκρίνω τον gjn με το χάος ονόματι Βίκτωρας). Για εμένα αν όντως πάμε με απευθείας ανάθεση, που έτσι πάει η δουλειά αφού ο χρόνος κυλάει και η ΕΡΤ κοιμάται, πιστεύω αυτή θα γίνει στη Ζοζεφίν για παρά πολλούς λόγους. Μεγάλο όνομα που θα τραβήξει το πεσμένο εγχώριο ενδιαφέρον, αινιγματικές δηλώσεις κι δημοσιευσυ που έκανε/κάνει η ίδια και φυσικά ο Αρσένακος…
      Αν έχει δυνατό τραγούδι και υποστηριχτεί σωστά φωνητικά, μπορεί να πάει πολύ καλά!
      Οψομεθα…

      Απάντηση
      • Vasiils
        Vasiils says:

        Όντως για Στικούδη ισχύει. Ακόμα και Φεβρουάριο να γεννήσει όπως λένε,δεν μπορεί το μωρό να είναι χωριά από τη μητέρα του τους πρώτους μήνες γιατί θα είχε πρόβες και κτλ. Από την άλλη και εγώ θέλω να πάει η Ζοζεφίν και ας λένε πολλοί ότι θα πατώσει επειδή δεν έχει φωνή. Η Panik δεν θα την αφήσει στην τύχη της. Το θέμα είναι ότι με την υπάρχουσα ΕΡΤ δεν έχει ελπίδες λόγω Παπαδημητρίου και των υπολοίπων “ποιοτικών”. Εδώ τους χάλασε το ποπάκι της Μελίσσα που έχει και φωνάρα. Μόνο αν αναλάβουν π.χ ο Καλημέρης θα τη δούμε στο διαγωνισμό.

        Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *