Πορτογαλία: Ρεκορ αιτήσεων – 809 τραγούδια υπoβλήθηκαν για το Festival da Canção 2024!

Πριν από λίγο το RTP, o δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Πορτογαλίας, αποκάλυψε μέσα από τον λογαριασμό του Festival da Canção στο Facebook πως 809 τραγούδια υποβλήθηκαν για να πάρουν μέρος στον εθνικό τελικό, ρεκόρ συμμετοχών για την χώρα.

Η υποβολή αιτήσεων άνοιξε στις 7 Αυγούστου και ολοκληρώθηκε στις 15 Οκτωβρίου.

Σε ό,τι αφορά τώρα το Festival da Canção 2024 θα διαγωνιστούν 20 τραγούδια, από τα οποία τα 14 θα προκύψουν ύστερα από πρόσκληση του εθνικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα της χώρας RTP σε δημιουργούς διαφόρων ειδών μουσικής ενώ τα υπόλοιπα έξι θα προκύψουν μέσα από τη διαδικασία υποβολής συμμετοχής.

Το Festival da Canção θα αποτελείται και πάλι από δύο ημιτελικούς, με πέντε τραγούδια να προκρίνονται από κάθε ημιτελικό. Υπενθυμίζουμε, ο Μεγάλος Τελικός θα διεξαχθεί με δέκα συμμετοχές, ο νικητής θα καθοριστεί με 50% την ψηφοφορία του κοινού και 50% την ψηφοφορία κριτικής επιτροπής.

Η περσινή νικήτρια του Festival da Canção και εκπρόσωπος της Πορτογαλίας στην Eurovision 2023 ήταν η Mimicat με το τραγούδι “Ai coração” που κατέκτησε την 23η θέση στον Μεγάλο Τελικό συνεχίζοντας για τριτη συνεχόμενη χρονιά το σερί προκρίσεων της χώρας.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την Eurovision!


Ακολουθήστε μας σε όλα τα social media, για να μην χάνετε στιγμή από όσα συμβαίνουν γύρω από διαγωνισμό της Eurovision:

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *