Νορβηγία: Η σειρά εμφάνισης του Δεύτερου Ημιτελικού του Melodi Grand Prix 2024!

Ανακοινώθηκε πριν από λίγο η σειρά εμφάνισης των καλλιτεχνών του δευτέρου ημιτελικού για το Melodi Grand Prix 2024! Η δημόσια τηλεόραση της Νορβηγίας, NRK, διοργανώνει το Melodi Grand Prix ως συνήθως, για την επιλογή της συμμετοχής της στην Eurovision 2024.

Σειρά εμφάνισης

Οι έξι καλλιτέχνες που θα διαγωνιστούν στον δεύτερο ημιτελικό του MGP 2024 θα εμφανιστούν με την ακόλουθη σειρά:

  1. Farida – “Heartache”
  2. Mileo – “You’re Mine”
  3. ELI KRISTIN – “Touch of Venus”
  4. Super Rob, Erika Norwich – My AI”
  5. Dag Erik Oksvold og Anne Fagermo – “Judge Tenderly of Me”
  6. Gåte – “Ulveham”

Λίγα λόγια για τους καλλιτέχνες

  1. Farida: “Heartache”

Η Farida είναι ένα γνωστό όνομα για όσους έχουν παρακολουθήσει τη νορβηγική μουσική σκηνή τα τελευταία επτά χρόνια. Έχοντας προλογίσει την Dua Lipa, εμφανιστεί στο Øyafestivalen, εμφανιστεί δύο φορές στο Bylarm, κερδίσει το βραβείο “Role Model of the Year” στο ίδιο φεστιβάλ και επιδείξει το ταλέντο της στο South By Southwest στο Τέξας, η Farida διαθέτει πλούσια εμπειρία.

  1. Mileo: “You’re Mine”

Ο Mileo είναι Νορβηγός-Αυστραλός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και παραγωγός. Μεγαλώνοντας μεταξύ Όσλο και Σίδνεϊ με τον Νορβηγό πατέρα του και την Αυστραλή μητέρα του, ο Mileo έμαθε για τη μουσική μέσα από τη σχολική του εκπαίδευση. Συνειδητοποιώντας από νωρίς ότι έπρεπε να γράφει και να παράγει τα δικά του τραγούδια για να εκφράσει τη μουσική μέσα του, φέρνει μια μοναδική ματιά επί σκηνής.

  1. Eli Kristin: “Touch of Venus”

Η ELI KRISTIN είναι μια πραγματική ντίβα της όπερας. Ενώ είναι μόνιμο μέλος της όπερας εδώ και χρόνια, πρωταγωνιστώντας στις πιο διάσημες παραγωγές, πάντα ονειρευόταν να συμμετάσχει στο MGP. Πιστεύοντας ότι η πόρτα ήταν κλειστή όταν ανέβηκε στις μεγάλες σκηνές της όπερας, τώρα είναι ορθάνοιχτη σε αυτή την ξέφρενη μουσική γιορτή.

  1. Super Rob, Erika Norwich: “My AI”

Η Erika Norwich, μια ταλαντούχα τραγουδοποιός και καλλιτέχνης από το Trondheim, γνωστή για τραγούδια όπως το “Til Lillebror” και το άλμπουμ “Fra hjertet til hodet og ut”, ενώνει τις δυνάμεις της με τον Super Rob για να δημιουργήσουν έναν ύμνο για το καλό του κόσμου.

  1. Dag Erik Oksvold and Anne Fagermo: “Judge Tenderly of Me”

Βρίσκοντας μουσική αρμονία κατά τη διάρκεια του “The Voice” πέρυσι, οι πρώην ανταγωνιστές Dag Erik Oksvold και Anne Fagermo συνεργάζονται στο “Judge Tenderly of Me”. Το τραγούδι έχει ήδη λάβει θετικές κριτικές από την Adresseavisen.

  1. Gåte: “Ulveham”

Οι Gåte έκαναν τη μεγάλη τους επιτυχία στις αρχές της δεκαετίας του 2000 και έγιναν γρήγορα εθνικός θρύλος. Το μοναδικό τους μείγμα παραδοσιακής νορβηγικής παραδοσιακής μουσικής και εκρηκτικής ροκ τους εκτόξευσε από τις μικρές μουσικές σκηνές στις μεγάλες πίστες σε χρόνο ρεκόρ.

Φορμάτ

Υπενθυμίζουμε πως το φετινό Melodi Grand Prix θα διεξαχθεί με τον ίδιο τρόπο όπως το αντίστοιχο περσινό, καθώς δεν θα υπάρξουν duels ούτε γύρος δεύτερης ευκαιρίας. Τρεις καλλιτέχνες θα προκριθούν από κάθε ημιτελικό στον οποίο θα ψηφίζει μόνο το τηλεοπτικό κοινό της Νορβηγίας, ενώ στον τελικό θα υπάρχει για άλλη μια φορά και μια διεθνής κριτική επιτροπή που θα καθορίσει το 40% του αποτελέσματος.

Τα τραγούδια θα δημοσιεύονται την κάθε Δευτέρα πριν τον ημιτελικό στον οποίο πρόκειται να διαγωνιστούν. Το Melodi Grand Prix 2024 θα λάβει χώρα στο Spectrum του Τρόντχαϊμ με παρουσιαστές την Marion Ravn και τον Fredrik Solvang και το πρόγραμμα του είναι το εξής:

  • Πρώτος Ημιτελικός: 13 Ιανουαρίου
  • Δεύτερος Ημιτελικός: 20 Ιανουαρίου
  • Τρίτος Ημιτελικός: 27 Ιανουαρίου
  • Μεγάλος Τελικός: 3 Φεβρουαρίου

Η προηγούμενη νικήτρια του MGP και εκπρόσωπος της Νορβηγίας στην Eurovision 2023 ήταν η Alessandra με το τραγούδι “Queen of Kings” και τερμάτισε στην  θέση του Μεγάλου Τελικού συνεχίζοντας για έκτη χρονιά το σερί προκρίσεων της χώρας στον μεγάλο τελικό:

Πηγή: NRK

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή της Νορβηγίας στην Eurovision 2024, στο Μάλμε!

2 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *