Σλοβενία: Μόλις 4 τραγούδια θα διαγωνιστούν στο EMA 2024!

Το RTV, ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Σλοβενίας, ανακοίνωσε την επιστοφή του ΕΜΑ, το οποίο θα αποτελέσει και πάλι την μέθοδο ανάδειξης του εκπροσώπου της χώρας για τον διαγωνισμό της Eurovision, ύστερα από από έναν χρόνο απουσίας.

Ωστόσο, η διαδικασία διεξαγωγής του διαγωνισμού πρόκειται να διαφοροποιηθεί σε ορισμένα σημεία, συγκριτικά με τις προηγούμενες χρονιές. Πιο συγκεκριμένα ο μέγιστος αριθμός τραγουδιών που μπορούν να συμμετάσχουν στο EMA, το οποίο πρόκειται να διεξαχθεί τον Ιανουάριο του 2024, είναι μόλις τέσσερα!

Επιπρόσθετα, οι συμμετέχονες θα πρέπει να διαμένουν, μόνιμα ή προσωρινά στη Σλοβενία, κάτι που δεν είναι απαραίτητο και για τους καλλιτέχνες που θα αναλάβουν την φωνητική υποστήριξη του κύριου ερμηνευτή.

Οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες μπορούν να υποβάλλουν τις προτάσεις τους μέχρι τις 15 Νοεμβρίου 2023.

Τα τέσσερα τραγούδια θα προκύψουν μέσω ψηφοφορίας διεθνών επιτροπών εμπειρογνωμόνων, με βάση τα ακόλουθα κριτήρια: ποιότητα, φωνητική και σκηνική παρουσία, δημοτικότητα, νεωτερικότητα/καινοτομία και διεθνής αναγνώριση.

Πέρσι, τη Σλοβενία εκπροσώπησαν οι Joker Out με το τραγούδι “Carpe Diem“, χαρίζοντας στη χώρα την πρώτη της πρόκριση στον τελικό από το 2019!


Μείνεται συντονισμένοι στο eurovisionfun για να διαβάσετε πρώτοι όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον αγαπημένο μας διαγωνισμό!


Πηγή: RTVSLO, Evrovizija.com 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *