Ελλάδα: Η Μαρίνα Σάττι ξεκίνησε τις προετοιμασίες της για το Μάλμε!

Μια εβδομάδα έχει περάσει από την απρόσμενη ανακοίνωση της ΕΡΤ, η οποία και έχρισε τη Μαρίνα Σάττι ως την εκπρόσωπο της Ελλάδας στον 68ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Παρά το απροσδόκητο της είδησης, οι εξελίξεις τρέχουν πιο γοργά και πιο νωρίς από ποτέ. Σύσσωμη η ελληνική μιντιακή πραγματικότητα ασχολείται ακατάπαυστα με την γνωστή τραγουδίστρια, ενώ πλήθος συνάδελφών της τής στέλνουν την υποστήριξη τους.

Μέσα σε αυτό το θετικό κλίμα, ξεκίνησαν και οι προετοιμασίες της Μαρίνας Σάττι για την εμφάνισή της στο Μάλμε μαζί με την ομάδα που θα τη στελεχώσει, όπως μαρτυρά και το ακόλουθο story το οποίο και ανήρτησε η δισκογραφική της, Minos EMI, a Universal Music Company:

Έχοντας τον χρόνο σύμμαχό τους, η Μαρίνα Σάττι μαζί με μέλη των δισκογραφικών της Minos EMI, a Universal Music Company, καθώς και της Golden Records, που τη στελεχώνουν, συσκέφτονται και οργανώνουν με κάθε λεπτομέρεια τα επόμενα βήματά τους, έστω στο πρώιμο στάδιο στο οποίο βρίσκεται η προετοιμασία της ελληνικής συμμετοχής.

Υπενθυμίζουμε ότι το τραγούδι το οποίο θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην ερχόμενη διοργάνωση στο Μάλμε δεν έχει ακόμα επιλεγεί, καθώς εκκρεμεί η διαδικασία υποβολής τραγουδιών και προτάσεων που έχει αναγγείλει η ΕΡΤ.

Πως θα επιλεγεί το τραγούδι της Μαρίνας Σάττι;

H ΕΡΤ ε ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους δημιουργούς, ζητά ολοκληρωμένες προτάσεις τραγουδιών για την Μαρίνα Σάττι, επιθυμώντας να καταστεί η επιλογή του τραγουδιού όσο πιο ανοιχτή γίνεται. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν τα τραγούδια τους στο email eurovision2024@ert.gr με καταληκτική προθεσμία την 1η Δεκεμβρίου 2023.

Οι κανονισμοί σχετικά με τις υποβολές είναι οι εξής:

  • οι προτάσεις πρέπει να είναι πρωτότυπες
  • οι προτάσεις δεν πρέπει να έχουν δημοσιευτεί και κυκλοφορήσει εμπορικά ακόμα
  • η διάρκεια των τραγουδιών δεν πρέπει να υπερβαίνει τα τρία λεπτά

Παράλληλα, δεν υπάρχει ειδική πρόβλεψη και περιορισμός σχετικά με τη γλώσσα του τραγουδιού, το είδος μουσικής ή ακόμα και την καταγωγή των δημιουργών που επιθυμούν να καταθέσουν συμμετοχή.

Νέα σχετικά με την εξέλιξη της διαδικασίας δεν έχουμε ακόμα. Η ανταπόκριση, ωστόσο, φαίνεται να είναι θετική τόσο στη συνείδηση του κοινού όσο και στην ίδια την ουσία της διαδικασίας. Υπενθυμίζουμε την εκδήλωση ενδιαφέροντος από τον θρυλικό τραγουδοποιό, Κώστα Καράλη, ο οποίος και ενδιαφέρεται να εμπλακεί στη διαδικασία καταθέτοντας τραγούδι, το οποίο σύμφωνα με τα λεγόμενά του μπορεί να φέρει την Ελλάδα στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Τι έπεται;

Μέσα στον επόμενο καιρό και με την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής, θα έχουμε και περισσότερες πληροφορίες για τη διαδικασία επιλογής του τραγουδιού που θα ερμηνεύσει η Μαρίνα Σάττι. Προς το παρόν, δεν έχει ξεκαθαριστεί αν το τραγούδι θα επιλεγεί από το τηλεοπτικό κοινό ή εσωτερικά.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την ελληνική συμμετοχή στην Eurovision 2024!

3 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Άλλη μια απόδειξη ότι δεν σνομπαρε το διαγωνισμό αλλά πάει τώρα πιο συνειδητοποιημένη από ποτέ…
    Όχι γιατί πολλοί την εκραζαν. Φαίνεται μετρημένη και δουλευταρου, μακάρι να της βγει και στο διαγωνισμό! Με ένα καλό τραγούδι και μια προσεγμένη εμφάνιση διεκδικεί 5αδα. Ας περιμένουμε, η πρώτη ύλη και οι πρώτες αντιδράσεις είναι θετικότατες!
    Τώρα για την επιλογή τραγουδιού, θα ήθελα να υπάρξει μια shortlist 4-5 τραγουδιών δικών της και άλλων συνθετών, που θα τα ερμηνεύσει σε μια live βραδιά που θα γίνει και πρόγραμμα για την πορεία της Ελλάδας στο διαγωνισμό αυτά τα 50 χρονια με ωραία ντουέτα και διασκευές! Τόσο όσο! Καλή επιτυχία!

    Απάντηση
  2. Christos
    Christos says:

    Και εγω θα ηθελα να υπηρχε μια γκαμα επιλογων 3 με 5 τραγουδιων και να επιλεξει το κοινο. Και ετσι μπορει να ετοιμασει το καινουργιο της αλμπουμ και να επιλεξει και ο κοσμος αυτο που γουσταρει. Το θεμα ειναι να μην κανει ενα φτηνο και γελοιο διαγωνισμο οπως το 17 με την Demy η ΕΡΤ.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *