Νορβηγία: Ο μεγάλος τελικός του MGP 2024 θα διεξαχθεί στις 3 Φεβρουαρίου!

Η Νορβηγία έχει ήδη επιβεβαιώσει ότι το Melodi Grand Prix θα παραμείνει ως η διαδικασία επιλογής της χώρας και για τη Eurovision 2024. Η προθεσμία υποβολής συμμετοχών έκλεισε στις 31 Αυγούστου και η διαδικασία με την οποία θα αξιολογηθούν οι συμμετοχές που κατατέθηκαν, ώστε να καταλήξουμε στην τελική λίστα συμμετεχόντων, προχωρά.

Καθώς, λοιπόν, πλησιάζουμε στη διοργάνωση, ο Stig Karlsen, Επικεφαλής της Νορβηγικής αποστολής, ανακοίνωσε ότι ο Μεγάλος Τελικός του Melodi Grand Prix 2024 θα πραγματοποιηθεί στις 3 Φεβρουαρίου.

Ημερομηνίες διεξαγωγής του Melodi Grand Prix 2024

Βάσει όσων γνωρίζουμε, το MGP 2024 θα αποτελείται από τρεις ημιτελικούς, με έξι συμμετοχές να διαγωνίζονται στον καθένα. Από κάθε ημιτελικό, πιθανώς τρεις θα είναι οι συμμετοχές που θα προκρίνονται στον Μεγάλο Τελικό της 3ης Φεβρουαρίου. Ως εκ τούτου, λαμβάνοντας υπόψη την προαναφερθείσα δομή του MGP 2024, συμπεραίνουμε ότι οι ημερομηνίες διεξαγωγής του Melodi Grand Prix 2024 θα είναι οι εξής:

  • Πρώτος Ημιτελικός : 13 Ιανουαρίου
  • Δεύτερος ημιτελικός : 20 Ιανουαρίου
  • Τρίτος Ημιτελικός : 27 Ιανουαρίου
  • Μεγάλος Τελικός: 3 Φεβρουαρίου

Αλλαγή στο πρόσωπο του σκηνοθέτη

Οι πρόσφατες εξελίξεις υποδεικνύουν ότι μετά την αποχώρηση του Mattias Carlsson, σκηνοθέτη του MGP από το 2008, θα αναλάβει τα ηνία η Mona Berntsen.

Η Mona Bernsten είναι μια διάσημη χορεύτρια Νορβηγο-Μαρροκανής καταγωγής, η οποία έχει συνεργαστεί με αρκετούς μεγάλους καλλιτέχνες της διεθνούς μουσικής σκηνής. Ενδεικτικά, έχει συνεργαστεί με τον Justin Bieber στην παγκόσμια περιοδεία του Purpose, καθώς και με τους Justin Timberlake, Chris Brown ακόμα και με τη Madonna στην εμφάνιση της τελευταίας στη Eurovision το 2019.

Η Mona έχει επίσης συμμετάσχει στο “So You Think You Can Dance Scandinavia”, στο οποίο και στέφθηκε νικήτρια, καθώς και στη νορβηγική έκδοση αυτού του talent show, από το οποίο αποχώρησε λόγω τραυματισμού.

Τι έπεται?

Η αξιολόγηση των υποβληθείσων συμμετοχών είναι ακόμη σε εξέλιξη. Η αποκάλυψη της λίστας των συμμετεχόντων του ΜGP 2024 αναμένεται στις αρχές Ιανουαρίου, πιθανότατα στις 5 του μήνα. Επιπλέον, καθώς δεν έγινε κάποια ανακοίνωση, αναμένουμε ακόμα την ανακοίνωση του χώρου που θα φιλοξενήσει το MGP 2024 στις αρχές του ερχόμενου έτους.

Η Νορβηγία κατάφερε να καθιερώσει μια πραγματικά επιτυχημένη διαδικασία επιλογής, η οποία ολοένα εξελίσσεται και μεγαλώνει. Το success story του Melodi Grand Prix αποτυπώνεται επίσης στα αποτελέσματα της χώρας τα τελευταία χρόνια. Ένα ακόμα παράδειγμα αυτής της επιτυχίας ήταν και η νικήτρια του περσινού MGP , η Alessandra, η οποία εκπροσώπησε τη χώρα στο Λίβερπουλ με το τραγούδι της “Queen of Kings“, τερματίζοντας τρίτη στην ψηφοφορία του κοινού και πέμπτη στο σύνολο.

Μείνετε συντονισμένοι στο EurovisionFun για όλα τα νέα!

Πηγή: escnorge
0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *