Εσθονία: 35 κριτές αξιολόγησαν τις συμμετοχές του Eesti Laul 2024!

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικο σταθμο “Vikerhommikus“, η Hanna-Liina Võsa (φιναλιστ στην επιλογη της Εσθονιας το 1997), αποκάλυψε οτι ανήκει στη ειδικη κριτική επιτροπή με τα 35 μέλη που αξιολόγησαν τις 215 συμμετοχες που κατατεθηκαν.

Συνολικά 215 τραγούδια υποβλήθηκαν φέτος στον διαγωνισμό τραγουδιού της Εσθονίας, τα οποία αξιολογήθηκαν από μια ειδική κριτική επιτροπή 35 μελών. Μέχρι το πρωί του Σαββάτου, η Hanna-Liina Võsa, μέλος της επιτροπής, είχε καταφέρει να ακούσει 186 τραγούδια. Αναφέρει ότι είναι πολύ συναρπαστικό να είναι μέλος της κριτικής επιτροπής του εσθονικού τραγουδιού, εξήγησε ότι όταν αξιολογεί τα τραγούδια, βασίζεται κυρίως στο δικό της γούστο. Σύμφωνα με την Hanna-Liina Võsa, είναι σημαντικό το τραγούδι να σε αρπάξει από την πρώτη στιγμή.

Έχω ακόμα λίγα τραγούδια να ακούσω, αλλά ευτυχώς απομένουν περίπου 24 ώρες!

Αν και υπάρχουν καλά τραγούδια με καλή παραγωγή, με κέρδισαν αυτά που συνδέονται με μένα. Αυτά έχουν γίνει τα αγαπημένα μου.

Παρατηρώ αρκετά, ότι αν ένα τραγούδι δεν με αγγίξει από την πρώτη φράση, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα με κερδίσει στο τέλος. Πρέπει να είναι έχει ένα ενδιαφέρον από την αρχή.

Υπενθυμίζουμε ότι η ειδική κριτική επιτροπή 35 ατόμων αξιολόγησε τις κατατεθείσες συμμετοχές και ως εκ τούτου θα επιλέξει τα 20 τραγούδια που θα περάσουν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού. Σε λίγες μέρες θα ανακοινωθούν οι 20 καλλιτέχνες που θα συμμετέχουν στο Eesti Laul 2024.

Από τα 20 τραγούδια :

  • πέντε θα επιλεγούν από την κριτική επιτροπή προκειμένου να προκριθούν απευθείας στον Μεγάλο Τελικό,
  • ενώ τα υπόλοιπα δεκαπέντε θα διαγωνιστούν στον Ημιτελικό .

Κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Τελικού και μετά την ψηφοφορία του τηλεοπτικού κοινού και της κριτικής επιτροπής, τρεις συμμετοχές θα περάσουν στον Super Final. Σε αυτό το σημείο του διαγωνισμού, ο εκπρόσωπος της Εσθονίας στο Μάλμε θα προκύψει αποκλειστικά από την ψηφοφορία του κοινού.

Τα τραγούδια αναμένονται να κυκλοφορήσουν στις αρχές Δεκεμβρίου. Ο Ημιτελικός θα διεξαχθεί στις 20 Ιανουαρίου, ενώ ο Μεγάλος Τελικός θα λάβει χώρα στις 17 Φεβρουαρίου.

Η νικήτρια του Eesti Laul 2023 και ως εκ τούτου εκπρόσωπος της Εσθονίας στη Eurovision το 2023 ήταν η Alika με το τραγούδι της “Bridges“. Η Alika τερμάτισε στην 8η θέση της τελικής κατάταξης, σημειώνοντας το καλύτερο αποτέλεσμα της χώρας της στον διαγωνισμό εδώ και χρόνια.

Μείνετε συντονισμένοι στο EurovisionFun για όλα τα νέα!

Πηγή: ERR
0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *